Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Westminster Bridge

Besøk denne historiske broen som går over Themsen og kobler sammen Westminster i nord med Lambeth i sør.

Westminster Bridge er en av de eldste broene som går over elven Themsen i London. Gå over broen der du kan få med deg den billedskjønne utsikten mot London og se den velkjente South Bank Lion.

Westminster Bridge ble oppført i 1862 og er blant de eldste av de mange broene som går over Themsen. Stedets første bro ble bygget i 1738 mens kong Georg II regjerte. Denne ble sagt å stadig svaie og begynte å synke innenfor det første tiåret etter konstruksjonen. Den nåværende broen er 252 meter lang og består av sju bueganger.

Legg merke til fargen, som viser tilbake til de grønne lærtrukne setene i House of Commons, som ligger i nærheten på Westminster-siden. Utsmykningene av smijern ble laget av Charles Barry, den samme arkitekten som tegnet bygningen til Parliament.

Idet du krysser broen, vil du se den flotte parlamentsbygningen. Se oppover elven mot Lambeth Bridge, som er farget rød for å passe med setene i House of Lords. Nedover Themsen ser du Hungerford-broen og de roterende kapslene i London Eye. 

Stopp et øyeblikk her i kveldsmørket, når de omkringliggende landemerkene lyser opp mot nattehimmelen og gjør stedet enda mer eventyrlig. Utsikten ble beskrevet av William Wordsworth i hans velkjente sonett Upon Westminster Bridge.

Gå ikke glipp av South Bank Lion i det sørvestre hjørnet av broen. Denne løven ble tegnet av William F. Woodington i 1837 og er en av tre som en gang i tiden bevoktet inngangen til Old Lion Brewery. Løven er laget av coade-stein, en type keramikk som er kjent for å være høyst slitesterk, og veier hele 13 tonn. Da bryggeriet ble revet i 1949, ble løven flyttet til Waterloo Station og videre til den nåværende plassen sin på broen i 1966.

Westminster Bridge kobler sammen Palace of Westminster på nordsiden av elven med County Hall på sørsiden. For å gå over broen, tar du undergrunnen til Westminster stasjon og går ut mot den nordre elvebredden av Themsen. Det er ingen avgift for å krysse broen. 


Guide til utforskning av Westminster Bridge


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 3 152 hotellene nær Westminster Bridge
kr 1,227
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
4,4
av 5, basert på 8 527 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i London, få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna.

kr 1,053
Park Plaza London Riverbank

Park Plaza London Riverbank

18 Albert Embankment, London
4,2
av 5, basert på 3 253 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Kennington og 15 minutters gange unna Tate Britain, The Oval og Houses of Parliament. Dessuten ligger Big Ben og London Dungeon kun 2 kilometer unna.

kr 1,075
The Strand Palace Hotel

The Strand Palace Hotel

372 The Strand, London
4,0
av 5, basert på 8 324 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i City of Westminster og 5 minutters gange unna Covent Garden Market og King's College London. Dessuten ligger Royal Opera House og London Coliseum kun 10 minutter unna.

kr 1,061
Park Plaza London Waterloo

Park Plaza London Waterloo

6 Hercules Road, London
4,5
av 5, basert på 924 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Lambeth og 10 minutters gange unna Florence Nightingale-museet, The Vaults og Imperial War Museum. Dessuten ligger Old Vic og Southbank Centre Book Market kun 10 minutter unna.

kr 1,275
Park Plaza County Hall London

Park Plaza County Hall London

1 Addington Street, London
4,4
av 5, basert på 4 097 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet med et spa ligger i Lambeth og få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger The Vaults og Jubilee Gardens kun 5 minutter unna.

kr 723
St Giles London - A St Giles Hotel

St Giles London - A St Giles Hotel

Bedford Avenue, London
3,6
av 5, basert på 3 096 anmeldelser
3.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Bloomsbury og 10 minutters gange unna British Museum, St George’s, Bloomsbury og Russell Square. Dessuten ligger University of London og Leicester Square kun 15 minutter unna.

Kings Cross Guesthouse

Kings Cross Guesthouse

36E Outram Place, London
1,6
av 5, basert på 45 anmeldelser
2.0 av 5.0

Dette gjestehuset ligger i Islington og 2 kilometer unna KoKo London og British Library. Dessuten ligger University of London og Russell Square kun 3 kilometer unna.

kr 663
Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras

Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras

324 Gray's Inn Road, London
3,8
av 5, basert på 4 961 anmeldelser
2.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i Camden og 2 kilometer unna KoKo London, British Library og University of London. Dessuten ligger Russell Square og British Museum kun 2 kilometer unna.