Westminster Bridge

Besøk denne historiske broen som går over Themsen og kobler sammen Westminster i nord med Lambeth i sør.

Westminster Bridge er en av de eldste broene som går over elven Themsen i London. Gå over broen der du kan få med deg den billedskjønne utsikten mot London og se den velkjente South Bank Lion.

Westminster Bridge ble oppført i 1862 og er blant de eldste av de mange broene som går over Themsen. Stedets første bro ble bygget i 1738 mens kong Georg II regjerte. Denne ble sagt å stadig svaie og begynte å synke innenfor det første tiåret etter konstruksjonen. Den nåværende broen er 252 meter lang og består av sju bueganger.

Legg merke til fargen, som viser tilbake til de grønne lærtrukne setene i House of Commons, som ligger i nærheten på Westminster-siden. Utsmykningene av smijern ble laget av Charles Barry, den samme arkitekten som tegnet bygningen til Parliament.

Idet du krysser broen, vil du se den flotte parlamentsbygningen. Se oppover elven mot Lambeth Bridge, som er farget rød for å passe med setene i House of Lords. Nedover Themsen ser du Hungerford-broen og de roterende kapslene i London Eye. 

Stopp et øyeblikk her i kveldsmørket, når de omkringliggende landemerkene lyser opp mot nattehimmelen og gjør stedet enda mer eventyrlig. Utsikten ble beskrevet av William Wordsworth i hans velkjente sonett Upon Westminster Bridge.

Gå ikke glipp av South Bank Lion i det sørvestre hjørnet av broen. Denne løven ble tegnet av William F. Woodington i 1837 og er en av tre som en gang i tiden bevoktet inngangen til Old Lion Brewery. Løven er laget av coade-stein, en type keramikk som er kjent for å være høyst slitesterk, og veier hele 13 tonn. Da bryggeriet ble revet i 1949, ble løven flyttet til Waterloo Station og videre til den nåværende plassen sin på broen i 1966.

Westminster Bridge kobler sammen Palace of Westminster på nordsiden av elven med County Hall på sørsiden. For å gå over broen, tar du undergrunnen til Westminster stasjon og går ut mot den nordre elvebredden av Themsen. Det er ingen avgift for å krysse broen. 


Utforsk mer av London (og omegn)


Hoteller i nærheten

Beste 10 hoteller nærmest Westminster Bridge


Mest bestilte hoteller

De mest populære hotellene nær Westminster Bridge

Se alle hotell i nærheten av Westminster Bridge