Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Waterloo Bridge

Ta en rusletur over "damenes bro" og opplev et av de beste utsiktspunktene i London, før du unner deg en middag i det livlige South Bank-området.

Waterloo Bridge er en elegant og historisk bro som krysser Themsen der den buer seg midt i London. Fra broen har man utsikt mot mange av byens mest kjente landemerker, som London Eye og National Theatre. Hvis du står på gangveien midt på broen når det går mot kveld, kan du oppleve den kjente Waterloo-solnedgangen, som The Kinks synger om i hiten fra 1967.

Broen har en spennende historie, og har fått navnet sitt til minne om den britiske seieren ved Waterloo i 1815. Den er interessant nok også kjent som "damenes bro", fordi den i hovedsak ble bygd av kvinner, siden menn måtte tjenestegjøre i den andre verdenskrigen. Dette er den andre broen som er bygd på dette stedet. Broen har også hatt kulturell innflytelse. Det er laget to filmer som er oppkalt etter den, og den ga inspirasjon til Kinks-sangen Waterloo Sunset.

Herfra kan du ta bilder av den spektakulære utsikten som også inkluderer Southbank Centre på den sørlige bredden av elven. På den andre siden kan man blant annet se majestetiske Somerset House fra 1700-tallet. I det fjerne er flere severdigheter synlige, som Big Ben i vest og St. Paul’s Cathedral og finansdistriktet City of London i øst.

Etter å ha spist middag i South Bank kan man ta en romantisk rusletur og oppleve byens lys. Utsikten fra denne strekningen ved elven anses som en av de flotteste i London, og broen er derfor et populært sted for frierier.

Broen trafikkeres av både biler og fotgjengere. Se den fra ulike vinkler ved å gå hele veien over. Du kan se båter seile forbi eller bli med på en tur med selskapet London River Bus, som har avganger fra kaien ved London Eye.

Waterloo Bridge krysser Themsen i sentrum av London, og forbinder områdene South Bank og Victoria Embankment. Broen ligger i gangavstand fra undergrunnsstasjonene Temple, Embankment og Waterloo. Du kan også ta toget til jernbanestasjonene Charing Cross eller Waterloo, eller ta buss til dette sentrale området.


Guide til utforskning av Waterloo Bridge


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 4 170 hotellene nær Waterloo Bridge
1,223 kr
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
4,4
av 5, basert på 9 008 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i London, få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna.

1,070 kr
Marlin Waterloo

Marlin Waterloo

111 Westminster Bridge Road, London
4,4
av 5, basert på 376 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette leilighetshotellet i London (Lambeth) ligger nær Imperial War Museum, London Dungeon og Big Ben. I nærheten finner du dessuten Sea Life London Aquarium og Coca-Cola London Eye.

1,075 kr
The Strand Palace Hotel

The Strand Palace Hotel

372 The Strand, London
4,0
av 5, basert på 8 698 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i City of Westminster og 5 minutters gange unna Covent Garden Market og King's College London. Dessuten ligger Royal Opera House og London Coliseum kun 10 minutter unna.

1,246 kr
The Grosvenor Hotel

The Grosvenor Hotel

101 Buckingham Palace Road, London
4,2
av 5, basert på 1 173 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Belgravia og 15 minutters gange unna Victoria Palace Theatre, Buckingham Palace og St. James Park. Dessuten ligger Big Ben og Sloane Square kun 2 kilometer unna.

978 kr
Club Quarters Hotel, St. Paul's

Club Quarters Hotel, St. Paul's

24 Ludgate Hill, London
4,3
av 5, basert på 3 563 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette club-aktige hotellet ligger på gårdsplassen til det historiske Stationers Hall, med gangavstand til Tate Modern, Museum of London og Millennium Bridge.

The Grand at Trafalgar Square

The Grand at Trafalgar Square

8 Northumberland Avenue, London
4,2
av 5, basert på 2 046 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er forretningsvennlig og ligger i London, i nærheten av Nelsons søyle, Banqueting House og St. James Palace. Palace of Westminster og Trafalgar Square ligger også i nærheten.

1,067 kr
Novotel London Blackfriars

Novotel London Blackfriars

46 Blackfriars Road, London
4,4
av 5, basert på 1 486 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i Southwark i London og 10 minutters gange unna Tate Modern, Globe Theatre og Royal National Theatre. Dessuten ligger St. Paul's Cathedral og Southbank Centre kun 15 minutter unna.

Apex Temple Court Hotel

Apex Temple Court Hotel

1-2 Serjeants Inn, London
4,7
av 5, basert på 1 784 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i The City of London og 10 minutters gange unna St. Paul's Cathedral, King's College London og Old Bailey. Dessuten ligger Museum of London og London Bridge kun 2 kilometer unna.