Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Victoria and Albert Museum

Se deg rundt blant de mange samlingene i dette enorme museet, som er tilegnet prydkunst og design.

Det omfattende Victoria and Albert Museum huser mer enn 4,5 millioner gjenstander og 145 gallerier. Museet ligger på en eiendom på 51 mål og inneholder en samling som dekker 5000 år med kunsthistorie og stiller ut gjenstander fra flere verdensdeler. Se kunstverk med alt fra tekstiler og møblement til trykket kunst og fotografier.

Dette eksepsjonelle museet ble grunnlagt i 1852 og flyttet til sin nåværende eiendom i 1857. Det var opprinnelig kjent som Museum of Manufactures og siden South Kensington Museum. Det fikk ikke sitt nåværende navn før 1899, da dronning Victoria la grunnsteinen for den nye bygningen og museet ble omdøpt til hennes ære. Se nærmere på den storartede viktorianske fasaden.

Museet kan skilte med å ha verdens største samling av postklassiske skulpturer. Pass på at du får med deg samlingen fra den italienske renessansen, som er en av de mest omfattende av sitt slag utenfor Italia. Det finnes nok av utstillingslokaler i museet til å holde deg i ånde i flere timer, slik som utstillinger om tegning, smykkekunst og metallsløyd.

Utforsk teaterområdet, som stadig blir oppdatert med rekvisitter og fotografier. Gå ikke glipp av de japanske utstillingene, der du kan se militærutstyr, klesdrakter, utskjæringer og malerier. Moteavdelingen viser fram stilfull bekledning gjennom fire århundrer. Se på de vakre kjolene fra 1600-tallet og lær mer om etterkrigstidens mote på 1960-tallet.

For barna er det moro å låne en aktivitetssekk der de finner leker og puslespill, slik at de kan lære om museets mange temaer på en mer tilpasset og artig måte.

Etter en rundtur blant utstillingene kan du besøke gavebutikken, der du kan kjøpe elegant og moteriktig tilbehør, plakater, bøker og kunstverk. Kos deg med smørbrød, wienerbrød og kaker i hovedkaféen eller sitt ute i hagekaféen på sommeren. Det anbefales å kombinere besøket ditt med en tur til andre severdigheter i nærheten, slik som Science Museum, Natural History Museum, Royal Albert Hall og Hyde Park.

Victoria and Albert Museum har åpent hver dag fra morgen til sent på ettermiddagen og stenger senere på fredager. Det er gratis adgang. Ta undergrunnen enten til South Kensington eller Knightsbridge stasjon. Derfra ligger museet en kort spasertur unna.


Guide til utforskning av Victoria and Albert Museum


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 4 447 hotellene nær Victoria and Albert Museum
The Grosvenor Hotel 1,132 kr
The Grosvenor Hotel

The Grosvenor Hotel

101 Buckingham Palace Road, London
   
  4,2
  av 5, basert på 1 276 anmeldelser
  4.0 av 5.0

  Dette hotellet ligger i Belgravia og 15 minutters gange unna Victoria Palace Theatre, Buckingham Palace og St. James Park. Dessuten ligger Big Ben og Sloane Square kun 2 kilometer unna.

  Marlin Waterloo 1,204 kr
  Marlin Waterloo

  Marlin Waterloo

  111 Westminster Bridge Road, London
    
   4,4
   av 5, basert på 408 anmeldelser
   4.0 av 5.0

   Dette leilighetshotellet i London (Lambeth) ligger nær Imperial War Museum, London Dungeon og Big Ben. I nærheten finner du dessuten Sea Life London Aquarium og Coca-Cola London Eye.

   The Rembrandt 1,315 kr
   The Rembrandt

   The Rembrandt

   11 Thurloe Place, London
     
    4,3
    av 5, basert på 2 047 anmeldelser
    4.0 av 5.0

    Hotell som er inspirert av regjeringstiden til Edward 7. i London, og som ligger i det velstående Knightsbridge, overfor Victoria and Albert Museum, 500 meter unna Harrods og 4,8 kilometer unna West End.

    Millennium Gloucester Hotel London Kensington 1,009 kr
    Millennium Gloucester Hotel London Kensington

    Millennium Gloucester Hotel London Kensington

    4-18 Harrington Gardens, London
      
     4,0
     av 5, basert på 4 854 anmeldelser
     4.0 av 5.0

     Dette er et stort og moderne hotell i det eksklusive South Kensington, 50 meter fra Gloucester Road undergrunnsstasjon på Piccadilly-linjen, og ved siden av Millennium Conference Centre.

     The Ampersand Hotel 1,583 kr
     The Ampersand Hotel

     The Ampersand Hotel

     10 Harrington Road, London
       
      4,7
      av 5, basert på 612 anmeldelser
      5.0 av 5.0

      Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Kensington og 10 minutters gange unna Natural History Museum og Imperial College London. Dessuten ligger Harrods og Saatchi Gallery kun 2 kilometer unna.

      The Pelham Hotel
      The Pelham Hotel

      The Pelham Hotel

      15 Cromwell Place, South Kensington, London
        
       4,4
       av 5, basert på 299 anmeldelser
       5.0 av 5.0

       Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Kensington og 5 minutters gange unna Natural History Museum og Victoria and Albert Museum. Dessuten ligger Imperial College London og Harrods kun 15 minutter unna.

       The Franklin Hotel 2,578 kr
       The Franklin Hotel

       The Franklin Hotel

       24 Egerton Gardens, London
         
        4,7
        av 5, basert på 62 anmeldelser
        5.0 av 5.0

        Dette hotellet ligger i Knightsbridge og 10 minutters gange unna Natural History Museum og Imperial College London. Dessuten ligger Hyde Park og Buckingham Palace kun 3 kilometer unna.

        Chelsea Cloisters 655 kr
        Chelsea Cloisters

        Chelsea Cloisters

        Sloane Avenue, London
          
         3,2
         av 5, basert på 696 anmeldelser
         3.5 av 5.0

         Denne leiligheten ligger i Chelsea og 10 minutters gange unna Saatchi Gallery og Sloane Square. Dessuten ligger Natural History Museum og Harrods kun 15 minutter unna.