Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Victoria and Albert Museum

Se deg rundt blant de mange samlingene i dette enorme museet, som er tilegnet prydkunst og design.

Det omfattende Victoria and Albert Museum huser mer enn 4,5 millioner gjenstander og 145 gallerier. Museet ligger på en eiendom på 51 mål og inneholder en samling som dekker 5000 år med kunsthistorie og stiller ut gjenstander fra flere verdensdeler. Se kunstverk med alt fra tekstiler og møblement til trykket kunst og fotografier.

Dette eksepsjonelle museet ble grunnlagt i 1852 og flyttet til sin nåværende eiendom i 1857. Det var opprinnelig kjent som Museum of Manufactures og siden South Kensington Museum. Det fikk ikke sitt nåværende navn før 1899, da dronning Victoria la grunnsteinen for den nye bygningen og museet ble omdøpt til hennes ære. Se nærmere på den storartede viktorianske fasaden.

Museet kan skilte med å ha verdens største samling av postklassiske skulpturer. Pass på at du får med deg samlingen fra den italienske renessansen, som er en av de mest omfattende av sitt slag utenfor Italia. Det finnes nok av utstillingslokaler i museet til å holde deg i ånde i flere timer, slik som utstillinger om tegning, smykkekunst og metallsløyd.

Utforsk teaterområdet, som stadig blir oppdatert med rekvisitter og fotografier. Gå ikke glipp av de japanske utstillingene, der du kan se militærutstyr, klesdrakter, utskjæringer og malerier. Moteavdelingen viser fram stilfull bekledning gjennom fire århundrer. Se på de vakre kjolene fra 1600-tallet og lær mer om etterkrigstidens mote på 1960-tallet.

For barna er det moro å låne en aktivitetssekk der de finner leker og puslespill, slik at de kan lære om museets mange temaer på en mer tilpasset og artig måte.

Etter en rundtur blant utstillingene kan du besøke gavebutikken, der du kan kjøpe elegant og moteriktig tilbehør, plakater, bøker og kunstverk. Kos deg med smørbrød, wienerbrød og kaker i hovedkaféen eller sitt ute i hagekaféen på sommeren. Det anbefales å kombinere besøket ditt med en tur til andre severdigheter i nærheten, slik som Science Museum, Natural History Museum, Royal Albert Hall og Hyde Park.

Victoria and Albert Museum har åpent hver dag fra morgen til sent på ettermiddagen og stenger senere på fredager. Det er gratis adgang. Ta undergrunnen enten til South Kensington eller Knightsbridge stasjon. Derfra ligger museet en kort spasertur unna.


Guide til utforskning av Victoria and Albert Museum


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 3 005 hotellene nær Victoria and Albert Museum
kr 1,474
The Rembrandt

The Rembrandt

11 Thurloe Place, London
4,3
av 5, basert på 1 831 anmeldelser
4.0 av 5.0

Hotell som er inspirert av regjeringstiden til Edward 7. i London, og som ligger i det velstående Knightsbridge, overfor Victoria and Albert Museum, 500 meter unna Harrods og 4,8 kilometer unna West End.

kr 1,993
The Ampersand Hotel

The Ampersand Hotel

10 Harrington Road, London
4,6
av 5, basert på 224 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i South Kensington og 10 minutters gange unna Museo Nacional de Historia Natural og Imperial College London. Dessuten ligger Royal Albert Hall og Harrods kun 15 minutter unna.

kr 1,864
The Kensington Hotel

The Kensington Hotel

109-113 Queens Gate, London
4,5
av 5, basert på 364 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i South Kensington og 15 minutters gange unna Museo Nacional de Historia Natural, Royal Albert Hall og Imperial College London. Dessuten ligger Harrods og Kensington Palace kun 2 kilometer unna.

kr 1,760
The Pelham Hotel

The Pelham Hotel

15 Cromwell Place, South Kensington, London
4,5
av 5, basert på 98 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i South Kensington og 5 minutters gange unna Museo Nacional de Historia Natural og Victoria and Albert Museum. Dessuten ligger Imperial College London og Harrods kun 15 minutter unna.

kr 2,361
The Franklin Hotel

The Franklin Hotel

24 Egerton Gardens, London
4,8
av 5, basert på 14 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i South Kensington og 10 minutters gange unna Museo Nacional de Historia Natural og Imperial College London. Dessuten ligger Hyde Park og Buckingham Palace kun 3 kilometer unna.

kr 647
Chelsea Cloisters

Chelsea Cloisters

Sloane Avenue, London
3,0
av 5, basert på 208 anmeldelser
3.5 av 5.0

Denne leiligheten ligger i South Kensington og 10 minutters gange unna Saatchi Gallery og Sloane Square. Dessuten ligger Museo Nacional de Historia Natural og Harrods kun 15 minutter unna.

kr 1,052
Park International Hotel

Park International Hotel

117 - 129 Cromwell Road, London
3,9
av 5, basert på 859 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet i London ligger i det eksklusive South Kensington, tre kvartaler unna Kensington High Street og mindre enn to kilometer unna Hyde Park, varehuset Harrods og Victoria and Albert-museet.

kr 1,593
The Bailey's Hotel London

The Bailey's Hotel London

140 Gloucester Road, London
4,2
av 5, basert på 1 175 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette røde mursteinshotellet ble oppført i 1876, og rett ved Gloucester Road undergrunnsstasjon i det kosmopolitiske strøket Kensington, bare noen kvartaler fra Kensington Palace.