TromsNorge

Her har du mange muligheter til å oppleve den nordnorske naturen. Med utallige øyer, fjorder og spektakulære fjell er dette et sted som innbyr til en aktiv ferie.

En reise til Troms gir deg et variert utvalg av friluftsaktiviteter å delta på. Her har du muligheten til å fiske i noen av landets beste lakseelver, som Reisaelva og Målselva, prøve deg på skikjøring utenfor løypene i området rundt Lyngsfjorden eller legge ut på vandringer i flere nasjonalparker. Du bør også beregne noe tid i Tromsø som er fylkets største by.

Troms er det eneste fylket i Norge som grenser til både Sverige og Finland, og her kan du besøke Treriksrøysa som markerer møtepunktet mellom de tre landene. I tillegg til Tromsø er det også to andre byer du kan besøke i fylket, nemlig Harstad og Finnsnes. På en ferie til Troms kan du utforske denne delen av Norge, som fremdeles har mange lite kjente peler.

Ta turen til Trondenes Historiske Senter i Harstad og lær mer om historien i området. Hvis været er dårlig, kan du besøke Grottebadet og tilbringe noen skjønne timer i vannet. Foretrekker du utendørsaktiviteter, kan du legge turen til Sollifjellet Alpinsenter, eller ta turen til Lyngsalpene for en høyfjellsopplevelse uten sidestykke. I Tromsø kan du besøke den berømte Ishavskatedralen eller ta turen til Polarmuseet.

Troms er et flott sted å besøke hvis du ønsker deg varierte naturopplevelser. Her er det kort vei til de utallige øyene langs kysten og kort vei til høye fjell. Tromsø er det administrative senteret i fylket, og her anløper for eksempel hurtigruten. Her finner du også fylkets største flyplass.

Det kan være greit å benytte leiebil i Troms, da blir det enklere for deg å kjøre mellom de forskjellige byene og attraksjonene. Veinettet er godt utbygget, og det er hele tre europaveier som går gjennom fylket. De fleste større øyene er også forbundet med fastlandet via broer eller tunneler.

Troms kan by på mange naturopplevelser, enten du foretrekker å begi deg ut på havet, seile inn i fjordene eller dra oppover i fjellene. Ønsker du å holde deg nærmere bebyggelsen, har byene også spennende aktiviteter og opplevelser å by på.

De mest populære hotellene i Troms

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Clarion Hotel The Edge
Clarion Hotel The Edge
4 out of 5
Kaigata 6, Tromsø
Prisen er 1 290 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og få skritt unna Nordnorsk Kunstmuseum, Tromsø domkirke og Nordnorsk kunstmuseum. Dessuten ligger Mack bryggeri ...

4.5/5Wonderful! (1,244 anmeldelser)

"Utmerket service og beliggenhet. Stort bluss at kjæledyr er tillatt."…"

Anmeldelse skrevet 11. mai 2020

Clarion Hotel The Edge
Clarion Collection Hotel With
Clarion Collection Hotel With
3.5 out of 5
Sjøgata 35 -37, Tromsø
Prisen er 1 190 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og få skritt unna Tromso Catholic Church Var Frue Kirke og Tromsø domkirke. Dessuten ligger Nordnorsk kunstmuseum ...

4.5/5Wonderful! (819 anmeldelser)
Hotell

"Vi hadde et kjempe fint opphold,"…"

Anmeldelse skrevet 18. des. 2019

Clarion Collection Hotel With
Comfort Hotel Xpress Tromso
Comfort Hotel Xpress Tromso
3 out of 5
Gronnegata 35, Tromsø
Prisen er 629 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og 10 minutters gange unna Tromsø domkirke og Polaria. Dessuten ligger Polarmuseet og Tromsø universitetsmuseum ...

4.2/5Very Good! (1,423 anmeldelser)

"Liker rommene som ikke er teppebelagt. Men det burde være tannglass tilgjengelig."…"

Anmeldelse skrevet 17. mar. 2020

Comfort Hotel Xpress Tromso

Populære steder å besøke i Troms

Tromso Lapland
Bilde av Tromso Lapland

Tromso Lapland

Ta en kikk på de forskjellige interessante utstillingene ved Tromso Lapland, et godt besøkt museum i Tromsø. Området har en strandlinje og nordlys du bør få med deg.

Tromsø domkirke
Bilde av Tromsø domkirke

Tromsø domkirke

4.5/5(5 anmeldelser)

Denne protestantiske domkirken i tre fra 1800-tallet er kjent for den nygotiske arkitekturen, det imponerende klokketårnet og det kunstferdige interiøret.

Polarmuseet
Bilde av Polarmuseet

Polarmuseet

4.5/5(5 anmeldelser)

Bli bedre kjent med en rekke polarekspedisjoner og finn ut mer om isbjørnfangst og reisende i isødet ved dette fascinerende museet.

Tromsø universitetsmuseum
Bilde av Tromsø universitetsmuseum

Tromsø universitetsmuseum

4.5/5(2 anmeldelser)

På avdelingene til dette fantastiske museet kan du se interaktive utstillinger, rusle gjennom en eksotisk botanisk hage og lære om norsk sjøfartshistorie i polområdene.

Polaria
Bilde av Polaria

Polaria

4.5/5(5 anmeldelser)

På dette lærerike akvariet finner du kunnskapsbaserte utstillinger, vanntanker med lokale arter og en panoramakino.

Ishavskatedralen
Bilde av Ishavskatedralen

Ishavskatedralen

4.5/5(11 anmeldelser)

Bakgrunnen til Tromsdalen kan du finne ut mer om når du besøker Ishavskatedralen. Området har en strandlinje som passer godt for en trivelig spasertur, eller du kan bli med på aktiviteter som omvisninger.

Populære aktiviteter i Troms

Fototur med nordlystitting om kvelden
Bilde av Fototur med nordlystitting om kvelden

Fototur med nordlystitting om kvelden

Anbefales av 100 % av reisende
1 141 kr
per voksen