Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Tromsø domkirke

Denne protestantiske domkirken i tre fra 1800-tallet er kjent for den nygotiske arkitekturen, det imponerende klokketårnet og det kunstferdige interiøret.

Legg merke til de utsøkte glassmaleriene når du går inn i vakre Tromsø domkirke. Beundre det åpne interiøret i tre og den praktfulle kopien av Oppstandelsen, opprinnelig malt av vår store nasjonalromantiske maler Adolph Tidemand. Denne storslåtte kirken er en av Norges største domkirker i tre.

Det har stått en rekke kirker der Tromsø domkirke står nå, og den første av dem ble bygd på 1200-tallet. Dagens kirke ble reist for omtrent 150 år siden og ble tegnet av den kjente norske arkitekten Christian Heinrich Grosch. Denne historiske bygningen brukes fremdeles som protestantisk kirke, men er åpen for alle.

Tromsø domkirke ligger en kort spasertur fra Tromsø sentrum, og fra kirken er det også kort vei til flere andre severdigheter, blant annet Ishavskatedralen. Denne sognekirken ligger omtrent tre kilometer fra Tromsø domkirke. Legg merke til Ishavskatedralens banebrytende arkitektur, som er inspirert av den arktiske naturen.

Ishavskatedralen er tegnet av den norske arkitekten Jan Inge Hovig, og den regnes som hans mest kjente verk. Se de elleve betongpanelene dekket med aluminium som utgjør kirkens tak og vegger. Beundre glassmaleriet på østsiden av kirken, som ble lagt til etter at den stod ferdig, og fremstiller Guds hånd og Jesus. Innvendig er kirken utsmykket med praktfulle prismelysekroner og flotte eikebenker. Kirkeorgelet er i fransk romantisk stil.

Tromsø domkirke ligger en kort spasertur fra Polaria, som er et akvarium og marint opplevelsessenter. Her kan du se storkobber bli matet av senterets dressører. Polaria har også en panoramakino som viser kortfilmer om nordlyset og den isdekkede øygruppen Svalbard.

Begge kirkene ligger bare en kort spasertur fra Tromsø sentrum. Både Tromsø domkirke og Ishavskatedralen er i aktiv bruk, så ved spesielle tilstelninger, for eksempel bryllup, kan det være at besøkende ikke har adgang. Gå til de offisielle nettstedene for å be om en omvisning.

Tromsø domkirke er en av verdens nordligste protestantiske domkirker, og den store trekirken er kjent for det vakre interiøret.


De beste hotelltilbudene i Tromsø domkirke

Vis alle de 113 overnattingsstedene i Tromsø domkirke
Clarion Hotel The Edge 1 107 kr
Clarion Hotel The Edge

Clarion Hotel The Edge

Kaigata 6, Tromsø
   
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø, 0,2 kilometer unna Nordnorsk Kunstmuseum og 4,1 kilometer unna Universitetet i Tromsø. Dessuten ligger Tromsø domkirke og Nordnorsk kunstmuseum kun 5 minutter unna.

  Clarion Collection Hotel Aurora 1 060 kr
  Clarion Collection Hotel Aurora

  Clarion Collection Hotel Aurora

  Sjøgata 19-21, Tromsø
    
   3.5 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø, 0,2 kilometer unna Nordnorsk kunstmuseum og 3,8 kilometer unna Universitetet i Tromsø. Dessuten ligger Nordnorsk Kunstmuseum og Tromso Catholic Church Var Frue Kirke kun 5 minutter unna.

   Comfort Hotel Xpress Tromso 585 kr
   Comfort Hotel Xpress Tromso

   Comfort Hotel Xpress Tromso

   Gronnegata 35, Tromsø
     
    3.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og 10 minutters gange unna Tromsø domkirke og Polaria. Dessuten ligger Polarmuseet og Tromsø universitetsmuseum kun 3 kilometer unna.

    Radisson Blu Hotel, Tromso 995 kr
    Radisson Blu Hotel, Tromso

    Radisson Blu Hotel, Tromso

    Sjogata 7, Tromsø
      
     4.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø, 0,1 kilometer unna Nordnorsk kunstmuseum og 3,9 kilometer unna Universitetet i Tromsø. Dessuten ligger Nordnorsk Kunstmuseum og Tromsø domkirke kun 5 minutter unna.

     Scandic Ishavshotel 1 124 kr
     Scandic Ishavshotel

     Scandic Ishavshotel

     Fr. Langesgate 2, Tromsø
       
      3.5 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og 10 minutters gange unna Tromsø domkirke og Polarmuseet. Dessuten ligger Polaria og Tromsø universitetsmuseum kun 3 kilometer unna.

      Clarion Collection Hotel With 1 190 kr
      Clarion Collection Hotel With

      Clarion Collection Hotel With

      Sjøgata 35 -37, Tromsø
        
       3.5 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø, 0,2 kilometer unna Tromso Catholic Church Var Frue Kirke og 3,8 kilometer unna Universitetet i Tromsø. Dessuten ligger Nordnorsk kunstmuseum og Nordnorsk Kunstmuseum kun 5 minutter unna.

       Scandic Grand Tromsø 839 kr
       Scandic Grand Tromsø

       Scandic Grand Tromsø

       Storgaten 44, Tromsø
         
        3.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø, 0,1 kilometer unna Tromsø domkirke og 4 kilometer unna Universitetet i Tromsø. Dessuten ligger Nordnorsk kunstmuseum og Nordnorsk Kunstmuseum kun 5 minutter unna.

        Quality Hotel Saga 925 kr
        Quality Hotel Saga

        Quality Hotel Saga

        Rich Withs Pl. 2, Tromsø
          
         3.5 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet, i sentrum, befinner seg ved stranden i Tromsø, 0,1 kilometer unna Tromsø domkirke og 4 kilometer unna Universitetet i Tromsø. Dessuten ligger Nordnorsk Kunstmuseum og Nordnorsk kunstmuseum kun 5 minutter unna.