Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Tower of London

Denne historiske bygningen, som er en av verdens best bevarte borger fra middelalderen, er kjent for sin fascinerende og grusomme historie.

Tower of London er en av de mest populære severdighetene i Storbritannia. Selv om den først og fremst er kjent som et fengsel og sted for henrettelser, har denne bemerkelsesverdige bygningen også fungert som kongelig slott, myntpresse, arkiv, våpenlager, kaserne og kongelig menasjeri i løpet av århundrene. Her kan du se de legendariske kronjuvelene og lære mer om stedets ofte brutale historie.

Pass på at du får med deg White Tower i midten av bygningskomplekset, som er den eldste og mest iøynefallende delen. White Tower ble oppført av Vilhelm Erobreren med byggestart i 1078. Innenfor finner du Armories, våpenlageret, med en fremragende samling av våpen og beskyttelsesutstyr. Se etter Henrik VIIIs store rustning i tillegg til ulike historiske sverd, morgenstjerner og hellebarder.

På den andre siden av White Tower finner du Bloody Tower. Tårnet tar navnet sitt fra de berømte mordene på den ukronede, unge kongen Edvard V og broren Rikard, som ble fengslet her av sin onkel, Rikard av Gloucester, etter at faren deres gikk bort. Guttene ble aldri sett igjen og hertugen av Gloucester ble kronet som Rikard III. Gå ikke glipp av utstillingene som er tilegnet noen av de andre berømte fangene på Tower of London, med blant annet en rekonstruksjon av Sir Walter Raleighs kontor.

Høydepunktet ved besøket er de berømte kronregaliene, som består av slående vakre kroner, glitrende riksepler og septre som befinner seg i Waterloo Barracks. Samlingen har seremonielle gjenstander fra det britiske monarkiet, hvorav noen går helt tilbake til det 12. århundre. Se etter den fantastiske Imperial State Crown, som er utsmykket med mer enn 3000 edelstener, inkludert den fjerde største diamanten i verden. Du vil også kunne se platinakronen tilhørende den avdøde Dronningmoren, pyntet med den 105 karat tunge indiske diamanten Koh-i-Noor, "fjell av lys", som blir sagt å bringe hell til kvinner.

Tower of London holder åpent hver dag, med ulike åpningstider avhengig av ukedag. Du må betale for å komme inn. Gratis guidede turer går av stabelen regelmessig med start på broen ved hovedinngangen. For å komme deg til stedet, kan du ta undergrunnen til Tower Hill stasjon.


Guide til utforskning av Tower of London


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 3 993 hotellene nær Tower of London
1,132 kr
Apex City of London Hotel

Apex City of London Hotel

1 Seething Lane, London
4,6
av 5, basert på 2 118 anmeldelser
4.0 av 5.0

Denne store og moderne bygningen ligger midt i sentrum av byen, 400 meter fra Tower of London og Tower Bridge og 750 meter fra Bank of England.

1,100 kr
Novotel London Tower Bridge

Novotel London Tower Bridge

10 Pepys Street, London
4,4
av 5, basert på 4 349 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i forretningsområdet i London og 10 minutters gange unna Tower of London og The Gherkin. Dessuten ligger London Bridge og Tower Bridge kun 15 minutter unna.

1,132 kr
citizenM Tower of London

citizenM Tower of London

40 Trinity Square, London
4,6
av 5, basert på 684 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Tower Hamlets og 15 minutters gange unna Tower of London og London Bridge. Dessuten ligger St. Paul's Cathedral og Covent Garden Market kun 5 kilometer unna.

1,129 kr
Grange Tower Bridge

Grange Tower Bridge

45 Prescot Street, London
4,5
av 5, basert på 1 095 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i forretningsområdet i London og 15 minutters gange unna Tower of London, Tower Bridge og The Gherkin. Dessuten ligger London Bridge og The Shard kun 2 kilometer unna.

947 kr
Club Quarters Hotel, Gracechurch

Club Quarters Hotel, Gracechurch

7 Gracechurch Street, London
4,1
av 5, basert på 2 082 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette business-hotellet ligger i den østlige delen av London, i et historisk område i nærheten av Bank of England, ved siden av Leadenhall Market. Hotellet ligger blant kirker, parker og puber, og er bare en kort spasertur fra Tower of London, Tower Bridge og Themsen.

1,006 kr
DoubleTree by Hilton Hotel London -Tower of London

DoubleTree by Hilton Hotel London -Tower of London

7 Pepys Street, London
4,5
av 5, basert på 3 165 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i The City of London og 10 minutters gange unna Tower of London og The Gherkin. Dessuten ligger London Bridge og Tower Bridge kun 15 minutter unna.

1,129 kr
Grange City Hotel

Grange City Hotel

8-14 Cooper's Row, London
4,2
av 5, basert på 1 017 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger nær stranden i The City-området i London, i nærheten av Tower of London, 30 St. Mary Axe og Tower Bridge. London rådhus og London Mansion House ligger også i nærheten.

715 kr
ibis London City - Shoreditch

ibis London City - Shoreditch

5 Commercial Street, London
4,0
av 5, basert på 2 699 anmeldelser
3.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Shoreditch og 15 minutters gange unna Lloyd’s of London, Tower of London og The Gherkin. Dessuten ligger London Bridge og Royal Exchange kun 2 kilometer unna.