Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Tower of London

Denne historiske bygningen, som er en av verdens best bevarte borger fra middelalderen, er kjent for sin fascinerende og grusomme historie.

Tower of London er en av de mest populære severdighetene i Storbritannia. Selv om den først og fremst er kjent som et fengsel og sted for henrettelser, har denne bemerkelsesverdige bygningen også fungert som kongelig slott, myntpresse, arkiv, våpenlager, kaserne og kongelig menasjeri i løpet av århundrene. Her kan du se de legendariske kronjuvelene og lære mer om stedets ofte brutale historie.

Pass på at du får med deg White Tower i midten av bygningskomplekset, som er den eldste og mest iøynefallende delen. White Tower ble oppført av Vilhelm Erobreren med byggestart i 1078. Innenfor finner du Armories, våpenlageret, med en fremragende samling av våpen og beskyttelsesutstyr. Se etter Henrik VIIIs store rustning i tillegg til ulike historiske sverd, morgenstjerner og hellebarder.

På den andre siden av White Tower finner du Bloody Tower. Tårnet tar navnet sitt fra de berømte mordene på den ukronede, unge kongen Edvard V og broren Rikard, som ble fengslet her av sin onkel, Rikard av Gloucester, etter at faren deres gikk bort. Guttene ble aldri sett igjen og hertugen av Gloucester ble kronet som Rikard III. Gå ikke glipp av utstillingene som er tilegnet noen av de andre berømte fangene på Tower of London, med blant annet en rekonstruksjon av Sir Walter Raleighs kontor.

Høydepunktet ved besøket er de berømte kronregaliene, som består av slående vakre kroner, glitrende riksepler og septre som befinner seg i Waterloo Barracks. Samlingen har seremonielle gjenstander fra det britiske monarkiet, hvorav noen går helt tilbake til det 12. århundre. Se etter den fantastiske Imperial State Crown, som er utsmykket med mer enn 3000 edelstener, inkludert den fjerde største diamanten i verden. Du vil også kunne se platinakronen tilhørende den avdøde Dronningmoren, pyntet med den 105 karat tunge indiske diamanten Koh-i-Noor, "fjell av lys", som blir sagt å bringe hell til kvinner.

Tower of London holder åpent hver dag, med ulike åpningstider avhengig av ukedag. Du må betale for å komme inn. Gratis guidede turer går av stabelen regelmessig med start på broen ved hovedinngangen. For å komme deg til stedet, kan du ta undergrunnen til Tower Hill stasjon.


Guide til utforskning av Tower of London


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 4 734 hotellene nær Tower of London
Grange City Hotel
Grange City Hotel

Grange City Hotel

8-14 Cooper's Row, London
   
  4,2
  av 5, basert på 1 082 anmeldelser
  5.0 av 5.0

  Dette hotellet i luksuriøs stil ligger nær stranden i The City-området i London, i nærheten av Tower of London, 30 St. Mary Axe og Tower Bridge. London rådhus og London Mansion House ligger også i nærheten.

  Dorsett City London 1,097 kr
  Dorsett City London

  Dorsett City London

  9 Aldgate High Street, London
    
   4,6
   av 5, basert på 235 anmeldelser
   4.0 av 5.0

   Dette hotellet i London ligger i gåavstand fra The Gherkin og Tower of London. I nærheten finner du dessuten Sky Garden og Royal Exchange.

   Grange St. Paul's 1,361 kr
   Grange St. Paul's

   Grange St. Paul's

   10 Godliman Street, London
     
    4,3
    av 5, basert på 1 524 anmeldelser
    5.0 av 5.0

    Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i The City of London og 5 minutters gange unna St. Paul's Cathedral og London Stock Exchange. Dessuten ligger Museum of London og Old Bailey kun 10 minutter unna.

    citizenM Tower of London
    citizenM Tower of London

    citizenM Tower of London

    40 Trinity Square, London
      
     4,6
     av 5, basert på 771 anmeldelser
     0.0 av 5.0

     Dette hotellet ligger i Tower Hamlets og 15 minutters gange unna Tower of London og London Bridge. Dessuten ligger St. Paul's Cathedral og Covent Garden Market kun 5 kilometer unna.

     Apex City of London Hotel
     Apex City of London Hotel

     Apex City of London Hotel

     1 Seething Lane, London
       
      4,6
      av 5, basert på 2 140 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Denne store og moderne bygningen ligger midt i sentrum av byen, 400 meter fra Tower of London og Tower Bridge og 750 meter fra Bank of England.

      The Tower Hotel
      The Tower Hotel

      The Tower Hotel

      St Katharine's Way, London
        
       4,3
       av 5, basert på 2 456 anmeldelser
       4.0 av 5.0

       Dette hotellet ligger i Tower Hamlets og 10 minutters gange unna Tower Bridge, Tower of London og HMS Belfast.

       DoubleTree by Hilton Hotel London -Tower of London
       DoubleTree by Hilton Hotel London -Tower of London

       DoubleTree by Hilton Hotel London -Tower of London

       7 Pepys Street, London
         
        4,5
        av 5, basert på 3 222 anmeldelser
        4.0 av 5.0

        Dette hotellet ligger i The City of London og 10 minutters gange unna Tower of London og The Gherkin. Dessuten ligger London Bridge og Tower Bridge kun 15 minutter unna.

        Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square
        Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square

        Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square

        10 Trinity Square, London
          
         4,7
         av 5, basert på 35 anmeldelser
         5.0 av 5.0

         Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i The City of London og 10 minutters gange unna Tower of London, The Gherkin og Tower Bridge. Dessuten ligger London Bridge og Royal Exchange kun 15 minutter unna.