Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

The Gherkin

Beundre denne innovative, spiralformede bygningen som ligner en sylteagurk midt i sentrum av London.

The Gherkin er en skyskraper i Londons finansdistrikt og har en innovativ, spirallignende design som minner om en sylteagurk. Den er i dag en av de lettest gjenkjennelige bygningene i Londons bybilde, takket være det spesielle utseendet og den økonomiske betydningen den har. Den 180 meter høye bygningens design gjør at tårnet kan bruke rundt halvparten av den energien som de fleste bygningene av denne størrelsen normalt gjør. Den største delen av bygningen brukes til kontorer og boliger.

Ta bilde av The Gherkin fra Themsen. Bygningen er blitt en viktig og lett gjenkjennelig del av Londons bybilde. Da den først og fremst brukes til kontorer og boliger, er den ikke alltid åpen for publikum. De som besøker de som bor her, kan besøke restauranten og baren på toppen av bygningen, som har en uhindret panoramautsikt over byen.

Bygningen er åpen for publikum under Open House Weekend, som arrangeres hvert år. Du bør reservere en billett på forhånd for å få adgang til å se deg rundt i bygningen.

Når som helst i løpet av året kan du vandre rundt på plassen utenfor for å studere bygningen fra bakkenivå. På tross av at bygningen fremstår som buet, er det eneste buede glasset det du kan se på toppen. Du kan spise middag på en av restaurantene på plassen eller ta deg en kopp kaffe på en kafé mens du ser forretningsmenn og -kvinner gå forbi.

Det offisielle navnet på bygningen er 30 St. Mary Axe, men den omtales ofte som The Gherkin, "Sylteagurken", på grunn av formen. Den står på stedet hvor finansbygningen Baltic Exchange, som i 1992 ble ødelagt av en IRA-bombe, stod. The Gherkin stod ferdig i 2003 og åpnet i 2004.

The Gherkin ligger i Londons finansdistrikt. Undergrunnsbanen og busser går til området.


Guide til utforskning av The Gherkin


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 3 112 hotellene nær The Gherkin
kr 1,546
Apex City Of London Hotel

Apex City Of London Hotel

1 Seething Lane, London
4,6
av 5, basert på 1 104 anmeldelser
4.0 av 5.0

Denne store og moderne bygningen ligger midt i sentrum av byen, 400 meter fra Tower of London og Tower Bridge og 750 meter fra Bank of England.

kr 473
Point A Hotel London Liverpool Street

Point A Hotel London Liverpool Street

13-15 Folgate Street, London
3,8
av 5, basert på 1 394 anmeldelser
2.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i Shoreditch og 3 kilometer unna The Gherkin, London Bridge og Tower of London. Dessuten ligger Royal Exchange og Barbican Arts Centre kun 2 kilometer unna.

kr 1,040
Novotel London Tower Bridge

Novotel London Tower Bridge

10 Pepys Street, London
4,4
av 5, basert på 2 119 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i forretningsområdet i London og 10 minutters gange unna Tower of London og The Gherkin. Dessuten ligger London Bridge og Tower Bridge kun 15 minutter unna.

kr 922
Club Quarters Hotel, Gracechurch

Club Quarters Hotel, Gracechurch

7 Gracechurch Street, London
4,1
av 5, basert på 977 anmeldelser
0.0 av 5.0

Dette business-hotellet ligger i den østlige delen av London, i et historisk område i nærheten av Bank of England, ved siden av Leadenhall Market. Hotellet ligger blant kirker, parker og puber, og er bare en kort spasertur fra Tower of London, Tower Bridge og Themsen.

kr 1,253
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
4,4
av 5, basert på 2 970 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i London, få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna.

kr 1,117
DoubleTree by Hilton Hotel London -Tower of London

DoubleTree by Hilton Hotel London -Tower of London

7 Pepys Street, London
4,5
av 5, basert på 1 202 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i The City of London og 10 minutters gange unna Tower of London og The Gherkin. Dessuten ligger London Bridge og Tower Bridge kun 15 minutter unna.

kr 1,032
citizenM Tower of London

citizenM Tower of London

40 Trinity Square, London
4,6
av 5, basert på 235 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Tower Hamlets og 10 minutters gange unna Tower of London, The Gherkin og Tower Bridge. Dessuten ligger London Bridge og Royal Exchange kun 15 minutter unna.

kr 1,624
Andaz London Liverpool Street

Andaz London Liverpool Street

40 Liverpool Street, London
4,6
av 5, basert på 303 anmeldelser
5.0 av 5.0

Andaz Liverpool Street ligger ved siden av Liverpool Street Station og har en ideell beliggenhet for de som ønsker å utforske Londons East End og alle kunstgalleriene, butikkene, markedene og nattelivet mens de fremdeles befinner seg i gåavstand fra byens historiske sentrum.