The Gherkin

Beundre denne innovative, spiralformede bygningen som ligner en sylteagurk midt i sentrum av London.

The Gherkin er en skyskraper i Londons finansdistrikt og har en innovativ, spirallignende design som minner om en sylteagurk. Den er i dag en av de lettest gjenkjennelige bygningene i Londons bybilde, takket være det spesielle utseendet og den økonomiske betydningen den har. Den 180 meter høye bygningens design gjør at tårnet kan bruke rundt halvparten av den energien som de fleste bygningene av denne størrelsen normalt gjør. Den største delen av bygningen brukes til kontorer og boliger.

Ta bilde av The Gherkin fra Themsen. Bygningen er blitt en viktig og lett gjenkjennelig del av Londons bybilde. Da den først og fremst brukes til kontorer og boliger, er den ikke alltid åpen for publikum. De som besøker de som bor her, kan besøke restauranten og baren på toppen av bygningen, som har en uhindret panoramautsikt over byen.

Bygningen er åpen for publikum under Open House Weekend, som arrangeres hvert år. Du bør reservere en billett på forhånd for å få adgang til å se deg rundt i bygningen.

Når som helst i løpet av året kan du vandre rundt på plassen utenfor for å studere bygningen fra bakkenivå. På tross av at bygningen fremstår som buet, er det eneste buede glasset det du kan se på toppen. Du kan spise middag på en av restaurantene på plassen eller ta deg en kopp kaffe på en kafé mens du ser forretningsmenn og -kvinner gå forbi.

Det offisielle navnet på bygningen er 30 St. Mary Axe, men den omtales ofte som The Gherkin, "Sylteagurken", på grunn av formen. Den står på stedet hvor finansbygningen Baltic Exchange, som i 1992 ble ødelagt av en IRA-bombe, stod. The Gherkin stod ferdig i 2003 og åpnet i 2004.

The Gherkin ligger i Londons finansdistrikt. Undergrunnsbanen og busser går til området.


Utforsk mer av London (og omegn)


Hoteller i nærheten

Beste 10 hoteller nærmest The Gherkin


Mest bestilte hoteller

De mest populære hotellene nær The Gherkin

Se alle hotell i nærheten av The Gherkin