Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Tate Modern

Denne nedlagte kraftstasjonen ved bredden av Themsen er et ypperlig tilholdssted for Storbritannias nasjonalgalleri for moderne kunst.

Tate Modern fremviser både etablerte kjendiser og nykommere innen moderne kunst. Den nedlagte kraftstasjonen ble renovert og ombygd i 2000 av de sveitsiske arkitektene Herzog og de Meuron.
  
Når man går inn hovedinngangen, kommer man til den store turbinhallen, som fyller hele bredden på bygningen. De gamle maskinene er fjernet, så det er god plass til både store og sjokkerende store utstillinger. De faste utstillingene omfatter uvurderlige verker av Matisse, Dalí, Picasso og andre store navn innen impresjonismen og surrealismen.

De fire fløyene i bygningen inneholder verker fra 1900-tallet og fram til i dag. Fløyene er ordnet etter tema i stedet for periode. I 2012 oppførte Tate Modern et glasstårn dedikert til fotografier, videoer og grafisk kunst. I oljetankene i underetasjen er det stadig skiftende utstillinger. Disse store lagertankene er ganske ekstraordinære rom i seg selv, og brukes nå til å vise fram utøvende kunst og tilstelninger.

Museet besøkes av fire millioner mennesker årlig, og er et av verdens mest populære moderne kunstgallerier. Det blir stadig mer betydningsfullt, og de noen ganger kontroversielle utstillingene er populære blant publikum i alle aldre, selv dem som ikke er særlig interessert i tradisjonell kunst.

Å forstå moderne kunst kan noen ganger være en utfordring, men Tate Modern prøver å gjøre samlingene og utstillingene så tilgjengelige som mulig. Det holdes 45-minutters omvisningsturer som gir en enda dypere forståelse av samlingen. Noter nummeret på verker du liker, så kan du kjøpe postkort og plakater av dem i en av de tre galleributikkene.

Når du vil ta en pause fra utstillingene, kan du gå til kafeen ved elvebredden eller restauranten i sjette etasje, med fantastisk utsikt over London. Hvis du har lyst til å se enda mer kunst, kan du gå om bord i båten «Tate til Tate», som går oppover elva til søstergalleriet Tate Britain.

Tate Modern ligger i sentrum av London, i nærheten av mange andre severdigheter. Det er åpent hver dag. Det er gratis inngang med unntak av spesialutstillingene. Southwark undergrunnsstasjon ligger en kort spasertur unna.


Guide til utforskning av Tate Modern


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 4 392 hotellene nær Tate Modern
Marlin Waterloo 1,100 kr
Marlin Waterloo

Marlin Waterloo

111 Westminster Bridge Road, London
   
  4,4
  av 5, basert på 404 anmeldelser
  4.0 av 5.0

  Dette leilighetshotellet i London (Lambeth) ligger nær Imperial War Museum, London Dungeon og Big Ben. I nærheten finner du dessuten Sea Life London Aquarium og Coca-Cola London Eye.

  Mondrian London 1,497 kr
  Mondrian London

  Mondrian London

  20 Upper Ground, London
    
   4,7
   av 5, basert på 1 075 anmeldelser
   5.0 av 5.0

   Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Lambeth og 10 minutters gange unna Royal National Theatre, Tate Modern og Southbank Centre. Dessuten ligger St. Paul's Cathedral og London Dungeon kun 15 minutter unna.

   Park Plaza Westminster Bridge London 1,475 kr
   Park Plaza Westminster Bridge London

   Park Plaza Westminster Bridge London

   200 Westminster Bridge Road, London
     
    4,4
    av 5, basert på 9 197 anmeldelser
    4.0 av 5.0

    Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i London, få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna.

    The Grosvenor Hotel 1,132 kr
    The Grosvenor Hotel

    The Grosvenor Hotel

    101 Buckingham Palace Road, London
      
     4,2
     av 5, basert på 1 267 anmeldelser
     4.0 av 5.0

     Dette hotellet ligger i Belgravia og 15 minutters gange unna Victoria Palace Theatre, Buckingham Palace og St. James Park. Dessuten ligger Big Ben og Sloane Square kun 2 kilometer unna.

     Novotel London City South 1,142 kr
     Novotel London City South

     Novotel London City South

     53-61 Southwark Bridge Road, London
       
      4,3
      av 5, basert på 3 487 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Dette hotellet ligger i Bermondsey og 10 minutters gange unna Borough Market, Globe Theatre og Tate Modern. Dessuten ligger London Bridge og The Shard kun 15 minutter unna.

      Club Quarters Hotel, St. Paul's 1,039 kr
      Club Quarters Hotel, St. Paul's

      Club Quarters Hotel, St. Paul's

      24 Ludgate Hill, London
        
       4,3
       av 5, basert på 3 611 anmeldelser
       0.0 av 5.0

       Dette club-aktige hotellet ligger på gårdsplassen til det historiske Stationers Hall, med gangavstand til Tate Modern, Museum of London og Millennium Bridge.

       ibis London Blackfriars 792 kr
       ibis London Blackfriars

       ibis London Blackfriars

       49 Blackfriars Road, London
         
        4,2
        av 5, basert på 2 148 anmeldelser
        3.0 av 5.0

        Dette hotellet ligger i Southwark og 15 minutters gange unna Tate Modern, Royal National Theatre og Globe Theatre. Dessuten ligger Southbank Centre og Borough Market kun 15 minutter unna.

        The Strand Palace Hotel 1,281 kr
        The Strand Palace Hotel

        The Strand Palace Hotel

        372 The Strand, London
          
         4,0
         av 5, basert på 8 835 anmeldelser
         4.0 av 5.0

         Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i City of Westminster og 5 minutters gange unna Covent Garden Market og King's College London. Dessuten ligger Royal Opera House og London Coliseum kun 10 minutter unna.