Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Tate Modern

Denne nedlagte kraftstasjonen ved bredden av Themsen er et ypperlig tilholdssted for Storbritannias nasjonalgalleri for moderne kunst.

Tate Modern fremviser både etablerte kjendiser og nykommere innen moderne kunst. Den nedlagte kraftstasjonen ble renovert og ombygd i 2000 av de sveitsiske arkitektene Herzog og de Meuron.
  
Når man går inn hovedinngangen, kommer man til den store turbinhallen, som fyller hele bredden på bygningen. De gamle maskinene er fjernet, så det er god plass til både store og sjokkerende store utstillinger. De faste utstillingene omfatter uvurderlige verker av Matisse, Dalí, Picasso og andre store navn innen impresjonismen og surrealismen.

De fire fløyene i bygningen inneholder verker fra 1900-tallet og fram til i dag. Fløyene er ordnet etter tema i stedet for periode. I 2012 oppførte Tate Modern et glasstårn dedikert til fotografier, videoer og grafisk kunst. I oljetankene i underetasjen er det stadig skiftende utstillinger. Disse store lagertankene er ganske ekstraordinære rom i seg selv, og brukes nå til å vise fram utøvende kunst og tilstelninger.

Museet besøkes av fire millioner mennesker årlig, og er et av verdens mest populære moderne kunstgallerier. Det blir stadig mer betydningsfullt, og de noen ganger kontroversielle utstillingene er populære blant publikum i alle aldre, selv dem som ikke er særlig interessert i tradisjonell kunst.

Å forstå moderne kunst kan noen ganger være en utfordring, men Tate Modern prøver å gjøre samlingene og utstillingene så tilgjengelige som mulig. Det holdes 45-minutters omvisningsturer som gir en enda dypere forståelse av samlingen. Noter nummeret på verker du liker, så kan du kjøpe postkort og plakater av dem i en av de tre galleributikkene.

Når du vil ta en pause fra utstillingene, kan du gå til kafeen ved elvebredden eller restauranten i sjette etasje, med fantastisk utsikt over London. Hvis du har lyst til å se enda mer kunst, kan du gå om bord i båten «Tate til Tate», som går oppover elva til søstergalleriet Tate Britain.

Tate Modern ligger i sentrum av London, i nærheten av mange andre severdigheter. Det er åpent hver dag. Det er gratis inngang med unntak av spesialutstillingene. Southwark undergrunnsstasjon ligger en kort spasertur unna.


Guide til utforskning av Tate Modern


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 3 865 hotellene nær Tate Modern
1,385 kr
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
4,4
av 5, basert på 8 877 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i London, få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna.

963 kr
Club Quarters Hotel, St. Paul's

Club Quarters Hotel, St. Paul's

24 Ludgate Hill, London
4,3
av 5, basert på 3 542 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette club-aktige hotellet ligger på gårdsplassen til det historiske Stationers Hall, med gangavstand til Tate Modern, Museum of London og Millennium Bridge.

1,174 kr
Novotel London Blackfriars

Novotel London Blackfriars

46 Blackfriars Road, London
4,4
av 5, basert på 1 475 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i Southwark i London og 10 minutters gange unna Tate Modern, Globe Theatre og Det kongelige nasjonalteatret. Dessuten ligger St. Paul's Cathedral og Southbank Centre kun 15 minutter unna.

718 kr
ibis London Blackfriars

ibis London Blackfriars

49 Blackfriars Road, London
4,2
av 5, basert på 2 078 anmeldelser
3.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Southwark og 15 minutters gange unna Tate Modern, Det kongelige nasjonalteatret og Globe Theatre. Dessuten ligger Southbank Centre og Borough Market kun 15 minutter unna.

819 kr
Holiday Inn Express London - Southwark

Holiday Inn Express London - Southwark

103-109 Southwark Street, London
4,0
av 5, basert på 1 340 anmeldelser
3.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i Southwark og 10 minutters gange unna Tate Modern og Globe Theatre. Dessuten ligger Borough Market og Det kongelige nasjonalteatret kun 15 minutter unna.

947 kr
citizenM London Bankside

citizenM London Bankside

20 Lavington Street, London
4,6
av 5, basert på 808 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet boutique ligger i Bermondsey og 15 minutters gange unna Tate Modern, The Shard og London Bridge. Dessuten ligger St. Paul's Cathedral og Coca-Cola London Eye kun 2 kilometer unna.

1,002 kr
The Strand Palace Hotel

The Strand Palace Hotel

372 The Strand, London
4,0
av 5, basert på 8 597 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i City of Westminster og 5 minutters gange unna Covent Garden Market og King's College London. Dessuten ligger Royal Opera House og London Coliseum kun 10 minutter unna.

1,202 kr
Crowne Plaza London - The City

Crowne Plaza London - The City

19 New Bridge Street, London
4,4
av 5, basert på 1 304 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i Temple og 10 minutters gange unna St. Paul's Cathedral, Old Bailey og London Stock Exchange. Dessuten ligger Tate Modern og Globe Theatre kun 15 minutter unna.