Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

St. Paul's Cathedral

Besøk denne katedralen for å lære mer om historien til Londons mest kjente kirke og barokkuppelen som rager over byen.

St. Paul's Cathedral er en barokkbygning fra 1600-tallet som er et av Londons mest kjente landemerker. Den er det høyest ansette verket i karrieren til Storbritannias mest kjente arkitekt, Sir Christopher Wren. Katedralen ligger på Londons høyeste punkt, Ludgate Hill, og rager over resten av den ellers flate byen. Den er 111,6 meter høy. I katedralen arrangeres det begravelser, bryllup og feiringer.

Beundre barokkarkitekturen til den store katedralen. Se opp på den sentrale kuppelen, som rager over resten av katedralen og byen. Den er inspirert av Michelangelos kuppel i Vatikanet og kan sees fra store deler av byen.

Studer den detaljrike fasaden på katedralens vestlige side. Beundre videre de to tvillingtårnene som står på hver sin side av den store inngangen. De ti parene søyler midt i, er også en kilde til beundring.

Inne i den store katedralen kan du kikke opp på de majestetiske buene og søylene. Utforsk videre de mange kunstverkene her i form av skulpturer, malerier og metallarbeid. I kirken finnes det dessuten en stor statue av den tidligere politiske og militære personen Arthur Wellesley (1. hertug av Wellington) på en hest.

Bli med på en guidet omvisning i kirken eller bruk en lydguide. Kirken er åpen for besøkende fra morgen til sent på ettermiddagen, unntatt på søndager.

Byggingen av katedralen var en del av gjenoppbyggingsprosjektet etter den store bybrannen i 1666. Begravelsen av krigsheltene Horatio Nelson og Winston Churchill og den tidligere statsministeren Margaret Thatcher ble arrangert i katedralen. Andre minneverdige hendelser her er bryllupet til Charles og Diana og diamantjubileet til Elizabeth 2.

St. Paul’s Cathedral ligger i sentrum av London, få gater unna Themsen i nordlig retning. Flere undergrunnsstasjoner i London ligger i nærheten. Det finnes mange busser som går til katedralen, men du kan også komme deg dit med en River Bus på Themsen.


Guide til utforskning av St. Paul's Cathedral


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 2 961 hotellene nær St. Paul's Cathedral
kr 1,439
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
4,4
av 5, basert på 2 910 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i London, få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna.

kr 985
Club Quarters Hotel, St. Paul's

Club Quarters Hotel, St. Paul's

24 Ludgate Hill, London
4,3
av 5, basert på 1 488 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette club-aktige hotellet ligger på gårdsplassen til det historiske Stationers Hall, med gangavstand til Tate Modern, Museum of London og Millennium Bridge.

kr 1,433
Grange St. Paul's

Grange St. Paul's

10 Godliman Street, London
4,3
av 5, basert på 427 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i The City of London og 5 minutters gange unna St. Paul's Cathedral og London Stock Exchange. Dessuten ligger Old Bailey og Globe Theatre kun 10 minutter unna.

kr 1,324
The Strand Palace Hotel

The Strand Palace Hotel

372 The Strand, London
3,9
av 5, basert på 2 562 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i City of Westminster og få skritt fra London Transport Museum og Covent Garden Market. Dessuten ligger King's College London og Royal Opera House kun 10 minutter unna.

kr 1,628
Mondrian London

Mondrian London

20 Upper Ground, London
4,6
av 5, basert på 301 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Lambeth og 10 minutters gange unna Det kongelige nasjonalteatret, Tate Modern og Southbank Centre. Dessuten ligger London Eye og St. Paul's Cathedral kun 15 minutter unna.

kr 1,512
Apex Temple Court Hotel

Apex Temple Court Hotel

1-2 Serjeants Inn, London
4,7
av 5, basert på 669 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i The City of London og 10 minutters gange unna St. Paul's Cathedral, King's College London og Old Bailey. Dessuten ligger London Bridge og London Stock Exchange kun 2 kilometer unna.

kr 572
Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras

Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras

324 Gray's Inn Road, London
3,7
av 5, basert på 1 392 anmeldelser
2.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i Camden og 2 kilometer unna KoKo London, British Library og University of London. Dessuten ligger Russell Square og British Museum kun 2 kilometer unna.

kr 136
YHA London St Paul's - Hostel

YHA London St Paul's - Hostel

YHA London St Pauls, 36 Carter Lane, London
3,7
av 5, basert på 26 anmeldelser
3.0 av 5.0

Dette vandrerhjemmet ligger i The City of London og 5 minutters gange unna St. Paul's Cathedral og London Stock Exchange. Dessuten ligger Old Bailey og Museum of London kun 10 minutter unna.