Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

St. James’s Park

Denne kongelige parken er Londons hovedarena for seremonier, og er et perfekt sted for den som ønsker en ettermiddag med pomp og prakt, eller bare vil ta seg en improvisert piknik på plenen.

I St. James’s Park kan man ta en pause fra en travel turistagenda og oppleve en roligere side ved London. Den 230 mål store parken ligger i gangavstand fra tre av Londons kongelig landemerker: Buckingham Palace, Palace of Westminster og St. James’s Palace.

London kan takke monarkiet for sine vakre parker. En gang var de private jakt- og ridningsområder for de kongelige, men i dag er disse parkene åpne for alle. St. James’s Park er den eldste av åtte parker som utgjør Londons grønne lunger.

Etter at man har sett på vaktskiftet ved Buckingham Palace, kan man gå til Queen Victoria Memorial and Gardens. Selve parken ligger rett i nærheten, flankert av The Mall på den ene siden og Birdcage Walk på den andre.

På sommerdager spiser kontorarbeidere lunsj på plenene, og det holdes gratis konserter. Man kan også leie en solstol og se på pelikanene og de andre vannfuglene på innsjøen i St. James’s Park. De to øyene i innsjøen er tilholdssted for hakkespetter, ugler og rødstruper.

Man kan spasere eller sykle på stiene innimellom trærne i parken, og ta seg litt å spise og drikke på en av de mange kafeene og pubene i området.

Hvis du er i London i juni, bør du prøve å få med deg Trooping the Colour på Horse Guards Parade. Dette er en årlig tradisjon som markerer dronningens fødselsdag, og i den forbindelse kommer dronningen personlig ut for å inspisere troppene sine. I juni foregår også den fengende musikalske forestillingen Beating Retreat, som fremføres av Royal Marines.

James’s Park ligger i bydelen City of Westminster. Parken er åpen hver dag hele året. Parken ligger i gangavstand til mange andre attraksjoner, blant annet de tre palassene, Churchill Museum og Cabinet War Rooms, Admiralty Arch og Institute of Contemporary Arts. Nærmeste undergrunnsstasjon er St. James’s Park.


Guide til utforskning av St. James Park


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 3 741 hotellene nær St. James Park
kr 1,351
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
4,4
av 5, basert på 8 746 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i London, få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna.

kr 996
The Strand Palace Hotel

The Strand Palace Hotel

372 The Strand, London
4,0
av 5, basert på 8 498 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i City of Westminster og 5 minutters gange unna Covent Garden Market og King's College London. Dessuten ligger Royal Opera House og London Coliseum kun 10 minutter unna.

kr 1,236
St. James' Court, A Taj Hotel, London

St. James' Court, A Taj Hotel, London

54 Buckingham Gate, London
4,4
av 5, basert på 1 966 anmeldelser
4.5 av 5.0

Buckingham Palace, Westminster Cathedral og Big Ben er blant de mange populære attraksjonene innen 0,8 km radius fra dette sentrale London-hotellet. Victoria Station er en 7-minutters spasertur unna. St. James' Park og Hyde Park ligger i nærheten.

kr 959
The Grosvenor Hotel

The Grosvenor Hotel

101 Buckingham Palace Road, London
4,2
av 5, basert på 1 059 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i Belgravia og 15 minutters gange unna Victoria Palace Theatre, Buckingham Palace og St. James Park. Dessuten ligger Big Ben og Sloane Square kun 2 kilometer unna.

kr 1,672
Conrad London St. James

Conrad London St. James

22-28 Broadway, London
4,7
av 5, basert på 753 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen i London, 10 minutters gange unna St. James Park, Westminster Abbey og Houses of Parliament. Dessuten ligger Big Ben og Buckingham Palace kun 10 minutter unna.

kr 2,672
Dukes Hotel

Dukes Hotel

35 St James's Place, London
4,5
av 5, basert på 418 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette sentrale London-hotellet ligger i St. James, mindre enn 1 km fra Spencer House, St. James's Palace, Buckingham Palace og Trafalgar Square. Westminster Abbey og Big Ben er

kr 2,086
The May Fair

The May Fair

Stratton Street, Mayfair, London
4,3
av 5, basert på 1 781 anmeldelser
5.0 av 5.0

Beliggenhet
Fra May Fair kan du komme deg til fantastiske steder, som Oxford Street, Bond Street og West End for å nevne noen få. Green Park stasjon ligger noen øyeblikk unna med de gode forbindelsene på Piccadilly-linjen, Jubilee-linjen og Victoria-linjen.

kr 1,156
DoubleTree by Hilton Hotel London - Westminster

DoubleTree by Hilton Hotel London - Westminster

30 John Islip Street, London
4,3
av 5, basert på 3 017 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i City of Westminster og 15 minutters gange unna Tate Britain, Big Ben og Houses of Parliament. Dessuten ligger Parliament Square og Westminster Abbey kun 15 minutter unna.