Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Rudolfinum

Beundre kunstutstillingene og nyt klassisk musikk i konsertsalen i nyrenessanse-stil, som huser Tsjekkias filharmoniske orkester.

Rudolfinum er en av Prahas flotteste konsertsaler og lokker til seg dem som elsker kunst, arkitektur og klassisk musikk. Nyt oppføringene av verkene til store komponister, som Antonín Dvořák og Wolfgang Amadeus Mozart. Beundre de storslåtte dekorasjonene og studer utstillingene av samtidskunst.

Rudolfinum ble innviet i 1885, og har en interessant historie. Den ble opprinnelig planlagt som konsertsal og kultursenter, men ble brukt som sete for det tsjekkoslovakiske parlamentet på begynnelsen av 1800-tallet. Under 2. verdenskrig fungerte bygget som administrasjonssenter for den tyske okkupasjonsmakten. I 1946 returnerte Tsjekkias filharmoniske orkester etter sitt lange fravær. I dag er bygget også et viktig kunstsenter.

Rudolfinum har en majestetisk design i nyrenessansestil som ble utformet av de berømte tsjekkiske arkitektene Josef Schulz og Josef Zítek. Legg merke til de ioniske søylene og balustradene som dekorer fasaden. Se oppover for å få øye på statuene av verdensberømte musikere. Gå inn og oppdag rekken av seremonisaler og gallerirom som er dekorert med historiske møbler.

Pass på at du får med deg en konsert i Dvořák-salen og Suk-salen. Lytt til Tsjekkias filharmoniske orkesters fremføringer av komponister som Dvořák, Mozart, Giuseppe Verdi og Richard Wagner. Len deg tilbake, slapp av og nyt tonene fra de 118 talentfulle orkestermedlemmene. Orkesteret har med gjestedirigenter og operasangere.

Kom til Rudolfinum galleri og se provoserende utstillinger av samtidskunst. De viser alt fra malerier til fotografier og skulpturer. Tidligere utstillinger har representert kunstnere som den tyske fotografen Barbara Probst og den russiske konseptkunstneren Viktor Pivovarov.

Rudolfinum ligger på den nordvestlige enden av Prahas gamleby, og er en kort spasertur eller trikketur fra de største severdighetene. I nyrenessanse-bygningen ved siden av ligger Museum for dekorativ kunst. Det tar om lag 5 minutter å gå til Karlsbroen og plassen i gamlebyen.

Konserter arrangeres hele året, og Rudolfinum galleri er åpent fra tirsdag til søndag. Du finner konsertkalender, billettpriser og informasjon om museet på Rudolfinums offisielle nettsted.


Guide til Rudolfinum


De beste tilbudene på fly + hotell Rudolfinum

De beste hotelltilbudene i Rudolfinum

Vis alle de 2 350 overnattingsstedene i Rudolfinum
Grandior Hotel Prague 575 kr
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praha
   
  5.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 10 minutters gange unna Palladium kjøpesenter, Obecni dum kommunale hus og Kruttårnet. Dessuten ligger Mucha-museet og Det gamle torget kun 2 kilometer unna. Bílá labuť Stop ligger to minutters gange unna, og Florenc stasjon ligger 5 minutters gange unna.

  Hotel Kings Court 910 kr
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Praha
    
   5.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og få skritt fra Den kongelige vei, Obecni dum kommunale hus og Palladium kjøpesenter. Dessuten ligger Den astronomiske klokken i Praha og Det gamle torget kun 10 minutter unna. Dlouhá třída Stop ligger bare 5 minutters gange unna og Náměstí Republiky Stop ligger 6 minutters gange unna.

   Cosmopolitan Hotel Prague 829 kr
   Cosmopolitan Hotel Prague

   Cosmopolitan Hotel Prague

   Zlatnicka 3, Praha
     
    5.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Den kongelige vei og Obecni dum kommunale hus. Dessuten ligger Kruttårnet og Palladium kjøpesenter kun 10 minutter unna. Náměstí Republiky Stop og Masarykovo nádraží trikkeholdeplass ligger fem minutters gange unna.

    Grandium Hotel Prague 671 kr
    Grandium Hotel Prague

    Grandium Hotel Prague

    Politickych veznu 913/12, Praha
      
     5.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Mucha-museet, Wenzelsplassen og Jindrisska-tårnet. Dessuten ligger Kommunistmuseet og Det gamle torget kun 15 minutter unna. Muzeum stasjon ligger bare 5 minutters gange unna og Jindřišská trikkeholdeplass ligger 5 minutters gange unna.

     Iron Gate Hotel and Suites 611 kr
     Iron Gate Hotel and Suites

     Iron Gate Hotel and Suites

     Michalska 19, Praha
       
      5.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og få skritt fra Den kongelige vei og Den astronomiske klokken i Praha. Dessuten ligger Det gamle torget og Vår frues kirke før Týn kun 5 minutter unna. Můstek stasjon ligger 5 minutters gange unna og Staroměstská stasjon ligger 6 minutters gange unna.

      Majestic Plaza Hotel Prague 479 kr
      Majestic Plaza Hotel Prague

      Majestic Plaza Hotel Prague

      Stepanska 33, Praha
        
       4.5 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 10 minutters gange unna Det nye rådhuset, Lucerna-palasset og Wenzelsplassen. Dessuten ligger Mucha-museet og Kommunistmuseet kun 15 minutter unna. Vodičkova Stop ligger 5 minutters gange unna og Štěpánská Stop ligger 5 minutters gange unna.

       Grand Majestic Hotel Prague 527 kr
       Grand Majestic Hotel Prague

       Grand Majestic Hotel Prague

       Truhlarska 16, Praha
         
        4.5 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Palladium kjøpesenter og Obecni dum kommunale hus. Dessuten ligger Kruttårnet og Mucha-museet kun 15 minutter unna. Dlouhá třída Stop og Náměstí Republiky Stop ligger fem minutters gange unna.

        Art Nouveau Palace Hotel 738 kr
        Art Nouveau Palace Hotel

        Art Nouveau Palace Hotel

        Panska 12, Praha
          
         5.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Praha og 5 minutters gange unna Mucha-museet og Stavovske-teatret. Dessuten ligger Wenzelsplassen og Den astronomiske klokken i Praha kun 10 minutter unna. Jindřišská trikkeholdeplass og Václavské náměstí Stop ligger fem minutters gange unna.