Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Royal Albert Hall

En av verdens mest kjente konsertscener, og elsket av både publikum og artister.

Royal Albert Hall har en spesiell plass i Storbritannias arkitektoniske og kulturelle hjerte. Den ble åpnet i 1871 av dronning Victoria i hyllest til hennes elskede mann prins Albert.

Bygningens særegne kuppel av glass og jern er godt synlig i den nordlige delen av South Kensington. Utsiden av den runde bygningen er dekorert med en mosaikkfrise som illustrerer kunstens og vitenskapens triumf. Den ble tegnet med det formål å være en flerfunksjonell bygning, og det holdes over 350 arrangementer der hvert år. Programmet er veldig variert, så du kan få en utmerket utekveld enten det er opera eller rap, ballett eller komedie du foretrekker. Men bestill tidlig, siden billettene til den 5500 seter store salen går unna raskt.

Det å få opptre her, er ofte et høydepunkt for mange artister. Legendariske artister som The Beatles, The Rolling Stones, Led Zeppelin og Bob Dylan har alle stått på den staselige scenen.

Om sommeren holdes det promenadekonserter der, kjent som «The Proms». De varer i åtte uker og består av konserter med klassisk musikk, og kulminerer i «The Last Night of the Proms», som sendes på fjernsyn over hele verden. Iherdige tilhengere foretrekker å stå på gulvet nær orkestergraven under hele avslutningskonserten.

The Royal Albert Hall driver aktiv opplysning og undervisning, slik som å ta imot skoleturer og holde arrangementer for lokalsamfunnet. Omvisningsturen «Front of House Tour» varer én time og gir deg en følelse av energien i bygningen når kveldens forestilling forberedes. Turen omfatter besøk i dronningens private suiter samt i Royal Retiring Room. For barnefamilier passer Victorian Experience Tour godt, med to utkledde figurer som leder an en underholdende rundtur i bygningens 140-årige historie.

På åpne dager holdes det en stadig skiftende utstillingsserie i første etasje, med alt fra fotografier til akvareller. Og ikke glem å besøke bronsestatuen av prins Albert selv, som står tvers over veien i Albert Memorial.

Royal Albert Hall ligger i South Kensington. Nærmeste undergrunnsstasjoner er High Street Kensington, South Kensington og Knightsbridge.


Guide til utforskning av Royal Albert Hall


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 3 006 hotellene nær Royal Albert Hall
kr 1,052
Park International Hotel

Park International Hotel

117 - 129 Cromwell Road, London
3,9
av 5, basert på 859 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet i London ligger i det eksklusive South Kensington, tre kvartaler unna Kensington High Street og mindre enn to kilometer unna Hyde Park, varehuset Harrods og Victoria and Albert-museet.

kr 1,502
The Gore Hotel

The Gore Hotel

190 Queen's Gate, Kensington, London
4,2
av 5, basert på 147 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet for romantiske reiser ligger i Kensington og 10 minutters gange unna Royal Albert Hall og Imperial College London. Dessuten ligger Kensington Palace og Hyde Park kun 2 kilometer unna.

kr 1,474
The Rembrandt

The Rembrandt

11 Thurloe Place, London
4,3
av 5, basert på 1 831 anmeldelser
4.0 av 5.0

Hotell som er inspirert av regjeringstiden til Edward 7. i London, og som ligger i det velstående Knightsbridge, overfor Victoria and Albert Museum, 500 meter unna Harrods og 4,8 kilometer unna West End.

kr 854
Copthorne Tara Hotel London Kensington

Copthorne Tara Hotel London Kensington

Scarsdale Place, London
3,8
av 5, basert på 2 189 anmeldelser
4.0 av 5.0

Copthorne Tara Hotel ligger like ved High Street Kensington i London, med de mange butikkene og restaurantene i nærområdene Kensington, Knightsbridge og Notting Hill.

kr 972
Holiday Inn London-Kensington Forum

Holiday Inn London-Kensington Forum

97 Cromwell Road, London
4,0
av 5, basert på 1 083 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette høye hotellet i sentrum ligger i Londons vestlige Kensington-distrikt, bare 4 minutters gange fra Gloucester Road-metrostasjonen, 1,6 kilometer fra Knightsbridge og Harrods, og 3,2 kilometer fra det historiske Houses of Parliament.

kr 1,593
The Bailey's Hotel London

The Bailey's Hotel London

140 Gloucester Road, London
4,2
av 5, basert på 1 175 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette røde mursteinshotellet ble oppført i 1876, og rett ved Gloucester Road undergrunnsstasjon i det kosmopolitiske strøket Kensington, bare noen kvartaler fra Kensington Palace.

kr 1,225
Rydges Kensington London

Rydges Kensington London

61 Gloucester Road, London
3,9
av 5, basert på 437 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i South Kensington og 15 minutters gange unna Museo Nacional de Historia Natural, Royal Albert Hall og Imperial College London. Dessuten ligger Kensington Palace og Kensington Gardens kun 2 kilometer unna.