Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Royal Albert Hall

En av verdens mest kjente konsertscener, og elsket av både publikum og artister.

Royal Albert Hall har en spesiell plass i Storbritannias arkitektoniske og kulturelle hjerte. Den ble åpnet i 1871 av dronning Victoria i hyllest til hennes elskede mann prins Albert.

Bygningens særegne kuppel av glass og jern er godt synlig i den nordlige delen av South Kensington. Utsiden av den runde bygningen er dekorert med en mosaikkfrise som illustrerer kunstens og vitenskapens triumf. Den ble tegnet med det formål å være en flerfunksjonell bygning, og det holdes over 350 arrangementer der hvert år. Programmet er veldig variert, så du kan få en utmerket utekveld enten det er opera eller rap, ballett eller komedie du foretrekker. Men bestill tidlig, siden billettene til den 5500 seter store salen går unna raskt.

Det å få opptre her, er ofte et høydepunkt for mange artister. Legendariske artister som The Beatles, The Rolling Stones, Led Zeppelin og Bob Dylan har alle stått på den staselige scenen.

Om sommeren holdes det promenadekonserter der, kjent som «The Proms». De varer i åtte uker og består av konserter med klassisk musikk, og kulminerer i «The Last Night of the Proms», som sendes på fjernsyn over hele verden. Iherdige tilhengere foretrekker å stå på gulvet nær orkestergraven under hele avslutningskonserten.

The Royal Albert Hall driver aktiv opplysning og undervisning, slik som å ta imot skoleturer og holde arrangementer for lokalsamfunnet. Omvisningsturen «Front of House Tour» varer én time og gir deg en følelse av energien i bygningen når kveldens forestilling forberedes. Turen omfatter besøk i dronningens private suiter samt i Royal Retiring Room. For barnefamilier passer Victorian Experience Tour godt, med to utkledde figurer som leder an en underholdende rundtur i bygningens 140-årige historie.

På åpne dager holdes det en stadig skiftende utstillingsserie i første etasje, med alt fra fotografier til akvareller. Og ikke glem å besøke bronsestatuen av prins Albert selv, som står tvers over veien i Albert Memorial.

Royal Albert Hall ligger i South Kensington. Nærmeste undergrunnsstasjoner er High Street Kensington, South Kensington og Knightsbridge.


Guide til utforskning av Royal Albert Hall


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 3 184 hotellene nær Royal Albert Hall
Lord Kensington Hotel

Lord Kensington Hotel

38 Trebovir Road, London
3,0
av 5, basert på 44 anmeldelser
3.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Earl's Court og 3 kilometer unna Museo Nacional de Historia Natural, Royal Albert Hall og Kensington Palace. Dessuten ligger Stamford Bridge stadion og Imperial College London kun 3 kilometer unna.

kr 1,293
The Gore Hotel

The Gore Hotel

190 Queen's Gate, Kensington, London
4,3
av 5, basert på 151 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet for romantiske reiser ligger i Kensington og 10 minutters gange unna Royal Albert Hall og Imperial College London. Dessuten ligger Kensington Palace og Hyde Park kun 2 kilometer unna.

kr 1,423
Royal Garden Hotel

Royal Garden Hotel

2-24 Kensington High Street, London
4,4
av 5, basert på 436 anmeldelser
5.0 av 5.0

Hotell i London bygget i 1960-årene, som ligger på travle Kensington High Street, 50 meter fra Kensington Palace og Gardens og Hyde Park.

kr 1,108
Radisson Blu Edwardian Vanderbilt Hotel

Radisson Blu Edwardian Vanderbilt Hotel

68-86 Cromwell Road, London
3,9
av 5, basert på 790 anmeldelser
4.0 av 5.0

Beliggenhet

kr 837
Millennium Gloucester Hotel London Kensington

Millennium Gloucester Hotel London Kensington

4-18 Harrington Gardens, London
3,9
av 5, basert på 1 728 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette er et stort og moderne hotell i det eksklusive South Kensington, 50 meter fra Gloucester Road undergrunnsstasjon på Piccadilly-linjen, og ved siden av Millennium Conference Centre.

Queensgate Court

Queensgate Court

24 Queensgate, London
0.0 av 5.0
Lux London Hyde Park Gate

Lux London Hyde Park Gate

35 Hyde Park Gate, London
4.5 av 5.0

Denne leiligheten ligger i Kensington og 10 minutters gange unna Royal Albert Hall, Kensington Palace og Imperial College London. Dessuten ligger Kensington Gardens og Museo Nacional de Historia Natural kun 15 minutter unna.

Point West Apartments

Point West Apartments

116 Cromwell Road, London
4.0 av 5.0

Denne leiligheten ligger i Earl's Court og 3 kilometer unna Museo Nacional de Historia Natural, Royal Albert Hall og Kensington Palace. Dessuten ligger Imperial College London og Harrods kun 2 kilometer unna.