Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Roma
Reiseguide

St. Peters basilika fasiliteter samt historisk arkitektur, religiøse elementer og kirke eller katedral

Roma er en slående blanding av flott kunst, utrolig arkitektur og solrike plasser og kombinerer en imponerende historie med et hektisk storbyliv. Dette er således det perfekte reisemålet for en storbyferie.

Byen er bygget på syv høyder og inndelt i områder hvis navn gjerne gjenspeiler de viktigste attraksjonene som befinner seg der. Selv om hvert av områdene har sitt eget særpreg, gir de avslappede og vennlige innbyggerne (2,8 millioner totalt) en helhetlig følelse av velvære uansett hvor du befinner deg i denne vakre byen. Det italienske folk er kjent for å være lidenskapelige, og dette vil du som turist også kunne merke. Bli derfor ikke overrasket hvis en lokal innbygger insisterer på å vise deg en restaurant vedkommende kan anbefale eller forteller deg om de siste bragdene til byens høyt elskede fotballag: AS Roma og SS Lazio.

Roma er en by som bader i storslått kultur og historie. Du kan starte din ferie i Roma med å se mesterverker fra barokken, som Peterskirken, Spansketrappen og Trevifontenen, og du kan i tillegg dra lengre tilbake i tid og lære mer om Romas plass i Romerrikets historie. Romas lange historie betyr selvfølgelig også at byen er et arkeologisk skattkammer. Bli derfor ikke overrasket hvis du ser utgravninger finne sted midt i sentrum av byen. Mange av høydepunktene i Romas historie ligger likevel klare og venter på deg, som blant annet Forum Romanum og det imponerende Colosseum.

I denne flotte byen finner du dessuten den lille Vatikanstaten. Du bør absolutt få med deg et besøk dit, selv om du bare er på en kort weekendtur i Roma. Den lille staten er hjertet og sentrum av den katolske kirke og byr på mesterverker fra renessansen, som Det sixtinske kapell og Palazzo Senatorio.

Det går busser stort sett overalt i sentrum av Roma, men det er gjerne mer behagelig og hyggeligere å spasere rundt i de trange, brosteinbelagte gatene.

Du bør skaffe deg et godt kart over byen, særlig hvis du planlegger å besøke noen av de eldre områdene hvor det er vanskelig å få oversikt over gatene. Det er likevel noe eget ved å vandre rundt på måfå, og det kan gjerne føre til at du oppdager sjarmerende, små plasser som du kanskje ellers ikke vil ha sett. Uansett vil du aldri befinne deg langt unna en kafé eller en iskrembar hvor du kan ta deg en pause og nyte stemningen.

En av Italias største attraksjoner er maten, og det romerske kjøkken kan sies å være et av de beste eksemplene på dette. Den mest kjente romerske retten er nok spaghetti alla carbonara, men romersk mat er mye mer enn bare pasta. Som i resten av Italia er først og fremst fokuset rettet mot enkle men gode ingredienser og ikke minst sesongens ingredienser. Vinen fra denne regionen er ikke så verst, den heller. Skål!

Videoreiseguide til Roma

Hvor du bør bo i Roma

B&B Hotel Roma Fiumicino
B&B Hotel Roma Fiumicino
Via Giulio Romano, 79, Fiumicino
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 592 kr per natt fra 17. apr. til 18. apr.
Dette hotellet ligger i Fiumicino, 0,2 kilometer unna Parco Leonardo og 4,1 kilometer unna Fiera di Roma. Dessuten ligger Ostia Antica og PalaLottomatica 20 ...
4.3/5Excellent! (498 anmeldelser)
Anbefales
"Veldig fint hotell for overnatting fra eller til flyplassen. Hyggelig personale."

Anmeldelse skrevet 16. jul. 2019

B&B Hotel Roma Fiumicino
Air Rooms Rome Airport by HelloSky
Air Rooms Rome Airport by HelloSky
4 out of 5
Via Generale Felice Santini, 1023, Aeroporto Inter. Leonardo da Vinci, Fiumicino
Prisen er 1 484 kr per natt fra 19. apr. til 20. apr.
Dette hotellet ligger i Fiumicino, 2,4 kilometer unna Porto di Traiano arkeologiske område og 15 kilometer unna Neptunbadene og Castelfusano-parken. Dessuten ...
4.2/5Excellent! (852 anmeldelser)
The for ever open window room
"It was not possible to Close the window in the room so it was very noisy. Some sort of Music from the airport was playing non stop."

Anmeldelse skrevet 13. apr. 2019

Air Rooms Rome Airport by HelloSky
Hilton Rome Airport
Hilton Rome Airport
4 out of 5
Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 399 kr per natt fra 17. apr. til 18. apr.
Dette hotellet er familievennlig og ligger i et shoppingområde i Fiumicino og 5 kilometer unna Porto di Traiano arkeologiske område og Necropoli di Porto Isola ...
3.8/5Good! (1,581 anmeldelser)
Kun minutters gange fra flyplass!
"God standard, god service, god middag i restauranten, men begrenset frokostutvalg pga Corona. Ellers perfekt beliggenhet, -kun minutters gange fra avgangshallen."

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2020

Hilton Rome Airport
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
MGPgroup Suites&Apartments
MGPgroup Suites&Apartments
Via dell'orso 43, Roma
Denne leiligheten ligger i Navona og 10 minutters gange unna Piazza Navona, Via del Corso og Pantheon. Dessuten ligger Castel Sant'Angelo og Via Condotti kun ...
4.2/5Very Good! (121 anmeldelser)
Supercentral. In the middle og the busiest street
"Great space.Very central .Walkingdistance to most facilities.You have to consider sound from people in the lively street"

Anmeldelse skrevet 21. apr. 2019

MGPgroup Suites&Apartments
Al civico 7
Al civico 7
Prisen er 1 745 kr per natt fra 17. apr. til 18. apr.
Denne leiligheten ligger i Ostia Antica og 15 minutters gange unna Castello di Giulio II og Ostia Antica. Dessuten ligger Sant’Aurea-basilikaen og Neptunbadene ...
5/5Exceptional! (17 anmeldelser)
"I wish we had more time to stay here because it was just so charming and comforable! Veronica was very easy to deal with and helpful. Would definitely recommend and it's close to the airport."

Anmeldelse skrevet 15. okt. 2019

Al civico 7
Aparthotel Adagio Rome Vatican
Aparthotel Adagio Rome Vatican
4 out of 5
Via Damiano Chiesa, 8, Roma, RM
Prisen er 722 kr per natt fra 19. apr. til 20. apr.
Denne leiligheten ligger i Trionfale, 1,9 kilometer unna Gemelli poliklinikk og 5 kilometer unna Vatikanmuseene og St. Peters basilika. Dessuten ligger Villa ...
4.2/5Very Good! (346 anmeldelser)
Strålende hotell, med de fleste fasiliteter
"Veldig fint og nytt hotell. Strålende bassengområde. Måtte betale ekstra om vi ville ha vask underveis i oppholdet, det var uvanlig. Litt utenfor, med lite kafeer og butikker, men en kort taxitur unna var det desto mer. Rommet godt utstyrt med kjøkkenkrok og alt man trenger til å lage mat på ..."

Anmeldelse skrevet 10. sep. 2019

Aparthotel Adagio Rome Vatican
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Roma

Populære aktiviteter i Roma

Byer nær Roma