Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Roma
Reiseguide

Roma er en slående blanding av flott kunst, utrolig arkitektur og solrike plasser og kombinerer en imponerende historie med et hektisk storbyliv. Dette er således det perfekte reisemålet for en storbyferie.

Byen er bygget på syv høyder og inndelt i områder hvis navn gjerne gjenspeiler de viktigste attraksjonene som befinner seg der. Selv om hvert av områdene har sitt eget særpreg, gir de avslappede og vennlige innbyggerne (2,8 millioner totalt) en helhetlig følelse av velvære uansett hvor du befinner deg i denne vakre byen. Det italienske folk er kjent for å være lidenskapelige, og dette vil du som turist også kunne merke. Bli derfor ikke overrasket hvis en lokal innbygger insisterer på å vise deg en restaurant vedkommende kan anbefale eller forteller deg om de siste bragdene til byens høyt elskede fotballag: AS Roma og SS Lazio.

Roma er en by som bader i storslått kultur og historie. Du kan starte din ferie i Roma med å se mesterverker fra barokken, som Peterskirken, Spansketrappen og Trevifontenen, og du kan i tillegg dra lengre tilbake i tid og lære mer om Romas plass i Romerrikets historie. Romas lange historie betyr selvfølgelig også at byen er et arkeologisk skattkammer. Bli derfor ikke overrasket hvis du ser utgravninger finne sted midt i sentrum av byen. Mange av høydepunktene i Romas historie ligger likevel klare og venter på deg, som blant annet Forum Romanum og det imponerende Colosseum.

I denne flotte byen finner du dessuten den lille Vatikanstaten. Du bør absolutt få med deg et besøk dit, selv om du bare er på en kort weekendtur i Roma. Den lille staten er hjertet og sentrum av den katolske kirke og byr på mesterverker fra renessansen, som Det sixtinske kapell og Palazzo Senatorio.

Det går busser stort sett overalt i sentrum av Roma, men det er gjerne mer behagelig og hyggeligere å spasere rundt i de trange, brosteinbelagte gatene.

Du bør skaffe deg et godt kart over byen, særlig hvis du planlegger å besøke noen av de eldre områdene hvor det er vanskelig å få oversikt over gatene. Det er likevel noe eget ved å vandre rundt på måfå, og det kan gjerne føre til at du oppdager sjarmerende, små plasser som du kanskje ellers ikke vil ha sett. Uansett vil du aldri befinne deg langt unna en kafé eller en iskrembar hvor du kan ta deg en pause og nyte stemningen.

En av Italias største attraksjoner er maten, og det romerske kjøkken kan sies å være et av de beste eksemplene på dette. Den mest kjente romerske retten er nok spaghetti alla carbonara, men romersk mat er mye mer enn bare pasta. Som i resten av Italia er først og fremst fokuset rettet mot enkle men gode ingredienser og ikke minst sesongens ingredienser. Vinen fra denne regionen er ikke så verst, den heller. Skål!

Videoreiseguide til Roma

Hvor du bør bo i Roma

De mest populære hotellene i Roma

Hilton Rome Airport
Hilton Rome Airport
4 out of 5
Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino, RM
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 429 kr per natt fra 13. mar. til 14. mar.

Dette hotellet er familievennlig og ligger i et shoppingområde i Fiumicino og 5 kilometer unna Porto di Traiano arkeologiske område og Necropoli di Porto Isola ...

3.8/5Good! (1,603 anmeldelser)
Kun minutters gange fra flyplass!

"God standard, god service, god middag i restauranten, men begrenset frokostutvalg pga Corona. Ellers perfekt beliggenhet, -kun minutters gange fra avgangshallen."…"

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2020

Hilton Rome Airport
Hotel Isola Sacra Rome Airport
Hotel Isola Sacra Rome Airport
4 out of 5
Via Della Scafa 416, Fiumicino, RM
Prisen er 577 kr per natt fra 5. mar. til 6. mar.

Dette hotellet ligger ved vannkanten, 1,8 kilometer unna Necropoli di Porto Isola Sacra og 4,1 kilometer unna Ostia Antica. Dessuten ligger Porto di Traiano ...

4.2/5Very Good! (1,195 anmeldelser)

"Som vanlig er hotellstandarden i Italia utrolig dårlig. Rommet lignet ikke på bildene i det hele tatt. Men for en kort natt så var det helt greit. Hadde tilbringt mer tid der enn nødvendig!"…"

Anmeldelse skrevet 11. feb. 2020

Hotel Isola Sacra Rome Airport
Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection
Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection
4 out of 5
Via del Tritone 87-89, Roma, Roma
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 546 kr per natt fra 13. mar. til 14. mar.

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Roma og få skritt fra Via del Tritone, Via Veneto og Piazza Barberini. Dessuten ligger ...

4.1/5Very Good! (794 anmeldelser)
Tilbakemelding

"Fikk først feil type rom, så måtte ned i resepsjonen å bytte.. Det nye rommet var større, men med endel mangler.. senga var alt for hard (dårlig med nattesøvn). Var nede i resepsjonen å sa i fra 3 ganger, uten at det hjalp.. skulle visst være sånn.. Luktet kloakk inne på badet, av en sluk i dusjen ..."…"

Anmeldelse skrevet 5. des. 2019

Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Roma

La Maison Jolie
La Maison Jolie
3 out of 5
Via Lelio Silva, 49, Isola Sacra, Fiumicino, RM
Prisen er 537 kr per natt fra 16. mar. til 17. mar.

Denne leiligheten ligger nær flyplassen, 1,8 kilometer unna Necropoli di Porto Isola Sacra og 2 kilometer unna Porto di Traiano arkeologiske område. Dessuten ...

3.8/5Good! (1,229 anmeldelser)
Praktisk beliggenhet ift flyplassen

"Rent og ordentlig. Ok frokost. Meget god seng. Praktisk beliggenhet og kort vei til flyplassen."…"

Anmeldelse skrevet 21. aug. 2019

La Maison Jolie
Villa Spalletti Trivelli
Villa Spalletti Trivelli
Via Piacenza 4, Roma, RM
Prisen er 3 538 kr per natt fra 8. mar. til 9. mar.

Denne leiligheten i luksuriøs stil ligger i Monti og få skritt fra Quirinale palass og Via Nazionale. Dessuten ligger Via Veneto og Trevi-fontenen kun 10 minutter ...

4.8/5Exceptional! (61 anmeldelser)
Exceptional

"A fantastic hotel. Best ever we do a lot of travelling and this is exceptional in every way. Felt we were visiting someone’s beautiful home and made extremely welcome. If you do not have the opportunity to stay visit for a coffee or lunch. Beautiful gardens etc Wonderful staff hope to return"…"

Anmeldelse skrevet 25. feb. 2020

Villa Spalletti Trivelli
Navona Palace Luxury Inn
Navona Palace Luxury Inn
Via Della Pace 36/36a, Roma, RM
Prisen er 1 336 kr per natt fra 1. apr. til 2. apr.

Denne leiligheten med et spa ligger i Navona og få skritt fra Piazza Navona og Corso Vittorio Emanuele II. Dessuten ligger Campo de' Fiori og Pantheon kun 10 ...

4.4/5Wonderful! (279 anmeldelser)
Flott hotell, men litt mye støy fra restaurantene

"Flott hotell, veldig sentralt. Litt mye støy fra barer/restauranter sent på kvelden, men det må man regne med når en vill bo så sentralt."…"

Anmeldelse skrevet 1. jan. 2020

Navona Palace Luxury Inn
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Roma

Populære aktiviteter i Roma

Byer nær Roma