Palatinerhøyden

Roma
Palatinerhøyden som inkluderer by

På det påståtte arnestedet til et av verdens største imperier kan du se ruinene etter storslåtte palasser, luksusboliger og sjarmerende hageanlegg.

Palatinerhøyden er en av Romas berømte sju høyder, og etter sigende var det her byen ble grunnlagt av Romulus. Det var også her eliten i det gamle romerriket bodde. Nå til dags kan du se en fascinerende samling av romerske ruiner her. Se restene etter tidligere tiders praktfulle boliger og palasser mens du utforsker dette stemningsfulle stedet.

Se nærmere på ruinene etter Stadio, som var en del av det gamle keiserlige komplekset. Dette rektangulære stadionet ble brukt til private sportsstevner og arrangementer av keiserne og består av en oval bane omgitt av høye murer.

Ved siden av stadionet ligger Arcate Severiane, en rekke med brede steinbuer som ble reist for å legge til rette for videre utvikling av det keiserlige komplekset.

Stikk innom Museo Palatino, der du kan se en samling av gamle gjenstander, og gå forbi Domus Flavia, der statsmøter ble holdt på de gamle romernes tid. Rusle rundt på den gresskledde gårdsplassen her, der du fremdeles kan se sokkelen til en utskåret, åttekantet fontene. I gamle dager var den omgitt av en tronsal og en lang bankettsal.

Gå ikke glipp av hjemmene til keiser Augustus og hans kone Livia, som ligger rett nordvest for Domus Flavia. Dette er to av de best bevarte bygningene på Palatinerhøyden, og de er utsmykket med livfulle fresker av mytologiske motiver og gåtefulle landskap.

Mens du er her, kan du ta en avstikker til idylliske Orti Farnesiani, som ligger rett bak Forum Romanum. Denne botaniske hagen fra 1500-tallet ble anlagt på stedet der palasset til Tiberius ble reist i det første århundre e.Kr., og det har foregått utgravninger her i årevis. Fra toppen av de to aviariene i renessansestil får du en fabelaktig utsikt over Forum Romanum og Roma.

For å reise til Palatinerhøyden tar du undergrunnsbanen til stasjonen Colosseo eller buss til Via dei Fori Imperiali. Billettene til Palatinerhøyden gir deg også adgang til Forum Romanum og Colosseum. Stedet er åpent hver dag. Åpningstidene kan variere, så sjekk dem på forhånd.


Populære steder å besøke i Palatinerhøyden

Populære aktiviteter i Palatinerhøyden


De mest populære hotellene i Palatinerhøyden

Il Monastero Collection
Il Monastero Collection
Via dei cerchi 87, Rome, 00186
Prisen er 1 533 kr per natt fra 23. mai til 24. mai
Du kan bo på dette bed & breakfast-hotellet under turen til Roma. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), flyplasstransport og en terrasse. Gjestene sier i ...
4,5/5 Wonderful! (40 anmeldelser)
"Perfekt"

Anmeldelse skrevet 20. mar. 2022

Il Monastero Collection
47 Boutique Hotel
47 Boutique Hotel
4 out of 5
Via Luigi Petroselli 47, Rome, RM, 186
Prisen er 3 755 kr per natt fra 8. jun. til 9. jun.
Hvis du bor på dette hotellet i boutique-stil i Roma, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og en takterrasse. ...
4,6/5 Wonderful! (989 anmeldelser)
"The Hotel is fantastic when it comes to proximity. Nice and clean."

Anmeldelse skrevet 26. nov. 2021

47 Boutique Hotel
Kolbe Hotel Rome
Kolbe Hotel Rome
4 out of 5
Via di San Teodoro 48, Rome, RM, 186
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 2 347 kr per natt fra 25. mai til 26. mai
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Roma, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
4,4/5 Excellent! (969 anmeldelser)
Fint familiehotell for familier med eldre barn
"Flott familierom der det var en slags hems som barna hadde. Nydelig bakhage og den beste iskremen i Roma bare minutter unna. Litt dårlig frokost ift antall stjerner på hotellet, og litt dårlig utvalg av retter i restauranten for middag på kveldstid. Hyggelig og hjelpsom betjening. For langt unna ..."

Anmeldelse skrevet 21. apr. 2019

Kolbe Hotel Rome
Rhinoceros
Rhinoceros
Via del Velabro 9, Rome, 186
Prisen er 5 275 kr per natt fra 20. mai til 21. mai
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Roma. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en takterrasse og en døgnåpen resepsjon. Gjestene sier i anmeldelsene ...
4,7/5 Exceptional! (11 anmeldelser)
"좋은 위치와 너무 좋은 컨디션"

Anmeldelse skrevet 8. des. 2019

Rhinoceros
Fori Romani B&B
Fori Romani B&B
Via di S. Teodoro, 12, Rome, 00186
Du kan bo i dette gjestehuset med fasiliteter for forretningsreisende under oppholdet i Roma. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), klesvaskfasiliteter og ...
3/5 (2 anmeldelser)
"Sehr ruhige, nette Unterkunft mitten in Rom. Absolut zentral, direkt am Forum Romanum gelegen."

Anmeldelse skrevet 27. apr. 2019

Fori Romani B&B
CHARME FORO ROMANO LUXURY TERRACE
CHARME FORO ROMANO LUXURY TERRACE
Rome, Lazio
Du kan bo i denne ferieboligen under turen til Roma. Stedet har blant annet en terrasse, en TV og 4 bad. Gjestene sier i anmeldelsene sine at de er spesielt ...
5/5 Exceptional! (15 anmeldelser)
Great Views!
"We loved the spaciousness of the property and the quietness. The rooms are big and comfy with large bathrooms. The terrace has a great view. Kitchen has a full size refrigerator and fully stocked dishware. The owners responded quickly and efficiently. Check-in a breeze. There are 3 flights of stairs ..."

Anmeldelse skrevet 6. jan. 2020

CHARME FORO ROMANO LUXURY TERRACE
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Andre områder i Palatinerhøyden

Palatinerhøyden

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din:
Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: