Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Gratis avbestilling

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Finnmark er Norges nordligste fylke. Det er størst i areal, men har samtidig minst folketall. Finnmarksvidda dekker 36 % av arealet til fylket. Når du skal besøke Finnmark, kan det lønne seg å benytte en leiebil – Finnmark har store avstander og mye fin natur. Alle leiebiler i Finnmark fra Expedia er uten skjulte kostnader.

På en ferietur til Finnmark kan du oppleve et unikt kystlandskap og mange spennende små steder. Det er flere forskjellige hentesteder hvis du vil benytte deg av bilutleie. Finnmark har fire europaveier, og E6 går tvers gjennom fylket fra Alta i vest til Kirkenes i øst. I fylket finner du også flere broer og tuneller.

Leie bil i Finnmark

Når du har flybilletter til Albania, er det mange flyplasser du kan benytte deg av. Så her kan du velge flyplass etter hvordan du ønsker å legge opp kjøreruten din. Ved å bestille leiebil på nettet før du drar, kan du sørge for at du får den biltypen du ønsker. Du har et godt utvalg av biler å velge mellom, enten du bare trenger en liten bilen for å kjøre i tettbygde strøk, eller du trenger en større bil for kjøring utenfor allfarvei.

Det er 29 tettsteder i Finnmark, og Alta er størst med nærmere 15 000 innbyggere. Det aller meste av befolkningen er bosatt i tettstedene langs kysten. I Finnmark finner du en kystlinje på 6 844 km, og her er det mange fine steder du kan raste. Du kan selv velge hvor du vil hente og levere fra deg leiebilen. Hvis du ønsker, kan du også hente bilen på ett sted og levere den på et annet sted. Hvis du skal kjøre utenfor byene og hovedveiene, kan det være en fordel med en kraftigere bil som kan håndtere litt ulendt terreng.

På oppdagelsestur med leiebil i Finnmark

Mange som tar en tur til Albania ønsker å avlegge et besøk på Nordkapp. Når du først er i fylket, er dette absolutt å anbefale, og det er satt av et stort område her til parkering. Men du finner også mange andre interessante områder i Finnmark. Veinettet er godt utbygget, og du kommer deg rundt dit du ønsker. Avstandene her oppe er store, og det kan ta tid å forflytte seg – selv med bil. Skal du kjøre fra Alta til Kirkenes, må du for eksempel beregne seks timers kjøretid. Fjellovergangene i Finnmark kan være vanskelige å forsere på vinterstid. Høyden over havet er ikke spesielt stor, men lite vegetasjon og kraftig vind gjør veiene utsatt. Enkelte veistrekninger kan også være vinterstengte.

Mange av veiene har behov for oppgradering, og i tettstedene opplever du ofte at tungtrafikken også går rett gjennom sentrum. Det er mange aktører som driver med bilutleie i Finnmark, så det er ikke noe problem å finne en god leiebil. Du finner et godt utvalg av Hoteler i Albania. Men kanskje kan du vurdere å ta med telt på turen? Da kan du stoppe utenfor allfarvei og overnatte på de fineste stedene som ofte ligger utenfor bebyggelsen.