Queen's House

Denne kongelige boligen er kjent for sin elegante arkitektur i klassisk, palladiansk stil og for samlingen av malerier med maritimt tema som stilles ut her.

Den tidligere kongelige boligen Queen’s House er et ærverdig herskapshus som spilte en stor rolle i utviklingen av ulike arkitektoniske stilarter i England. Gå dit for å se den fine klassiske stilen og de imponerende kunstutstillingene.

Huset ble påbegynt tidlig på 1600-tallet på vegne av Anna av Danmark, konen til kong Jakob I av England. Dette var et av de første store oppdrag den britiske arkitekten Inigo Jones påtok seg. Han skulle senere tegne mange andre bemerkelsesverdige bygninger, som Somerset House Chapel og Banqueting House i Palace of Whitehall. Legg merke til den palladianske stilen – dette er en av de første bygningene i England med denne stilen.

Gå langs veien gjennom eiendommen opp til den store inngangsdøren. Bak denne ligger hovedkorridoren, som er konstruert i form av en perfekt kube. De matematiske forholdene i dette rommet bærer preg av renessanseidealet om harmoni og symmetri. Marmorgulvet i sort og hvitt er fra 1635.

Ta deg tid til å se på den flotte Tulip Staircase der trappetrinnene er satt i en virvel som går over flere etasjer. Trappen tar navnet sitt fra de svarte smijernsblomstene som balustraden er utsmykket med. Pass på at du får med deg galleriene i bygningen. En av utstillingene er av malerier som viser historien til Royal Navy. Her finnes det berømte Battle of Trafalgar av J.M.W. Turner, i tillegg til verk av Hogarth og Gainsborough.

Rusle gjennom de koselige områdene i Greenwich Park som ligger rett ved siden av og se utover Themsen for å se skyskraperne i Canary Wharf, et av Londons forretningsstrøk. Mens du er i Greenwich kan du også besøke noen av de andre fascinerende severdighetene her, slik som Royal Museums Greenwich, National Maritime Museum Gardens og selvfølgelig Royal Observatory Greenwich, der Greenwich Mean Time, GMT, først ble regnet ut.

Huset er åpent hver dag fra morgen til sent om ettermiddagen. Det er gratis adgang. Besøk nettsiden deres på forhånd ettersom deler av huset noen ganger er lukket på grunn av bryllup.

Queen’s House ligger sør for Themsen i Greenwich, i sørøst-London. Ta undergrunnen eller toget til London Bridge for å komme deg hit.


Utforsk mer av London (og omegn)


Hoteller i nærheten

Beste 10 hoteller nærmest Queen's House


Mest bestilte hoteller

De mest populære hotellene nær Queen's House

Se alle hotell i nærheten av Queen's House