Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Plaça de Catalunya

Dette populære møtestedet i Barcelona knytter den gamle byen med den nye og er kjent for alle butikkene, monumentene og festivalene som du finner her.

Plaça de Catalunya utgjør hjertet av Barcelonas sentrum. Denne storslåtte plassen er omringet av butikker og fylt med monumenter og er stedet hvor gamlebyen og det moderne distriktet L’Eixample fra 1800-tallet møtes. Alfonso 12 stod for den offisielle åpningen av plassen i 1927 på stedet hvor de tidligere portene til den gamle bymuren stod.

Mens du utforsker Barcelona og beveger deg gjennom de ulike områdene, er du nødt til å krysse denne plassen en rekke ganger. Ta deg tid til å beundre de ulike skulpturene og monumentene. Blant disse finner du verker av anerkjente katalanske kunstnere som Josep Clarà, Josep Subirachs og Eusebi Arnau. Eventuelt kan du i stedet sitte på gresset eller en benk og se på menneskene som haster forbi.

Er du på besøk i Barcelona i forbindelse med en shoppingferie, er Plaça de Catalunya et utmerket startsted. Du kan utforske varehusene rundt på plassen eller spasere langs noen av byens viktigste gater. Promenaden La Rambla går ned til byens havn og er konstant fylt med liv. Her finner du populære merkeklær og uavhengige forretninger, i tillegg til historiske bygninger, tapasbarer og La Boqueria-markedet.

I den motsatte retningen finner du Passeig de Gràcia, hvor du kan studere noe av det beste innen moderne arkitektur i området L’Eixample. Du kan videre se de to første kjente verkene av Antoni Gaudí, "Casa Batlló" og "La Pedrera", i tillegg til eksklusive moteforretninger, barer og restauranter. Gatene Portal de l’Àngel og Rambla de Catalunya byr på enda flere shoppingmuligheter.

Den store sentrale plassen Plaça de Catalunya brukes ofte i forbindelse med festivaler og feiringer. Du kan få med deg gratis konserter på Catalonias nasjonaldag, som feires den 11. september hvert år. På plassen kan du dessuten oppleve levende musikk i løpet av festivalen La Mercè i september, som hyller Barcelonas skytshelgen.

Plaça de Catalunya ligger midt i hjertet av Barcelona. I tillegg til å være en viktig turistattraksjon, er plassen et transportsentrum. Busser, tog og metroen stopper her, og sightseeingbussene starter runden sin på denne plassen. Flybussen har avganger til og fra plassen også.


Guide til Placa de Catalunya


Kart

De beste hotelltilbudene i Placa de Catalunya

Vis alle de 3 788 overnattingsstedene i Placa de Catalunya
H10 Madison 1 182 kr
H10 Madison

H10 Madison

C/ Dr. Joaquim Pou, 2-4-6, Barcelona, Barrio Gótico
   
  4.5 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Barri Gòtic og få skritt fra Katedralen i Barcelona og Palau de la Musica Catalana. Dessuten ligger La Rambla og Placa de Catalunya kun 10 minutter unna. Jaume I stasjon og Urquinaona stasjon ligger fem minutters gange unna.

  Hotel Barcelona Universal 554 kr
  Hotel Barcelona Universal

  Hotel Barcelona Universal

  Del Paral.lel, Del 76-78, Barcelona, Barcelona
    
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet ligger i Ciutat Vella og 10 minutters gange unna Sant Pau del Camp, Refugi 307 og El Gato del Raval-statuen. Dessuten ligger Columbus-moumentet og Joan Miro-stiftelsen kun 2 kilometer unna. Parc de Montjuïc stasjon og Paral-lel stasjon ligger to minutter unna til fots.

   Hotel Colón Barcelona 1 263 kr
   Hotel Colón Barcelona

   Hotel Colón Barcelona

   Avenida Catedral, 7, Barcelona, Barcelona
     
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet med et spa ligger i Barri Gòtic og få skritt fra Portal de l'Angel og Katedralen i Barcelona. Dessuten ligger Palau de la Musica Catalana og La Rambla kun 5 minutter unna. Jaume I stasjon ligger bare 3 minutters gange unna og Urquinaona stasjon ligger 6 minutters gange unna.

    H10 Cubik 1 136 kr
    H10 Cubik

    H10 Cubik

    Via Laietana, 69, Centre, Barcelona, Barcelona
      
     4.5 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Barri Gòtic og 5 minutters gange unna Palau de la Musica Catalana, Placa de Catalunya og Passeig de Gracia. Dessuten ligger La Rambla og Katedralen i Barcelona kun 10 minutter unna. Urquinaona stasjon og Plaça de Catalunya stasjon ligger fem minutters gange unna.

     Seventy Barcelona 1 339 kr
     Seventy Barcelona

     Seventy Barcelona

     Carrer de Còrsega 344, Barcelona, Barcelona
       
      4.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet med et spa ligger i Barcelona og 10 minutters gange unna Passeig de Gracia, Casa Mila og Rambla de Catalunya. Dessuten ligger Casa Batllo og Sagrada Familia kun 2 kilometer unna. Diagonal stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Provença stasjon ligger 9 minutters gange unna.

      Barceló Raval 820 kr
      Barceló Raval

      Barceló Raval

      Rambla del Raval, 17-21, Barcelona, Barcelona
        
       4.5 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Ciutat Vella og 5 minutters gange unna El Gato del Raval-statuen og La Rambla. Dessuten ligger Boqueria marked og Barcelona museum for samtidskunst kun 10 minutter unna. Liceu stasjon ligger 6 minutters gange unna og Parc de Montjuïc stasjon ligger 7 minutters gange unna.

       Iberostar Selection Paseo de Gracia 1 329 kr
       Iberostar Selection Paseo de Gracia

       Iberostar Selection Paseo de Gracia

       Plaza Cataluña, 10, Barcelona
         
        4.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet ligger i Eixample og 5 minutters gange unna Placa de Catalunya og La Rambla. Dessuten ligger Santa Anna kirke og Palau de la Musica Catalana kun 10 minutter unna. Plaça de Catalunya stasjon og Barcelona Placa de Catalunya stasjon ligger to minutter unna til fots.

        Royal Ramblas 865 kr
        Royal Ramblas

        Royal Ramblas

        La Rambla, 117, Barcelona, Barcelona
          
         4.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet ligger i Barri Gòtic og få skritt unna Teatre Poliorama, La Rambla og Placa de Catalunya. Dessuten ligger Boqueria marked og Passeig de Gracia kun 5 minutter unna. Plaça Catalunya stasjon ligger bare 2 minutters gange unna og Liceu stasjon ligger 5 minutters gange unna.