Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Piccadilly Circus

Dette trafikknutepunktet er den britiske versjonen av Times Square, og er et perfekt utgangspunkt for dine London-opplevelser.

Piccadilly Circus har fått sitt særegne navn fra Roger Baker, en skredder var berømt for å lage såkalte piccadiller, en plissert krage som var populær på 1600-tallet. Ordet «Circus» kommer av den sirkulære trafikkstrømmen som flyter forbi statuen av den greske guden Anteros. I dag forbindes navnet med blinkende lys, underholdning og en by full av liv. Piccadilly Circus har blitt en obligatorisk severdighet som trekker til seg turister og fastboende dag og natt.

Piccadilly Circus ligger i krysset mellom Regent Street, Shaftesbury Avenue, Piccadilly og Haymarket. Det har også forbindelse med Trafalgar Square, Soho, Chinatown og Leicester Square. I midten står en statue av en bevinget bueskytter, Anteros, opphøyd over Shaftesbury Memorial-fontenen. Den ble tegnet av Alfred Gilbert og reist i 1893, og var den første statuen som ble støpt i aluminium. I dag er den et populært møtested, og et utmerket sted å titte på alle menneskene som farter forbi.

Fra statuen kan du velge en retning som passer til humøret. Har du lyst til å shoppe, går du til Regent Street. Siden du er midt i hjertet av Londons teaterdistrikt, kan du ta en dramatisk vending og se en forestilling på Theatre Royal. Se en utstilling på Royal Academy of Art, som ligger like i nærheten, eller få deg en god latter på The Comedy Store, der både kjente navn og nykommere opptrer med ferske show.

Piccadilly Circus er også kjent for de prangende neonlysene, men det er bare én bygning som er opplyst. Atmosfæren er energisk, med gateartister og masse mennesker som kommer og går. Blir det litt for mye, kan du ta en øl på en av pubene i nærheten eller sette deg ned og slappe av på en koselig kafé.

Piccadilly Circus ligger i midt i hjertet av London. Nærmeste undergrunnsstasjon er Piccadilly Circus.


Guide til utforskning av Piccadilly Circus


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 5 383 overnattingsstedene i Piccadilly Circus
The Strand Palace Hotel 992 kr
The Strand Palace Hotel

The Strand Palace Hotel

372 The Strand, London
   
  4,0
  av 5, basert på 9 063 anmeldelser
  4.0 av 5.0

  Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i City of Westminster og 15 minutters gange unna Covent Garden Market og Piccadilly Circus. Dessuten ligger London Dungeon og Big Ben kun 2 kilometer unna.

  Park Plaza Westminster Bridge London
  Park Plaza Westminster Bridge London

  Park Plaza Westminster Bridge London

  200 Westminster Bridge Road, London
    
   4,4
   av 5, basert på 9 564 anmeldelser
   4.0 av 5.0

   Dette hotellet med et spa ligger i Waterloo og få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna.

   Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras 606 kr
   Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras

   Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras

   324 Gray's Inn Road, London
     
    3,8
    av 5, basert på 5 531 anmeldelser
    2.5 av 5.0

    Dette hotellet ligger i Camden og 2 kilometer unna City, University of London, University of London og University College London. Dessuten ligger British Library og Russell Square kun 2 kilometer unna.

    St. James' Court, A Taj Hotel, London 1,793 kr
    St. James' Court, A Taj Hotel, London

    St. James' Court, A Taj Hotel, London

    54 Buckingham Gate, London
      
     4,4
     av 5, basert på 2 054 anmeldelser
     4.0 av 5.0

     Buckingham Palace, Westminster Cathedral og Big Ben er blant de mange populære attraksjonene innen 0,8 km radius fra dette sentrale London-hotellet. Victoria Station er en 7-minutters spasertur unna. St. James' Park og Hyde Park ligger i nærheten.

     The Grosvenor Hotel
     The Grosvenor Hotel

     The Grosvenor Hotel

     101 Buckingham Palace Road, London
       
      4,2
      av 5, basert på 1 480 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Dette hotellet ligger i City of Westminster og 15 minutters gange unna Victoria Palace Theatre, Buckingham Palace og St. James Park. Dessuten ligger Big Ben og Sloane Square kun 2 kilometer unna.

      The Cavendish London 1,480 kr
      The Cavendish London

      The Cavendish London

      81 Jermyn Street, London
        
       4,4
       av 5, basert på 2 381 anmeldelser
       4.0 av 5.0

       Dette hotellet er forretningsvennlig og ligger i hjertet av London, med gåavstand til Det kongelige kunstakademi, St. James Palace og Piccadilly Circus. Banqueting House og St. James's Square ligger også i nærheten.

       Thistle Trafalgar Square Hotel
       Thistle Trafalgar Square Hotel

       Thistle Trafalgar Square Hotel

       Whitcomb Street, London
         
        4,3
        av 5, basert på 979 anmeldelser
        4.0 av 5.0

        Dette hotellet ligger i Soho og få skritt unna Her Majesty's Theatre, Nasjonalgalleriet og Trafalgar Square. Dessuten ligger Leicester Square og Nelsons søyle kun 5 minutter unna.

        The Ritz London
        The Ritz London

        The Ritz London

        150 Piccadilly, London
          
         4,6
         av 5, basert på 674 anmeldelser
         5.0 av 5.0

         Dette 7-etasjers hotellet i London ligger sentralt i West End ved Royal Green Park, 500 meter fra Buckingham Palace og mindre enn 5 minutters gange fra Piccadilly Circus. The Ritz London ligger mellom pulserende Knightsbridge og Mayfair og er omgitt av luksuriøse butikker, restauranter og kjente attraksjoner.