Den mest berømte gaten i Paris ligger i 8. arrondissement, og denne bydelen er sterkt knyttet til Napoleons vekst og fall og de mørke årene rundt den franske revolusjonen.

Gå en tur langs den brede Avenue des Champs-Élysées, omgitt av spektakulær arkitektur og elegante butikker i 8. arrondissement. Se en utsøkt kirke utsmykket som et gresk tempel, og besøk den store plassen der mange aristokrater ble drept under den franske revolusjonen.

Ta metroen til George V stasjon, og ta en rusletur langs den brede Champs-Élysées. Slapp av i skyggen av grønne trær, og kikk innom luksusbutikkene som selger den fineste mote og de vakreste smykker. Finn en rolig kafé for å få noe å drikke, og fortsett videre til Triumfbuen i den vestlige enden av gaten. Buen ble ferdigstilt i 1836 og er 50 meter høy og dekorert med slagscener som en hyllest til Napoleons militære suksess som fransk keiser. Ta undergangen under den tette trafikken for å komme helt bort til buen. Beundre de intrikate utskjæringene, eller betal for å gå de 40 trappene opp til toppen med panoramautsikt over byen.

Ta metroen fra Charles de Gaulle-Etoile stasjon i nærheten av buen, eller ta den 30-minutters rusleturen ned til Place de la Concorde, helt i den andre enden av boulevarden. Ta deg tid til å beundre denne store, offentlige plassen med statuer og fontener. Ludvig den 16., Marie Antoinette og andre medlemmer av den herskende klassen mistet bokstavelig talt hodet her under skrekkveldet sent på 1700-tallet. I dag er giljotinen borte, erstattet av den mye mindre skremmende Luxor-obelisken midt på plassen. Den er mer enn 3000 år gammel, og var en gave fra Egypt til Frankrike tidlig på 1800-tallet. Legg merke til utskjæringene langs foten av obelisken som beskriver den vanskelige transporten.

Gå videre til l’Église de la Madeleine, som ligger rett nord for plassen. Fasaden på denne kirken, som ble innviet i 1842, er utsmykket som et gammelt gresk tempel med høye søyler som støtter et skrått tak. Gå inn og se det fantastiske interiøret av skinnende gull og glattpolert marmor.

I det 8. arrondissement finnes det hundrevis av restauranter som serverer typiske franske retter og deilige asiatiske smaker. Du kan reise til det 8. arrondissement fra andre steder i byen, eller bo på et av de mange hotellene i området.

De mest populære hotellene i 8. arrondissement

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Fraser Suites Le Claridge Champs-Elysées
Fraser Suites Le Claridge Champs-Elysées
5 out of 5
74 avenue des Champs-Elysées, Paris
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 3 314 kr per natt

Denne leiligheten i luksuriøs stil ligger i Paris sentrum og 5 minutters gange unna Champs-Élysées, Lido og Avenue Montaigne. Dessuten ligger Triumfbuen og Rue ...

4.2/5Excellent! (336 anmeldelser)
Luxus for en familie

"Vår famile på 2 voksne og 3 "barn" i alder 15 - 19 kunne ikke fått bedre innkvartering til en forholdsvis rimelig pris. Stor leilighet over 2 etg. 2 store soverom, stue, kjøkken med kokemuligheter... Vi var kjempefornøyde."…"

Anmeldelse skrevet 18. nov. 2008

Fraser Suites Le Claridge Champs-Elysées
Helzear Champs Elysées Suites
Helzear Champs Elysées Suites
4 out of 5
49 avenue Marceau, Paris, Paris
Prisen er 1 267 kr per natt

Dette hotellet ligger i Paris sentrum og 5 minutters gange unna Avenue Georges V, Champs-Élysées og Avenue Montaigne. Dessuten ligger Lido og Triumfbuen kun ...

3.9/5Very Good! (502 anmeldelser)

"The staff was friendly and helpfull;) much appriciated! The room was tiny, but it compensated with a spaces bathroom! Just a little bitt sad that there was no hot water on our last night of ourstaying in the hotel! Good location!"…"

Anmeldelse skrevet 7. okt. 2019

Helzear Champs Elysées Suites
Hotel Park Lane Paris
Hotel Park Lane Paris
4 out of 5
4 Rue La Boetie, Paris, Paris
Prisen er 948 kr per natt

Dette hotellet i boutique-stil ligger i Paris sentrum og 15 minutters gange unna Champs-Élysées og Galeries Lafayette. Dessuten ligger Place de la Concorde og ...

4.2/5Excellent! (301 anmeldelser)
Friendly and cosy hotel in nice neigbourhood

"I travelled with my 13 year old girl and her friend and mother. We experienced excellent service in a small but cozy hotel in a very good neigbourhood. The rooms were a bit small, with one blanket to share (i would have preferred one for each person) and a bit too hot. Breakfast was nice, but infortunately ..."…"

Anmeldelse skrevet 6. mai 2019

Hotel Park Lane Paris
Hôtel Cervantes by Happyculture
Hôtel Cervantes by Happyculture
3 out of 5
19 Rue De Berne, Paris, Paris
Prisen er 586 kr per natt

Dette hotellet ligger i Paris sentrum og 15 minutters gange unna Place de Clichy, La Machine du Moulin Rouge og Boulevard Haussmann. Dessuten ligger Theatre ...

3.9/5Very Good! (980 anmeldelser)

"Hyggelig personal og ganske sentral beliggende! Litt bråkete pga hotellet ligger rett ved t-bane stasjonen"…"

Anmeldelse skrevet 12. feb. 2019

Hôtel Cervantes by Happyculture
Hotel Lord Byron
Hotel Lord Byron
4 out of 5
5 rue chateaubriand, Paris, PAR
Prisen er 1 633 kr per natt

Dette hotellet ligger i Paris sentrum og 10 minutters gange unna Lido og Triumfbuen. Dessuten ligger Eiffeltårnet og Garnier operahus kun 3 kilometer unna. George ...

4.3/5Excellent! (39 anmeldelser)
Läget

"Fräscha och moderna rum med suveränt läge, 100 m från Champs Elysees men ändå väldigt lugnt"…"

Anmeldelse skrevet 9. mar. 2020

Hotel Lord Byron
Hotel Marignan Champs-Elysées
Hotel Marignan Champs-Elysées
5 out of 5
12 Rue De Marignan, Paris, Paris

Dette hotellet er familievennlig og ligger i forretningsområdet i Paris og få skritt fra Avenue Montaigne og Champs-Élysées. Dessuten ligger Lido og Rue du Faubourg ...

4.5/5Wonderful! (325 anmeldelser)
Sentral beliggenhet

"Av et tre-stjerners hotell forventer man mer enn man får her. Nylig oppgradert, men utrolig upraktiske rom: Skapene står slik at man må lukke dem for å komme forbi til toalettet, bad i annen etasje med bra fasiliteter, men elendige lysforhold. Mye plass til ingen nytte. Vi ba om bedring av lysforholdenene ..."…"

Anmeldelse skrevet 28. mai 2014

Hotel Marignan Champs-Elysées

Andre områder i Paris

17. arrondissement som inkluderer gatescener og by

17. arrondissement

4.5/5Wonderful!(11 anmeldelser av området)

17. arrondissement har mye å by på, blant annet flerfoldige kaféer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Rue du Faubourg Saint-Honore og Boulogne-skogen, og hopper du på metroen på Wagram stasjon eller Malesherbes stasjon, kan du utforske mer av byen.

17. arrondissement
7. arrondissement som viser by og gatescener

7. arrondissement

5/5Exceptional!(11 anmeldelser av området)

Flerfoldige kaféer er bare én av grunnene til at mange liker 7. arrondissement, og for å se mer av Paris er det bare å hoppe på metroen på Varenne stasjon eller La Tour-Maubourg stasjon. Du bør også prøve å få med deg populære attraksjoner som Les Invalides og Rue Cler.

7. arrondissement
9. arrondissement fasiliteter samt gatescener i tillegg til en liten gruppe med mennesker

9. arrondissement

4.5/5Wonderful!(10 anmeldelser av området)

9. arrondissement har mye å by på, blant annet flerfoldige kaféer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Galeries Lafayette og Grévin museum, og hopper du på metroen på Saint-Georges stasjon eller Notre-Dame-de-Lorette stasjon, kan du utforske mer av byen.

9. arrondissement
1. arrondissement, Paris, Frankrike

1. arrondissement

4/5Very Good!(5 anmeldelser av området)

1. arrondissement kan friste med blant annet interessante museer, flerfoldige kaféer og spennende butikker. Du kan også få med deg populære attraksjoner som Palais Royal og Louvre. Vil du se mer av byen, er det bare å hoppe på metroen på Palais Royal-Musée du Louvre t-banestasjon eller Louvre – Rivoli stasjon.

1. arrondissement
Paris sentrum, Paris, Frankrike

Paris sentrum

4.5/5Wonderful!(2 anmeldelser av området)

Palais Royal og Louvre er noen av de mest populære attraksjonene i Paris sentrum. Det er bare å hoppe på metroen på Palais Royal-Musée du Louvre t-banestasjon eller Louvre – Rivoli stasjon og la deg fascinere av interessante museer, flotte katedraler og flerfoldige kaféer.

Paris sentrum
Montmartre fasiliteter samt by og utsikt

Montmartre

5/5Exceptional!(10 anmeldelser av området)

Reiser du til Montmartre, kan du få med deg attraksjoner som Sacré-Cœur og Place du Tertre. Byen kan også friste med god mat, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Abbesses stasjon.

Montmartre