Opplev alt Oslo sentrum har å by på. Her finner du flotte restauranter og interessante museer. I tillegg kan du se kjente severdigheter som Nasjonalgalleriet og Oslo rådhus.

Kjent for

Shopping, Middag og Museer

Se på kartet

Hvor du bør bo i Oslo sentrum

Oslo sentrum
Bilde av Oslo sentrum

Oslo sentrum

Museer, Slott, Festivaler

Interessante museer er bare én av grunnene til at mange drar til Oslo sentrum. For å få med deg attraksjoner som Stortinget er det bare å hoppe på metroen på Christiania Torv trikkestasjon eller Wessels Plass trikkeholdeplass.

Sentrum
Bilde av Sentrum

Sentrum

Når du først er i Sentrum, bør du få med deg severdigheter som Oslo rådhus og Nobel-senteret, og for å komme deg rundt i byen er det bare å hoppe på metroen fra Kontraskjæret trikkestasjon eller Christiania Torv trikkestasjon.

Frogner
Bilde av Frogner

Frogner

Museer, Kafeer, Tur

Spennende museer, hyggelige kaféer og spennende butikker er bare noe av det som trekker folk til Frogner. Mens du er her, bør du også få med deg Aker brygge og Vigeland-museet, og for å komme deg rundt i byen er det bare å hoppe på metroen på Skillebekk trikkeholdeplass eller Skarpsno trikkeholdeplass.

Gamle Oslo
Bilde av Gamle Oslo

Gamle Oslo

Skyskrapere, Shopping, Middag

Spennende butikker, god mat og spennende museer er bare noe av det som trekker folk til Gamle Oslo. Mens du er her, bør du også få med deg Operahuset i Oslo og Munch-museet, og for å komme deg rundt i byen er det bare å hoppe på metroen på Oslo Hospital trikkeholdeplass eller St. Halvards plass trikkestasjon.

Vika
Bilde av Vika

Vika

Slott, Vennlige folk, Teatre

Det er mye å utforske i Vika, blant annet teaterforestillinger og god mat. Du bør også få med deg populære attraksjoner som Aker brygge og Nobel-senteret, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Vikatorvet trikkestasjon eller Aker brygge trikkestasjon.

De mest populære hotellene i Oslo sentrum

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Bilde av Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo
4 out of 5
Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
1 480 kr per natt
25. aug.–26. aug.
4.2/5Veldig bra! (6,964 anmeldelser)

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Oslo sentrum og få skritt fra Oslofjorden og Oslo Spektrum. Dessuten ligger Oslo domkirke og Operahuset i ...

4.2/5Veldig bra! (6,964 anmeldelser)

"Veldig hyggelige ansatte, god service! Bra beliggenhet på hotellet, også rent og fint på rommet."…"

Anmeldelse skrevet 15. aug. 2019

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo
Bilde av Citybox Oslo
Citybox Oslo
3 out of 5
Prinsensgate 6, Oslo
629 kr per natt
22. sep.–23. sep.
4/5Veldig bra! (2,449 anmeldelser)

Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og få skritt unna Cinemateket og Oslo domkirke. Dessuten ligger Småflaskemuseet og Norsk Tollmuseum kun 5 minutter unna. ...

4/5Veldig bra! (2,449 anmeldelser)

"Ingenting, bare alt er bra Ikke noe problem eller ikke noe dårlig Ingen negativ"…"

Anmeldelse skrevet 10. aug. 2019

Citybox Oslo
Bilde av Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo
4 out of 5
Holbergs Gate 30, Oslo
1 300 kr per natt
8. sep.–9. sep.
4/5Veldig bra! (5,190 anmeldelser)

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Oslo sentrum og 10 minutters gange unna Oslofjorden, Det kongelige slott og Nasjonalgalleriet. Dessuten ligger ...

4/5Veldig bra! (5,190 anmeldelser)

"Svømmebasseng og sauna var fortreffelig. God og hyggelig service. Veldig fornøyd med dette hotellet."…"

Anmeldelse skrevet 20. aug. 2019

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

Populære severdigheter i Oslo sentrum

Det kongelige slott
Bilde av Det kongelige slott

Det kongelige slott

Etter et besøk ved Det kongelige slott bør du sette av tid til å få med deg de andre severdighetene og aktivitetene i Oslo. Området har interessante museer og shoppingmuligheter du bør oppleve.

Aker brygge
Bilde av Aker brygge

Aker brygge

Søk etter den perfekte suveniren med en tur innom Aker brygge, et populært shoppingområde i Oslo. Området har interessante museer du bør oppleve, eller bli med på aktiviteter som omvisninger.

Nobel-senteret
Bilde av Nobel-senteret

Nobel-senteret

Se på de ulike spennende utstillingene ved Nobel-senteret, et velkjent museum i Oslo. Området har teatre og shoppingmuligheter du bør oppleve.

Oslo rådhus
Bilde av Oslo rådhus

Oslo rådhus

Oslo rådhus er bare én av severdighetene i Oslo, så pass på at du også får med deg noe av det andre stedet har å by på! Området har teatre du bør oppleve, eller bli med på aktiviteter som omvisninger.

Akershus festning
Bilde av Akershus festning

Akershus festning

Akershus festning er en velkjent severdighet du burde ta deg tid til i Oslo. Området har interessante museer og teatre du bør oppleve.

Oslo domkirke
Bilde av Oslo domkirke

Oslo domkirke

Oslo domkirke er en velkjent severdighet du burde ta deg tid til i Oslo. Området har shoppingmuligheter du bør oppleve, eller bli med på aktiviteter som omvisninger.

Toppaktiviteter i Oslo sentrum

Oslo Pass
Bilde av Oslo Pass

Oslo Pass

445 kr

Oslo er en by i stadig utvikling. Du kan lære om byens historie i Akershus festning fra middelalderen, og samtidig kan du se store byggeprosjekter i «Barcode», som ligger i Bjørvika. Oslofjorden, de urbane områdene og de omkringliggende skogene kjennetegner denne unike byen – i tillegg til kontrastene.

Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken
Bilde av Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken

Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken

300 kr

Hvis du har begrenset med tid, vil denne turen i Oslo være den ideelle måten å se det beste av hva byen har å tilby. Se de viktigste landemerkene i sentrum av byen, ta et bilde av den fantastiske Holmenkollbakken, og beundre de flotte kunstverkene til Gustav Vigeland.

Oslo Discovery Tour med sertifiserte guider og moderne busser
Bilde av Oslo Discovery Tour med sertifiserte guider og moderne busser

Oslo Discovery Tour med sertifiserte guider og moderne busser

500 kr

Dra ut på en premium-tur til Oslo som omfatter de største attraksjonene i Norges hovedstad, en profesjonell lokal guide og transport i moderne buss.

Havneutflukt: Tur med sightseeingbuss i Oslo
Bilde av Havneutflukt: Tur med sightseeingbuss i Oslo

Havneutflukt: Tur med sightseeingbuss i Oslo

438 kr

Opplev Oslo, Norges fascinerende, grønne hovedstad, fra toppen av en toetasjes buss. Hopp av og på bussen når du vil, og utforsk museer med alt fra folkekunst til skipsbygging mens du nyter den fantastiske arkitekturen i den norske storbyen.

Sightseeingcruise med båt i byen
Bilde av Sightseeingcruise med båt i byen

Sightseeingcruise med båt i byen

225 kr

Bruk dette sightseeingcruisekortet for å komme deg til Oslos attraksjoner på en unik måte samtidig som du kan nyte en vakker panoramautsikt utover byen. Gå om bord i denne treseilbåten så mange ganger du bare vil langs ruten med 4 sentrale stopp.

Tur med sightseeingbuss i Oslo
Bilde av Tur med sightseeingbuss i Oslo

Tur med sightseeingbuss i Oslo

438 kr

Opplev Oslo, landets over 1000 år gamle hovedstad, fra øverste etasje i en toetasjes sightseeingbuss på denne turen. I ditt eget tempo kan du utforske museer med alt fra folkekunst til skipsbygging, mens du beundrer arkitekturen i denne norske storbyen.