Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

Oslo sentrumNorge

Om du tiltrekkes av sport, vakker natur og kulturopplevelser både utendørs og inne, er Oslo det perfekte stedet å dra!

Oslo, Norges hovedstad, er en storby med nærhet til naturen. Her kan du nyte en aktiv ferie samtidig som du kan lade battereiene underveis. Legg ruta til Oslomarka – også kalt Marka - 1600 kvadratkilometer med herlig natur. Bruk t-banen eller ta bena fatt, og følg grøntområdene via byens største park, Frognerparken, og få med deg kulturhistorie på veien.

Velger du det grønne alternativet når du reiser til Oslo, kan du starte på Oslo Sentralbanestasjon og spasere opp Oslos hovedgate Karl Johan. Her er det gode shoppingmuligheter og puber langs veien. På vei mot Det Kongelige Slott passerer du Stortingsbygningen fra 1866, og tar du en avstikker finner du også Oslo Domkirke fra 1697 med sin barokke stil, brukt til kongelige bryllup og seremonier.

Dersom du besøker slottet i sommermånedene, er det mulighet for omvisning før du fortsetter et stykke videre til Vigelandsparken, som er en del av Frognerparken. Her finner du vakre fontener og Gustav Vigelands særegne skulpturer av nakne menneskekropper. Enten du er sportsinteressert eller ei bør en tur opp til Holmenkollen være del av enhver Osloferie. Det populære landemerket har et eget skimuseum hvor du kan oppleve 4000 år gammel historie, fantastisk utsikt og egen skisimulator!

Hoteller og andre overnattingstilbud er enkelt å finne når du er på en weekendtur i Oslo sentrum, og enten du velger å fly til Oslo lufthavn eller ta tog eller buss, er transportforbindelsene gode. I selve bykjernen finnes det en rekke muligheter for å komme seg rundt – T-bane, trikk og buss gjør det uproblematisk å oppleve hovedstaden.

Det mangler ikke på restauranter og spisesteder i Oslo – ta turen til Aker Brygge når du er på storbyferie i Oslo sentrum. Prisene er noe høyere enn gjennomsnittet, men du kan til gjengjeld nyte en herlig atmosfære, og nydelig utsikt over Oslofjorden.

Opplevelsene Oslo kan tilby er mange. Enten du vil nyte parklivet i sommersol eller snøglans fra Holmenkollen på vinterstid, er Oslo er en by du kan besøke året rundt.

De mest populære hotellene i Oslo sentrum

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Hotel Verdandi Oslo
Hotel Verdandi Oslo
3.5 out of 5
Tordenskioldsgate 6b, Oslo
Prisen er 850 kr per natt

Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og 10 minutters gange unna Oslofjorden og Aker brygge. Dessuten ligger Operahuset i Oslo og Oslo Spektrum kun 2 kilometer ...

4.2/5Very Good! (1,495 anmeldelser)

"Helt kurant hotell for den prisen. Lite rom, men god romløsning, så det føltes ikke så lite. Luktet dessverre veldig røyk på rommet og spesielt badet, så det trekker litt ned, men alt i alt verdi for lite penger."…"

Anmeldelse skrevet 20. mai 2020

Hotel Verdandi Oslo
Comfort Hotel Xpress Youngstorget
Comfort Hotel Xpress Youngstorget
3 out of 5
Møllergata 26, Oslo
Prisen er 631 kr per natt

Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og 2 kilometer unna Oslo Spektrum, Operahuset i Oslo og Nobel-senteret. Dessuten ligger Munch-museet og Aker brygge kun ...

4/5Very Good! (1,480 anmeldelser)

"Kult og enkelt å kunne sjekke inn på skjerm! Ellers veldig hyggelig personale. Rommet har få fasiliteter, men det man trenger. Er vel derfor det heter Xpress. Kommer tilbake:)"…"

Anmeldelse skrevet 8. mar. 2020

Comfort Hotel Xpress Youngstorget
Hotel Christiania Teater, an Ascend Hotel Collection Member
Hotel Christiania Teater, an Ascend Hotel Collection Member
4 out of 5
Stortingsgaten 16, Oslo
Prisen er 1 860 kr per natt

Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og 15 minutters gange unna Oslofjorden, Aker brygge og Oslo Spektrum. Dessuten ligger Operahuset i Oslo og Universitetet ...

4.4/5Wonderful! (563 anmeldelser)
Ett godt sted å være

"Flott hotell med to minuser:Vasken på badet er helt ubrukelig, blir masse vann på gulv og klær når du vasker ansiktet. Tynn glassvegg mellom WC og seng..som avslører alle lyder/ bevegelser. Men alt annet er fantastisk på dette hotellet :)"…"

Anmeldelse skrevet 29. feb. 2020

Hotel Christiania Teater, an Ascend Hotel Collection Member

Populære steder å besøke i Oslo sentrum

Aker brygge
Bilde av Aker brygge

Aker brygge

4/5(109 anmeldelser)

Dette tidligere verftområdet er nå et populært underholdnings-, shopping- og restaurantområde ved Oslofjorden.

Nobel-senteret
Bilde av Nobel-senteret

Nobel-senteret

4/5(35 anmeldelser)

Dette museet tar i bruk interaktive installeringer og ulike typer teknologi i sin fremstilling av vinnerne av Nobels fredspris.

Oslo rådhus
Bilde av Oslo rådhus

Oslo rådhus

4/5(104 anmeldelser)

Etter et besøk ved Oslo rådhus bør du sette av tid til å få med deg de andre severdighetene og aktivitetene i Oslo. Området har teatre du bør oppleve, eller bli med på aktiviteter som omvisninger.

Akershus festning
Bilde av Akershus festning

Akershus festning

4.5/5(29 anmeldelser)

Bakgrunnen til Oslo vil du kunne finne ut mer om dersom du setter av litt tid til Akershus festning. Området har interessante museer du bør oppleve, eller bli med på aktiviteter som omvisninger.

Det kongelige slott
Bilde av Det kongelige slott

Det kongelige slott

4.5/5(86 anmeldelser)

Etter et besøk ved Det kongelige slott bør du sette av tid til å få med deg de andre severdighetene og aktivitetene i Oslo. Området har teatre og interessante museer du bør oppleve.

Nasjonalteateret
Bilde av Nasjonalteateret

Nasjonalteateret

4.5/5(12 anmeldelser)

Kjøp noen billetter til et show på Nasjonalteateret mens du besøker Oslo. Området har kunst og shoppingmuligheter du bør oppleve.

Populære aktiviteter i Oslo sentrum

Oslo Pass
Bilde av Oslo Pass

Oslo Pass

Anbefales av 92 % av reisende
445 kr
per voksen
Oslo Discovery Tour med sertifiserte guider og moderne busser
Bilde av Oslo Discovery Tour med sertifiserte guider og moderne busser

Oslo Discovery Tour med sertifiserte guider og moderne busser

Anbefales av 90 % av reisende
550 kr
per voksen
Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken
Bilde av Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken

Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken

Anbefales av 98 % av reisende
350 kr
per voksen
Norsk kveld på fjorden
Bilde av Norsk kveld på fjorden

Norsk kveld på fjorden

485 kr
per voksen
Sightseeingcruise på Oslofjorden
Bilde av Sightseeingcruise på Oslofjorden

Sightseeingcruise på Oslofjorden

Anbefales av 90 % av reisende
355 kr
per voksen
Tur med sightseeingbuss i Oslo
Bilde av Tur med sightseeingbuss i Oslo

Tur med sightseeingbuss i Oslo

Anbefales av 78 % av reisende
467 kr
per voksen