Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Oslo domkirke

En av hovedstadens mest kjente bygninger ble bygget på 1600-tallet og huser utskjæringer i barokkstil og svært detaljerte takmalerier.

Domkirkens karakteristiske spir har vært dominerende i bybildet i mer enn 150 år. I dag er kirken kjent for sin arkitektur og sine malerier.

Kirken stammer fra 1697, men bronsespiret kom først i 1850-årene, da kirken ble bygget på nytt i nygotisk stil. Bygningen er blitt omformet i betydelig grad i løpet av historien som følge av ulike kunstneriske innfall i de ulike epokene. Den har gått fra barokkstil til nygotisk og deretter gotisk stil og til slutt tilbake til barokkstil igjen. Disse stilartene kan sees i domkirkens kunst og arkitektur.

Studer altertavlen, som er en del av det opprinnelige interiøret i barokkstil. Studer utskjæringene av Jesus med apostlene sine og på korset. Prekestolen og fasaden til hovedorgelet er utformet i en liknende stil og var også en del av det opprinnelige interiøret.

Kirken er berømt for sine malerier, og da særlig for de omfattende takmaleriene i alle de fire hvelvene. De dekker et område på hele 1 500 kvadratmeter og ble malt mellom 1936 og 1950. Ta deg tid til å beundre kunstverkene mens du ser opp på historiske scener fra Det gamle og Det nye testamentet.

I sakristiet finner du en stor samling av portretter av alle biskopene i Oslo siden tidlig 1500 tall. For å lære mer om katedralens kunstverker og historie kan du bestille en guidet omvisning, som varer i 45–60 minutter. Se domkirkens nettsted for mer informasjon og priser.

Hvis du er i Oslo om sommeren, bør du prøve å bli med på en av orgelkonsertene som arrangeres her kl. 12 hver søndag i juli og august. Du kan kjøpe billetter i døren før hver konsert starter.

Domkirken ligger på Stortorget og er enkel å nå med offentlige transportmidler.

Oslo domkirke er åpen hver dag fra midt på formiddagen til midt på ettermiddagen. På fredager er kirken åpen natten lang, slik at de som måtte ønske deg, kan sitte og be eller bare nyte stillheten der inne. Det er tillatt å ta bilder, så lenge ikke blitsen brukes. Det er gratis adgang.


Kart

De beste hotelltilbudene i Oslo domkirke

Vis alle de 240 overnattingsstedene i Oslo domkirke
Citybox Oslo 620 kr
Citybox Oslo

Citybox Oslo

Prinsensgate 6, Oslo
   
  3.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og få skritt unna Cinemateket og Oslo domkirke. Dessuten ligger Småflaskemuseet og Norsk Tollmuseum kun 5 minutter unna. Dronningens gate trikkestasjon ligger to minutters gange unna, og Jernbanetorget stasjon ligger 4 minutters gange unna.

  Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 1 390 kr
  Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

  Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

  Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
    
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Oslo sentrum og få skritt fra Oslofjorden og Oslo Spektrum. Dessuten ligger Oslo domkirke og Operahuset i Oslo kun 10 minutter unna. Jernbanetorget stasjon og Brugata holdeplass ligger fem minutters gange unna.

   Clarion Hotel The Hub 1 341 kr
   Clarion Hotel The Hub

   Clarion Hotel The Hub

   Biskop Gunnerus Gate 3, Oslo
     
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og få skritt unna Oslofjorden og Oslo domkirke. Dessuten ligger Karl Johans gate og Stortinget kun 10 minutter unna. Jernbanetorget stasjon og Oslo sentralstasjon ligger to minutter unna til fots.

    Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo 1 300 kr
    Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

    Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

    Holbergs Gate 30, Oslo
      
     4.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Oslo sentrum og 10 minutters gange unna Oslofjorden, Det kongelige slott og Nasjonalgalleriet. Dessuten ligger Stortinget og Oslo rådhus kun 15 minutter unna. Holbergs plass holdeplass ligger to minutters gange unna, og Høyskolesenteret holdeplass ligger 4 minutters gange unna.

     Hotel Verdandi Oslo 755 kr
     Hotel Verdandi Oslo

     Hotel Verdandi Oslo

     Tordenskioldsgate 6b, Oslo
       
      3.5 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og få skritt unna Oslofjorden og Oslo rådhus. Dessuten ligger Stortinget og Nobel-senteret kun 10 minutter unna. Kontraskjæret trikkestasjon og Nationaltheatret holdeplass ligger fem minutters gange unna.

      Hotell Bondeheimen 940 kr
      Hotell Bondeheimen

      Hotell Bondeheimen

      Rosenkrantz' Gate 8, Oslo
        
       3.5 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og 5 minutters gange unna Oslofjorden, Nasjonalgalleriet og Stortinget. Dessuten ligger Karl Johans gate og Oslo rådhus kun 10 minutter unna. Tinghuset trikkestasjon ligger to minutters gange unna, og Stortinget trikkestasjon ligger 4 minutters gange unna.

       Comfort Hotel Xpress Central Station 678 kr
       Comfort Hotel Xpress Central Station

       Comfort Hotel Xpress Central Station

       Fred Olsens Gate 11, Oslo
         
        3.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og 5 minutters gange unna Oslofjorden og Oslo domkirke. Dessuten ligger Karl Johans gate og Operahuset i Oslo kun 10 minutter unna. Oslo sentralstasjon ligger to minutters gange unna, og Jernbanetorget stasjon ligger 2 minutters gange unna.

        Grand Hotel Oslo 1 950 kr
        Grand Hotel Oslo

        Grand Hotel Oslo

        Karl Johansgate 31, Oslo
          
         5.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Oslo sentrum og få skritt fra Oslofjorden, Stortinget og Karl Johans gate. Dessuten ligger Nasjonalgalleriet og Oslo rådhus kun 10 minutter unna. Stortinget trikkestasjon og Stortinget t-banestasjon ligger fem minutters gange unna.