Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Oslo domkirke

En av hovedstadens mest kjente bygninger ble bygget på 1600-tallet og huser utskjæringer i barokkstil og svært detaljerte takmalerier.

Domkirkens karakteristiske spir har vært dominerende i bybildet i mer enn 150 år. I dag er kirken kjent for sin arkitektur og sine malerier.

Kirken stammer fra 1697, men bronsespiret kom først i 1850-årene, da kirken ble bygget på nytt i nygotisk stil. Bygningen er blitt omformet i betydelig grad i løpet av historien som følge av ulike kunstneriske innfall i de ulike epokene. Den har gått fra barokkstil til nygotisk og deretter gotisk stil og til slutt tilbake til barokkstil igjen. Disse stilartene kan sees i domkirkens kunst og arkitektur.

Studer altertavlen, som er en del av det opprinnelige interiøret i barokkstil. Studer utskjæringene av Jesus med apostlene sine og på korset. Prekestolen og fasaden til hovedorgelet er utformet i en liknende stil og var også en del av det opprinnelige interiøret.

Kirken er berømt for sine malerier, og da særlig for de omfattende takmaleriene i alle de fire hvelvene. De dekker et område på hele 1 500 kvadratmeter og ble malt mellom 1936 og 1950. Ta deg tid til å beundre kunstverkene mens du ser opp på historiske scener fra Det gamle og Det nye testamentet.

I sakristiet finner du en stor samling av portretter av alle biskopene i Oslo siden tidlig 1500 tall. For å lære mer om katedralens kunstverker og historie kan du bestille en guidet omvisning, som varer i 45–60 minutter. Se domkirkens nettsted for mer informasjon og priser.

Hvis du er i Oslo om sommeren, bør du prøve å bli med på en av orgelkonsertene som arrangeres her kl. 12 hver søndag i juli og august. Du kan kjøpe billetter i døren før hver konsert starter.

Domkirken ligger på Stortorget og er enkel å nå med offentlige transportmidler.

Oslo domkirke er åpen hver dag fra midt på formiddagen til midt på ettermiddagen. På fredager er kirken åpen natten lang, slik at de som måtte ønske deg, kan sitte og be eller bare nyte stillheten der inne. Det er tillatt å ta bilder, så lenge ikke blitsen brukes. Det er gratis adgang.


Kart

De beste hotelltilbudene i Oslo domkirke

Vis alle de 219 overnattingsstedene i Oslo domkirke
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 1 282 kr
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
   
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Oslo sentrum og få skritt fra Oslofjord og Oslo Spektrum. Dessuten ligger Oslo domkirke og Operahuset i Oslo kun 10 minutter unna. Jernbanetorget stasjon og Brugata holdeplass ligger fem minutters gange unna.

  Citybox Oslo 688 kr
  Citybox Oslo

  Citybox Oslo

  Prinsensgate 6, Oslo
    
   3.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og få skritt unna Cinemateket og Oslo domkirke. Dessuten ligger Småflaskemuseet og Norsk Tollmuseum kun 5 minutter unna. Dronningens gate trikkestasjon ligger to minutters gange unna, og Jernbanetorget stasjon ligger 4 minutters gange unna.

   Anker Hotel 619 kr
   Anker Hotel

   Anker Hotel

   Storgata 55, Oslo
     
    3.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og 10 minutters gange unna Oslofjord og Oslo Spektrum. Dessuten ligger Oslo domkirke og Munch-museet kun 15 minutter unna. Heimdalsgata t-banestasjon ligger to minutters gange unna, og Nybrua trikkestasjon ligger 2 minutters gange unna.

    Hotell Bondeheimen
    Hotell Bondeheimen

    Hotell Bondeheimen

    Rosenkrantz' Gate 8, Oslo
      
     3.5 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og 5 minutters gange unna Oslofjord, Nasjonalgalleriet og Stortinget. Dessuten ligger Karl Johans gate og Oslo rådhus kun 10 minutter unna. Tinghuset trikkestasjon ligger to minutters gange unna, og Stortinget trikkestasjon ligger 4 minutters gange unna.

     Comfort Hotel Xpress Central Station 1 134 kr
     Comfort Hotel Xpress Central Station

     Comfort Hotel Xpress Central Station

     Fred Olsens Gate 11, Oslo
       
      3.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og 5 minutters gange unna Oslofjord og Oslo domkirke. Dessuten ligger Karl Johans gate og Operahuset i Oslo kun 10 minutter unna. Oslo sentralstasjon ligger to minutters gange unna, og Jernbanetorget stasjon ligger 2 minutters gange unna.

      Thon Hotel Opera 1 379 kr
      Thon Hotel Opera

      Thon Hotel Opera

      Dronning Eufemias Gate 4, Oslo
        
       4.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og 5 minutters gange unna Oslofjord og Operahuset i Oslo. Dessuten ligger Oslo domkirke og Oslo Spektrum kun 10 minutter unna. Jernbanetorget stasjon ligger 5 minutters gange unna og Dronningens gate trikkestasjon ligger 7 minutters gange unna.

       Thon Hotel Rosenkrantz 1 467 kr
       Thon Hotel Rosenkrantz

       Thon Hotel Rosenkrantz

       Rosenkrantz' gate 1, Oslo
         
        4.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og få skritt unna Oslofjord og Nasjonalgalleriet. Dessuten ligger Karl Johans gate og Stortinget kun 5 minutter unna. Tinghuset trikkestasjon ligger to minutters gange unna, og Tullinløkka trikkeholdeplass ligger 3 minutters gange unna.

        Grand Hotel Oslo
        Grand Hotel Oslo

        Grand Hotel Oslo

        Karl Johansgate 31, Oslo
          
         5.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Oslo sentrum og få skritt fra Oslofjord, Stortinget og Karl Johans gate. Dessuten ligger Nasjonalgalleriet og Oslo rådhus kun 10 minutter unna. Stortinget trikkestasjon og Stortinget t-banestasjon ligger fem minutters gange unna.