Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

New York
Reiseguide

New York som inkluderer landskap, by og skyskraper

New York, New York – en by som er så fantastisk at Frank Sinatra måtte synge navnet to ganger!

«The Big Apple» har vært inspirasjonen for en rekke flotte verker innen film, litteratur og musikk og regnes som en av verdens mest storslåtte byer. Det er ikke rart at noen av New Yorks innbyggere kun spøker halvveis når de omtaler byen som «universets sentrum».

Det bor over åtte millioner mennesker med enhver tenkelig bakgrunn og nasjonalitet her, og byen er delt inn i de fem bydelene Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island og The Bronx, som hver og en har sin egne særegne stemning og sitt egne kulturelle preg. Enkelt sagt er New York en by som aldri sover, og som kan være stolt av å ha et ekte mangfold og noe å tilby alle og enhver.

Det mest kjente landemerket i byen er kanskje Frihetsgudinnen der den rager høyt over bakken i byens havneområde. Frihetsgudinnen, som er et symbol på drømmen om frihet, var som et lys av håp for immigrantene som kom til USA vannveien, i flukt fra sult og fattigdom og i håp om et nytt og bedre liv. Frank Sinatra sang noe sånt som at om man kan overleve i New York, kan man overleve hvor som helst, og fremdeles den dag i dag tiltrekker byen seg tusenvis av unge som prøver lykken her i håp om å få oppfylt drømmene sine. Du behøver bare å oppleve den livlige atmosfæren på Grand Central Station eller lysene på Times Square på kveldstid for å virkelig innse at du er på et helt spesielt sted.

De mer tradisjonelle turistattraksjonene er obligatoriske stoppesteder for besøkende som er på en storbyweekend i New York, men mangfoldet i byen gjør at det også er enkelt å blande seg i mengden og oppleve byen som en som bor der fast. For noen innebærer dette en tur til stranden og fornøyelsesparkene på Coney Island, mens andre foretrekker den trendy, kunstneriske stemningen i Brooklyn. Eller hva med å oppleve afroamerikansk musikk og kultur i Harlem? Ingen storbyferie i New York er selvfølgelig komplett uten en tur til stedet hvor World Trade Centre en gang stod.

Uavhengig av hva du ønsker å oppleve i byen vil du komme deg frem på en enkel og grei måte med undergrunnsbanen. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe et MetroCard og fylle penger på det på veien. Hvis det er første gang du er i byen, er Midtown East et utmerket sted å starte sightseeingen på. I Midtown East finner du verdenskjente landemerker som Empire State Building, Rockefeller Center og Chrysler-bygningen, og takket være New Yorks rutesystem er det lett å navigere seg rundt i hele byen. New York gir deg rett og slett det beste av det beste!

Videoreiseguide til New York

Discover neighborhoods in New York

M Social Hotel Times Square New York
M Social Hotel Times Square New York
4 out of 5
226 W 52nd St, New York, NY
Prisen er 1 256 kr per natt fra 28. jun. til 28. jun.
Dette hotellet er familievennlig og ligger i underholdningsområdet i New York, få skritt unna August Wilson Theater, Broadway Theatre og Ed Sullivan teater. ...
4.4/5Wonderful! (38 anmeldelser)
"This hotel is very modern and chic. The lobby area has dim lighting, a bar, an outdoor seating area with view of time square. I go to NY once a year and will definitely book here again."

Anmeldelse skrevet 13. jun. 2021

M Social Hotel Times Square New York
Millennium Hotel Broadway Times Square
Millennium Hotel Broadway Times Square
4 out of 5
145 W 44th St, New York, NY
Prisen er 966 kr per natt fra 21. jun. til 21. jun.
Dette hotellet ligger i Midtown og få skritt unna Times Square, Broadway og Minskoff teater. Dessuten ligger Madame Tussauds voksmuseum og Shubert Theatre kun ...
3.6/5Good! (4,791 anmeldelser)
"Bra beliggenhet , større rom en de fleste dobbeltrom. Vi hadde superior rom med 2 queensize og det fungerte for 3 personer. Har tidligere også bodd her i et standard dobbeltrom med 2 queen size. Helt ok rom , men superior/deluxe rom er bedre og ligger høyere oppe. Dermed får en både bedre utsikt ..."

Anmeldelse skrevet 12. aug. 2020

Millennium Hotel Broadway Times Square
Stewart Hotel
Stewart Hotel
4 out of 5
371 7th Ave, New York, NY
Prisen er 953 kr per natt fra 15. jun. til 15. jun.
Dette hotellet ligger i Midtown og 10 minutters gange unna Macy's, Herald Square og Empire State Building. Dessuten ligger Times Square og Broadway kun 15 minutter ...
3.6/5Good! (2,625 anmeldelser)
Litt slitent ok hotell med bra beliggenhet
"Hotellet har en flott første etasje med lobby, resepsjon og heiser, men resten av hotellet er litt for slitent til å være 4 stjerner. Riktignok var det gode senger og puter, men rommet og korridorene bar preg av å være litt slitent. Det kunne også vært bedre støvsuget i korridorer og vasket på ..."

Anmeldelse skrevet 31. jul. 2019

Stewart Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
The Marmara Manhattan
The Marmara Manhattan
3.5 out of 5
301 E 94th St, New York, NY
Dette leilighetshotellet ligger i Upper East Side og 3 kilometer unna Central Park, Mount Sinai Hospital og Metropolitan Museum of Art. Dessuten ligger Solomon ...
4.2/5Very Good! (941 anmeldelser)
Helpful friendly staff, large rooms.
"The rooms are a good size in New York. The rooms are warm and clean, as is the linnen. The staff is courteous and helpful. The hotel is in need of refurbishment - even some white paint would do wonders in the dingy brown lobby and corridors."

Anmeldelse skrevet 11. jan. 2020

The Marmara Manhattan
Vakker Harlem Brownstone Garden Apartment
Vakker Harlem Brownstone Garden Apartment
132 W 118th St, New York, NY
Denne leiligheten er familievennlig og ligger i Harlem i New York og 15 minutters gange unna Central Park, Columbia-universitetet og Apollo teater. Dessuten ...
4.9/5Exceptional! (79 anmeldelser)
Excellent! Norbert is a wonderful host and a kind warm person! , he is tjouhful a very responsive.
"We had a great experience at the brownstone. Every convenience is there. Everything works great. The unit is spacious and has lots of character. We got to love the neighborhood and felt at home. we appreciated the use of the backyard when the weather was good. Norbert, the host, is wonderful and ..."

Anmeldelse skrevet 10. mai 2021

Vakker Harlem Brownstone Garden Apartment
GORGEOUS 2 STORY 2 SOVEROM / 2 BATH LEILIGHET I MANHATTAN MED GARDEN
GORGEOUS 2 STORY 2 SOVEROM / 2 BATH LEILIGHET I MANHATTAN MED GARDEN
112 W 136th Street, Garden, New York, NY
Denne leiligheten ligger i Harlem og 3 kilometer unna Apollo teater, Yankee stadion og Columbia-universitetet. Dessuten ligger Central Park og New York Presbyterian ...
3.7/5Good! (15 anmeldelser)
Great Communication
"When I checked in, the apartment wasn’t what I had planned, I wanted the bedroom away from each other, and was with my girlfriend and another couple, I called Tammy and she quickly got me another apartment, I absolutely would stay again!"

Anmeldelse skrevet 17. jan. 2021

GORGEOUS 2 STORY 2 SOVEROM / 2 BATH LEILIGHET I MANHATTAN MED GARDEN
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i New York

Populære aktiviteter i New York

Byer nær New York