Delstaten New York kan ha innført reiserestriksjoner, inklusive karantene, i forbindelse med koronasituasjonen.

New YorkUnited States of America

New York, New York – en by som er så fantastisk at Frank Sinatra måtte synge navnet to ganger!

«The Big Apple» har vært inspirasjonen for en rekke flotte verker innen film, litteratur og musikk og regnes som en av verdens mest storslåtte byer. Det er ikke rart at noen av New Yorks innbyggere kun spøker halvveis når de omtaler byen som «universets sentrum».

Det bor over åtte millioner mennesker med enhver tenkelig bakgrunn og nasjonalitet her, og byen er delt inn i de fem bydelene Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island og The Bronx, som hver og en har sin egne særegne stemning og sitt egne kulturelle preg. Enkelt sagt er New York en by som aldri sover, og som kan være stolt av å ha et ekte mangfold og noe å tilby alle og enhver.

Det mest kjente landemerket i byen er kanskje Frihetsgudinnen der den rager høyt over bakken i byens havneområde. Frihetsgudinnen, som er et symbol på drømmen om frihet, var som et lys av håp for immigrantene som kom til USA vannveien, i flukt fra sult og fattigdom og i håp om et nytt og bedre liv. Frank Sinatra sang noe sånt som at om man kan overleve i New York, kan man overleve hvor som helst, og fremdeles den dag i dag tiltrekker byen seg tusenvis av unge som prøver lykken her i håp om å få oppfylt drømmene sine. Du behøver bare å oppleve den livlige atmosfæren på Grand Central Station eller lysene på Times Square på kveldstid for å virkelig innse at du er på et helt spesielt sted.

De mer tradisjonelle turistattraksjonene er obligatoriske stoppesteder for besøkende som er på en storbyweekend i New York, men mangfoldet i byen gjør at det også er enkelt å blande seg i mengden og oppleve byen som en som bor der fast. For noen innebærer dette en tur til stranden og fornøyelsesparkene på Coney Island, mens andre foretrekker den trendy, kunstneriske stemningen i Brooklyn. Eller hva med å oppleve afroamerikansk musikk og kultur i Harlem? Ingen storbyferie i New York er selvfølgelig komplett uten en tur til stedet hvor World Trade Centre en gang stod.

Uavhengig av hva du ønsker å oppleve i byen vil du komme deg frem på en enkel og grei måte med undergrunnsbanen. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe et MetroCard og fylle penger på det på veien. Hvis det er første gang du er i byen, er Midtown East et utmerket sted å starte sightseeingen på. I Midtown East finner du verdenskjente landemerker som Empire State Building, Rockefeller Center og Chrysler-bygningen, og takket være New Yorks rutesystem er det lett å navigere seg rundt i hele byen. New York gir deg rett og slett det beste av det beste!

Videoreiseguide til New York

Hvor du bør bo i New York

Wall Street - Financial District fasiliteter samt administrativ bygning, by og gatescener

Manhattan

4.5/5Wonderful!(38 anmeldelser av området)

Amerikansk naturhistorisk museum og Central Park er noen av de mest populære attraksjonene i Manhattan. Det er bare å hoppe på metroen på 81 St. - Museum of Natural History Station eller 72 St. Station (Central Park West) og la deg fascinere av interessante museer, viktige monumenter og ragende skyskrapere.

Manhattan
Corona som viser sportsarrangement

Queens

3/5(4 anmeldelser av området)

Flushing Meadows-Corona park og Resorts World Casino er to attraksjoner du bør få med deg i Queens i tillegg til byens spennende butikker. For å utforske mer er det bare å hoppe på metroen på Briarwood Van Wyck Blvd. Station eller Jamaica Van Wyck Station.

Queens
Midtown som viser by

Midtown

4.5/5Wonderful!(9 anmeldelser av området)

Macy's og Bryant Park er noen av de mest populære attraksjonene i Midtown. Det er bare å hoppe på metroen på 42 St. - Bryant Pk. Station eller 34 St. Station (Herald Square) og la deg fascinere av interessante museer, ragende skyskrapere og kjente kunstgallerier.

Midtown
Upper East Side som inkluderer solnedgang og by

Upper East Side

Spennende museer og vakker elveutsikt er noe av det som trekker folk til Upper East Side. Populære attraksjoner som Madison Avenue og Bloomingdale's er også verdt et besøk, og for å utforske byen er det bare å hoppe på metroen på 86 St. Station (Lexington Av.) eller East 86th Street Station.

Upper East Side
New York som viser sentralt businessområde, gatescener og by

Central New York City

Central New York City har mye å by på, blant annet ragende skyskrapere og vakre landskap. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Broadway og Times Square, og hopper du på metroen på 49th St. Station eller 47 - 50 Sts - Rockefeller Center Station, kan du utforske mer av byen.

Central New York City
Upper West Side, New York, New York, USA

Upper West Side

5/5Exceptional!(1 anmeldelse av området)

Upper West Side har mye å by på, blant annet interessante museer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Beacon-teatret og Lincoln Center, og hopper du på metroen på West 86th Street Station eller 79 St. Station, kan du utforske mer av byen.

Upper West Side

De mest populære hotellene i New York

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Arlo SoHo
Arlo SoHo
4 out of 5
231 Hudson Street, New York, NY
Prisen er 895 kr per natt fra 27. sep. til 28. sep.

Dette hotellet i boutique-stil ligger i Manhattan og 2 kilometer unna New York Universitet, One World Trade Center og Nasjonalt minnesmerke for 11. september. ...

4.3/5Excellent! (1,508 anmeldelser)

"Det kuleste hotellet jeg har bodd på! Små og funksjonelle rom. Gode og store senger. Meget god frokost!"…"

Anmeldelse skrevet 12. nov. 2018

Arlo SoHo
Arlo NoMad
Arlo NoMad
4 out of 5
11 East 31st Street, New York, NY
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 002 kr per natt fra 4. okt. til 5. okt.

Dette hotellet i boutique-stil ligger i Midtown og 10 minutters gange unna Empire State Building, Madison Square Park og Macy's. 33 St. Station (Park Av. S) ...

4.3/5Excellent! (2,111 anmeldelser)
Midt i hjertet av Manhattan

"Fantastisk lokasjon, området er midt i blinken for reisende som vil oppleve New York sitt innerste. Strøkent hotell, rent og pent."…"

Anmeldelse skrevet 22. feb. 2020

Arlo NoMad
Ravel Hotel Trademark Collection by Wyndham
Ravel Hotel Trademark Collection by Wyndham
4 out of 5
8-08 Queens Plaza South, Long Island City, NY
Prisen er 1 158 kr per natt fra 18. okt. til 19. okt.

Dette hotellet for romantiske reiser ligger i Queens og 5 kilometer unna Roosevelt Island, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center og FN-hovedkvarteret. Dessuten ...

4/5Very Good! (988 anmeldelser)
Veldig fornøyd totalt sett

"Hadde et supert opphold og service var helt topp. Renhold helt topp og flotte rom. Kunne ønske det var noe variasjon på frokosten ellers topp!"…"

Anmeldelse skrevet 4. des. 2019

Ravel Hotel Trademark Collection by Wyndham

Ferieboliger i New York

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
TownePlace Suites by Marriott New York Manhattan/
TownePlace Suites by Marriott New York Manhattan/
2.5 out of 5
324 West 44th Street, New York, NY
Prisen er 895 kr per natt fra 27. sep. til 28. sep.

Dette leilighetshotellet ligger i Midtown og få skritt unna The Majestic Theater og St. James Theatre. Dessuten ligger Times Square og Shubert Theatre kun 5 ...

4.4/5Wonderful! (357 anmeldelser)

"The property was near Times Square and the surrounding areas. Easy access from there, walking distance. Overall there a spectacular view of 42nd Street and the areas surrounding it."…"

Anmeldelse skrevet 22. sep. 2020

TownePlace Suites by Marriott New York Manhattan/
The Grand NYC
The Grand NYC
2 out of 5
38 West 31st Street, New York, NY
Prisen er 1 567 kr per natt fra 25. okt. til 26. okt.

Denne leiligheten ligger i Midtown og 10 minutters gange unna 5th Avenue, Macy's og Empire State Building. Dessuten ligger Madison Square Garden og Flatiron-bygningen ...

2.7/5 (377 anmeldelser)
OK

"Felles toalett i 7. etg var ubrukelig. Måtte ta heis for å bruke felles toalett og dusj"…"

Anmeldelse skrevet 2. jun. 2018

The Grand NYC
WeLive Wall Street
WeLive Wall Street
3.5 out of 5
110 Wall St, New York, NY
Prisen er 2 083 kr per natt fra 28. sep. til 29. sep.

Dette leilighetshotellet ligger i Manhattan og 10 minutters gange unna Wall Street og Battery Park. Dessuten ligger Nasjonalt minnesmerke for 11. september og ...

4.3/5Excellent! (138 anmeldelser)
Apartamentos Amplos

"Apartamentos bem localizados, para quem procura atrações nas proximidades de Wall Street. Embora sejam apartamentos, tem recepção idêntica a um Hotel. O serviço é simpático, com staff prestável. Ficamos num apartamento com 4 quartos. Embora simples, os quartos têm todas as comodidades e são amplos. ..."…"

Anmeldelse skrevet 2. apr. 2020

WeLive Wall Street

Populære steder å besøke i New York

Times Square
Bilde av Times Square

Times Square

4/5(24 anmeldelser)

New Yorks berømte, opplyste midtpunkt er et fascinerende virvar og et obligatorisk stoppested for alle turister som er på ferie i New York.

Central Park
Bilde av Central Park

Central Park

4.5/5(28 anmeldelser)

Denne parken er et vakkert pusterom midt i Manhattans asfaltjungel og det perfekte stedet for å hvile føttene eller for ta en piknik etter en lang dag i New York.

Broadway
Bilde av Broadway

Broadway

4.5/5(15 anmeldelser)

Skaff deg billetter til et show på Broadway, et godt likt teater i New York. Dette urbane området har teatre og interessante museer du bør oppleve.

Frihetsstatuen
Bilde av Frihetsstatuen

Frihetsstatuen

4.5/5(16 anmeldelser)

Dette symbolet på frihet, demokrati og håp er en av de mest kjente statuene i verden.

Rockefeller Center
Bilde av Rockefeller Center

Rockefeller Center

4.5/5(15 anmeldelser)

Dette business- og underholdningssenteret er en av Manhattans mest karakteristiske bygninger og ble ansett for å være et kunststykke da det stod ferdig i slutten av 1930-årene.

Empire State Building
Bilde av Empire State Building

Empire State Building

4.5/5(9 anmeldelser)

Ingen reise til New York er komplett uten at du har tatt turen opp til toppen av denne karakteristiske bygningen, som tilbyr en uslåelig utsikt over Manhattan.

Populære aktiviteter i New York

New York City Explorer Pass: Over 90 turer og severdigheter
Bilde av New York City Explorer Pass: Over 90 turer og severdigheter

New York City Explorer Pass: Over 90 turer og severdigheter

588 kr
per voksen
Anbefales av 80 % av reisende
New York CityPASS: Adgang til seks populære severdigheter i New York
Bilde av New York CityPASS: Adgang til seks populære severdigheter i New York

New York CityPASS: Adgang til seks populære severdigheter i New York

1 229 kr
per voksen
Anbefales av 90 % av reisende
The New York Pass®: mer enn 100 attraksjoner på én billett med alt inkludert
Bilde av The New York Pass®: mer enn 100 attraksjoner på én billett med alt inkludert

The New York Pass®: mer enn 100 attraksjoner på én billett med alt inkludert

1 166 kr
per voksen
Anbefales av 82 % av reisende
Tidlig adgang til Frihetsgudinnen og Ellis Island
Bilde av Tidlig adgang til Frihetsgudinnen og Ellis Island

Tidlig adgang til Frihetsgudinnen og Ellis Island

569 kr
per voksen
Anbefales av 90 % av reisende
New York Sightseeing Flex Pass – spar penger på severdigheter
Bilde av New York Sightseeing Flex Pass – spar penger på severdigheter

New York Sightseeing Flex Pass – spar penger på severdigheter

624 kr
per voksen
Anbefales av 74 % av reisende
Top of the Rock observasjonsdekk-billetter med fleksibel dato
Bilde av Top of the Rock observasjonsdekk-billetter med fleksibel dato

Top of the Rock observasjonsdekk-billetter med fleksibel dato

374 kr
per voksen
Anbefales av 88 % av reisende

Anmeldelser av New York

4.6

Populært reisemål

5 - Fantastisk
55
5 - Fantastisk 68.75%
4 - Bra
21
4 - Bra 26.25%
3 - OK
4
3 - OK 5%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

22. jan. 2020

Man må dit for å se og oppleve det!!

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

2. des. 2019

Fantastisk by ❤

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

12. okt. 2019

Central park en lørdag i oktober med sol og lunch boat house kan vel ikke toppes av så mye邏

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

9. sep. 2019

Fantastisk by!

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

30. jul. 2019

Veldig varmt i Juli....

4/5 - Bra

Verifisert reisende

18. jul. 2019

Loud and busy but worth to visit!

Byer nær New York

Jersey City

Jersey City

Pier A Park fasiliteter samt gatescener, elv eller bekk og by

Hoboken