Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Marble Arch

Dette storslåtte monumentet, med sine tre buer og intrikate skulpturer, er inspirert av Konstantinbuen i Roma.

Marble Arch er en elegant triumfbue med tre deler. Selv om buen opprinnelig ble bygd som en del av Buckingham Palace, står den nå på en åpen plass ved Hyde Park. Mange tar bilde av familien foran buen, som er et av byens mest kjente byggverk.

Marble Arch ble bygd for kongefamilien tidlig på 1800-tallet, og har beholdt sin kongelige aura selv etter at den ble flyttet i 1851. Det verserer mange teorier om hvorfor den fikk ny adresse: Noen sier at det er fordi buen i midten var for smal for den kongelige vognen, andre sier at den måtte fjernes for at palasset skulle kunne utvides.

Den berømte arkitekten John Nash, som også arbeidet på selve palasset, var inspirert av formen på Konstantinbuen i Roma. Akkurat som det velkjente monumentet fra antikken har Marble Arch én stor portal i midten og to mindre buer på hver side. Over buene ser man relieffer som representerer England, Skottland og Irland.

Gjør som de kongelige og ta en tur under buen i midten. Denne inngangen var opprinnelig reservert for den britiske kongefamilien og medlemmer av kongens seremonielle ridende artilleritropp. Det er lett å føle seg kongelig når man går gjennom buen.

Etter å ha sett buen, kan du ta en rusletur gjennom enorme Hyde Park. Ta en båttur på Serpentine Lake, hør på utendørsdebatter ved Speakers’ Corner, og beundre blomsterbedene ved Kensington Gardens. Gå sørøstover til Buckingham Palace og prøv å se for seg hvordan buen hadde sett ut som en del av inngangspartiet til dagens palass.

Marble Arch ligger i området med samme navn, rett vest for Mayfair. Monumentet står ved det nordøstlige hjørnet av Hyde Park, en kort rusletur nord for berømte Speakers’ Corner og den amerikanske ambassaden. Du kan ta undergrunnsbanen til Marble Arch stasjon. Det er også mange busser som stopper ved monumentet.


Guide til utforskning av Marble Arch


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 3 407 hotellene nær Marble Arch
kr 1,094
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
4,4
av 5, basert på 8 600 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i London, få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna.

kr 1,138
The Cumberland

The Cumberland

Great Cumberland Place, London
3,9
av 5, basert på 1 832 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i City of Westminster og 10 minutters gange unna Marble Arch og Selfridges. Dessuten ligger Hyde Park og London Palladium Theatre kun 2 kilometer unna.

kr 589
Point A Hotel - Paddington

Point A Hotel - Paddington

41-47 Praed Street, London
3,9
av 5, basert på 3 167 anmeldelser
2.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i City of Westminster og 3 kilometer unna Marble Arch, Royal Albert Hall og ZSL London Zoo. Dessuten ligger Madame Tussauds voksmuseum og Selfridges kun 2 kilometer unna.

kr 1,480
Amba Hotel Marble Arch

Amba Hotel Marble Arch

Bryanston Street, London
4,3
av 5, basert på 624 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Marylebone og få skritt unna Selfridges og Marble Arch. Dessuten ligger Oxford Circus og Madame Tussauds voksmuseum kun 15 minutter unna.

kr 1,317
The Leonard Hotel

The Leonard Hotel

15 Seymour Street, London
4,1
av 5, basert på 193 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet boutique ligger i Marylebone og 5 minutters gange unna Marble Arch og Selfridges. Dessuten ligger Madame Tussauds voksmuseum og London Palladium Theatre kun 2 kilometer unna.

kr 2,065
Hyatt Regency London The Churchill

Hyatt Regency London The Churchill

30 Portman Square, London
4,5
av 5, basert på 470 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet ligger ved den vakre Portman Square, nord for Mayfair, ett kvartal fra Oxford Street og tre kvartaler fra Hyde Park.

kr 1,515
London Marriott Hotel Marble Arch

London Marriott Hotel Marble Arch

134 George Street, London
4,2
av 5, basert på 1 013 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet i London er et moderne hotell med 12 etasjer i West End. Det er gangavstand til Oxford Street- og Marble Arch-stasjonen. Paddington-stasjonen ligger også i nærheten.

kr 1,531
Doubletree by Hilton London Marble Arch

Doubletree by Hilton London Marble Arch

4 Bryanston Street, London
4,2
av 5, basert på 1 201 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i Marylebone og 5 minutters gange unna Selfridges og Marble Arch. Dessuten ligger Madame Tussauds voksmuseum og London Palladium Theatre kun 2 kilometer unna.