Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Marble Arch

Dette storslåtte monumentet, med sine tre buer og intrikate skulpturer, er inspirert av Konstantinbuen i Roma.

Marble Arch er en elegant triumfbue med tre deler. Selv om buen opprinnelig ble bygd som en del av Buckingham Palace, står den nå på en åpen plass ved Hyde Park. Mange tar bilde av familien foran buen, som er et av byens mest kjente byggverk.

Marble Arch ble bygd for kongefamilien tidlig på 1800-tallet, og har beholdt sin kongelige aura selv etter at den ble flyttet i 1851. Det verserer mange teorier om hvorfor den fikk ny adresse: Noen sier at det er fordi buen i midten var for smal for den kongelige vognen, andre sier at den måtte fjernes for at palasset skulle kunne utvides.

Den berømte arkitekten John Nash, som også arbeidet på selve palasset, var inspirert av formen på Konstantinbuen i Roma. Akkurat som det velkjente monumentet fra antikken har Marble Arch én stor portal i midten og to mindre buer på hver side. Over buene ser man relieffer som representerer England, Skottland og Irland.

Gjør som de kongelige og ta en tur under buen i midten. Denne inngangen var opprinnelig reservert for den britiske kongefamilien og medlemmer av kongens seremonielle ridende artilleritropp. Det er lett å føle seg kongelig når man går gjennom buen.

Etter å ha sett buen, kan du ta en rusletur gjennom enorme Hyde Park. Ta en båttur på Serpentine Lake, hør på utendørsdebatter ved Speakers’ Corner, og beundre blomsterbedene ved Kensington Gardens. Gå sørøstover til Buckingham Palace og prøv å se for seg hvordan buen hadde sett ut som en del av inngangspartiet til dagens palass.

Marble Arch ligger i området med samme navn, rett vest for Mayfair. Monumentet står ved det nordøstlige hjørnet av Hyde Park, en kort rusletur nord for berømte Speakers’ Corner og den amerikanske ambassaden. Du kan ta undergrunnsbanen til Marble Arch stasjon. Det er også mange busser som stopper ved monumentet.


Guide til utforskning av Marble Arch


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 4 801 hotellene nær Marble Arch
The Cumberland 1,265 kr
The Cumberland

The Cumberland

Great Cumberland Place, London
   
  3,9
  av 5, basert på 1 968 anmeldelser
  4.5 av 5.0

  Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i City of Westminster og 10 minutters gange unna Marble Arch og Selfridges. Dessuten ligger Hyde Park og London Palladium Theatre kun 2 kilometer unna.

  Park International Hotel 783 kr
  Park International Hotel

  Park International Hotel

  117 - 129 Cromwell Road, London
    
   4,0
   av 5, basert på 2 114 anmeldelser
   4.0 av 5.0

   Dette hotellet i London ligger i det eksklusive South Kensington, tre kvartaler unna Kensington High Street og mindre enn to kilometer unna Hyde Park, varehuset Harrods og Victoria and Albert-museet.

   Amba Hotel Marble Arch
   Amba Hotel Marble Arch

   Amba Hotel Marble Arch

   Bryanston Street, London
     
    4,3
    av 5, basert på 679 anmeldelser
    4.0 av 5.0

    Dette hotellet ligger i City of Westminster og få skritt unna Selfridges og Marble Arch. Dessuten ligger Oxford Circus og Madame Tussauds voksmuseum kun 15 minutter unna.

    Athena 684 kr
    Athena

    Athena

    110/114 Sussex Gardens, London
      
     3,8
     av 5, basert på 821 anmeldelser
     3.0 av 5.0

     Dette hotellet ligger i City of Westminster og 3 kilometer unna Marble Arch, Natural History Museum og Kensington Gardens. Dessuten ligger Hyde Park og Selfridges kun 2 kilometer unna.

     Hilton London Metropole 1,145 kr
     Hilton London Metropole

     Hilton London Metropole

     225 Edgware Road, London
       
      3,9
      av 5, basert på 6 980 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Hilton London Metropole ligger bare 15 minutter fra Heathrow med tog og 10 minutter unna Eurostar-terminalen. Hotellet ligger utenfor "Congestion Charge Zone", og er bare 10 minutter fra de store handleområdene.

      Point A Hotel - Paddington 610 kr
      Point A Hotel - Paddington

      Point A Hotel - Paddington

      41-47 Praed Street, London
        
       4,0
       av 5, basert på 3 292 anmeldelser
       2.5 av 5.0

       Dette hotellet ligger i City of Westminster og 3 kilometer unna Marble Arch, University College London og Madame Tussauds voksmuseum. Dessuten ligger Selfridges og Royal Academy of Music kun 2 kilometer unna.

       The Arch London
       The Arch London

       The Arch London

       50 Great Cumberland Place, London
         
        4,8
        av 5, basert på 360 anmeldelser
        5.0 av 5.0

        Dette hotellet er familievennlig og ligger i et shoppingområde i London og 10 minutters gange unna Marble Arch og Selfridges. Dessuten ligger Madame Tussauds voksmuseum og Royal Academy of Music kun 2 kilometer unna.

        The Strand Palace Hotel 1,084 kr
        The Strand Palace Hotel

        The Strand Palace Hotel

        372 The Strand, London
          
         4,0
         av 5, basert på 8 962 anmeldelser
         4.0 av 5.0

         Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i City of Westminster og 15 minutters gange unna Covent Garden Market og Piccadilly Circus. Dessuten ligger London Dungeon og Big Ben kun 2 kilometer unna.