Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Marble Arch

Dette storslåtte monumentet, med sine tre buer og intrikate skulpturer, er inspirert av Konstantinbuen i Roma.

Marble Arch er en elegant triumfbue med tre deler. Selv om buen opprinnelig ble bygd som en del av Buckingham Palace, står den nå på en åpen plass ved Hyde Park. Mange tar bilde av familien foran buen, som er et av byens mest kjente byggverk.

Marble Arch ble bygd for kongefamilien tidlig på 1800-tallet, og har beholdt sin kongelige aura selv etter at den ble flyttet i 1851. Det verserer mange teorier om hvorfor den fikk ny adresse: Noen sier at det er fordi buen i midten var for smal for den kongelige vognen, andre sier at den måtte fjernes for at palasset skulle kunne utvides.

Den berømte arkitekten John Nash, som også arbeidet på selve palasset, var inspirert av formen på Konstantinbuen i Roma. Akkurat som det velkjente monumentet fra antikken har Marble Arch én stor portal i midten og to mindre buer på hver side. Over buene ser man relieffer som representerer England, Skottland og Irland.

Gjør som de kongelige og ta en tur under buen i midten. Denne inngangen var opprinnelig reservert for den britiske kongefamilien og medlemmer av kongens seremonielle ridende artilleritropp. Det er lett å føle seg kongelig når man går gjennom buen.

Etter å ha sett buen, kan du ta en rusletur gjennom enorme Hyde Park. Ta en båttur på Serpentine Lake, hør på utendørsdebatter ved Speakers’ Corner, og beundre blomsterbedene ved Kensington Gardens. Gå sørøstover til Buckingham Palace og prøv å se for seg hvordan buen hadde sett ut som en del av inngangspartiet til dagens palass.

Marble Arch ligger i området med samme navn, rett vest for Mayfair. Monumentet står ved det nordøstlige hjørnet av Hyde Park, en kort rusletur nord for berømte Speakers’ Corner og den amerikanske ambassaden. Du kan ta undergrunnsbanen til Marble Arch stasjon. Det er også mange busser som stopper ved monumentet.


Guide til utforskning av Marble Arch


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 4 057 hotellene nær Marble Arch
1,467 kr
The Grosvenor Hotel

The Grosvenor Hotel

101 Buckingham Palace Road, London
4,2
av 5, basert på 1 163 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Belgravia og 15 minutters gange unna Victoria Palace Theatre, Buckingham Palace og St. James Park. Dessuten ligger Big Ben og Sloane Square kun 2 kilometer unna.

1,153 kr
The Cumberland

The Cumberland

Great Cumberland Place, London
3,9
av 5, basert på 1 897 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i City of Westminster og 10 minutters gange unna Marble Arch og Selfridges. Dessuten ligger Hyde Park og London Palladium Theatre kun 2 kilometer unna.

The Arch London

The Arch London

50 Great Cumberland Place, London
4,8
av 5, basert på 345 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i et shoppingområde i London og 10 minutters gange unna Marble Arch og Selfridges. Dessuten ligger Madame Tussauds voksmuseum og Royal Academy of Music kun 2 kilometer unna.

2,154 kr
The May Fair

The May Fair

Stratton Street, Mayfair, London
4,3
av 5, basert på 1 803 anmeldelser
5.0 av 5.0

Fra May Fair kan gjestene komme seg til fantastiske steder, som Oxford Street, Bond Street og West End for å nevne noen få. Green Park stasjon ligger noen øyeblikk unna med de gode forbindelsene på linjene Piccadilly, Jubilee og Victoria.

772 kr
London Elizabeth Hotel

London Elizabeth Hotel

Lancaster Terrace, London
3,6
av 5, basert på 1 524 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Bayswater og 15 minutters gange unna Kensington Gardens og Hyde Park. Dessuten ligger Marble Arch og Kensington Palace kun 2 kilometer unna.

Hyatt Regency London The Churchill

Hyatt Regency London The Churchill

30 Portman Square, London
4,5
av 5, basert på 484 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet ligger ved den vakre Portman Square, nord for Mayfair, ett kvartal fra Oxford Street og tre kvartaler fra Hyde Park.

643 kr
Lancaster Gate Hotel

Lancaster Gate Hotel

66-71 Lancaster Gate, London
3,9
av 5, basert på 4 438 anmeldelser
3.0 av 5.0

Dette London-hotellet ligger i gangavstand fra Hyde Park og Paddington stasjon. Kensington Palace og Royal Albert Hall ligger begge 1,5 km fra hotellet.

London Marriott Hotel Marble Arch

London Marriott Hotel Marble Arch

134 George Street, London
4,2
av 5, basert på 1 046 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet i London er et moderne hotell med 12 etasjer i West End. Det er gangavstand til Oxford Street- og Marble Arch-stasjonen. Paddington-stasjonen ligger også i nærheten.