Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Marble Arch

Dette storslåtte monumentet, med sine tre buer og intrikate skulpturer, er inspirert av Konstantinbuen i Roma.

Marble Arch er en elegant triumfbue med tre deler. Selv om buen opprinnelig ble bygd som en del av Buckingham Palace, står den nå på en åpen plass ved Hyde Park. Mange tar bilde av familien foran buen, som er et av byens mest kjente byggverk.

Marble Arch ble bygd for kongefamilien tidlig på 1800-tallet, og har beholdt sin kongelige aura selv etter at den ble flyttet i 1851. Det verserer mange teorier om hvorfor den fikk ny adresse: Noen sier at det er fordi buen i midten var for smal for den kongelige vognen, andre sier at den måtte fjernes for at palasset skulle kunne utvides.

Den berømte arkitekten John Nash, som også arbeidet på selve palasset, var inspirert av formen på Konstantinbuen i Roma. Akkurat som det velkjente monumentet fra antikken har Marble Arch én stor portal i midten og to mindre buer på hver side. Over buene ser man relieffer som representerer England, Skottland og Irland.

Gjør som de kongelige og ta en tur under buen i midten. Denne inngangen var opprinnelig reservert for den britiske kongefamilien og medlemmer av kongens seremonielle ridende artilleritropp. Det er lett å føle seg kongelig når man går gjennom buen.

Etter å ha sett buen, kan du ta en rusletur gjennom enorme Hyde Park. Ta en båttur på Serpentine Lake, hør på utendørsdebatter ved Speakers’ Corner, og beundre blomsterbedene ved Kensington Gardens. Gå sørøstover til Buckingham Palace og prøv å se for seg hvordan buen hadde sett ut som en del av inngangspartiet til dagens palass.

Marble Arch ligger i området med samme navn, rett vest for Mayfair. Monumentet står ved det nordøstlige hjørnet av Hyde Park, en kort rusletur nord for berømte Speakers’ Corner og den amerikanske ambassaden. Du kan ta undergrunnsbanen til Marble Arch stasjon. Det er også mange busser som stopper ved monumentet.


Guide til utforskning av Marble Arch


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 3 166 hotellene nær Marble Arch
kr 1,151
The Cumberland

The Cumberland

Great Cumberland Place, London
3,7
av 5, basert på 674 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i City of Westminster og 10 minutters gange unna Marble Arch og Selfridges. Dessuten ligger Hyde Park og London Palladium Theatre kun 2 kilometer unna.

Chic Residency Apartments at Marble Arch

Chic Residency Apartments at Marble Arch

17 Great Cumberland Place, London
5,0
av 5, basert på 10 anmeldelser
4.0 av 5.0

Denne leiligheten ligger i Marylebone og 10 minutters gange unna Marble Arch og Selfridges. Dessuten ligger Madame Tussauds voksmuseum og Hyde Park kun 2 kilometer unna.

kr 1,512
Amba Hotel Marble Arch

Amba Hotel Marble Arch

Bryanston Street, London
4,3
av 5, basert på 96 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Marylebone og få skritt unna Selfridges og Marble Arch. Dessuten ligger Oxford Circus og Madame Tussauds voksmuseum kun 15 minutter unna.

kr 1,437
Radisson Blu Portman Hotel

Radisson Blu Portman Hotel

22 Portman Square, London
3,8
av 5, basert på 204 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger praktisk i den grønne bydelen Marylebone, 5 minutters gange fra Hyde Park, Oxford Street, Selfridges og Park Lane. Undergrunnsstasjonen Marble Arch ligger i nærheten.

kr 2,089
Hyatt Regency London The Churchill

Hyatt Regency London The Churchill

30 Portman Square, London
4,4
av 5, basert på 140 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet ligger ved den vakre Portman Square, nord for Mayfair, ett kvartal fra Oxford Street og tre kvartaler fra Hyde Park.

kr 2,875
London Marriott Hotel Park Lane

London Marriott Hotel Park Lane

140 Park Lane, London
4,4
av 5, basert på 99 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i City of Westminster og 10 minutters gange unna Marble Arch og Selfridges. Dessuten ligger Buckingham Palace og Hyde Park kun 2 kilometer unna.

kr 1,598
Doubletree by Hilton London Marble Arch

Doubletree by Hilton London Marble Arch

4 Bryanston Street, London
4,0
av 5, basert på 249 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Marylebone og 5 minutters gange unna Selfridges og Marble Arch. Dessuten ligger Madame Tussauds voksmuseum og London Palladium Theatre kun 2 kilometer unna.

kr 1,882
The Montcalm London Marble Arch

The Montcalm London Marble Arch

2, Wallenberg Place, London
4,3
av 5, basert på 69 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Marylebone og 10 minutters gange unna Marble Arch og Selfridges. Dessuten ligger Madame Tussauds voksmuseum og Royal Academy of Music kun 2 kilometer unna.