Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 321 000 hoteller over hele verden.

Søk blant 321.000 hoteller og 550 flyselskaper over hele verden.


Ferie i London

En av de få byene som med rette kan kalle seg en verdensby. Den er spekket av interessante steder, der en ny historie venter omtrent rundt hvert hjørne.

Det bor over åtte millioner mennesker i London, deriblant verdens mest kjente kongefamilie, og byen er en fascinerende blanding av vidunderlig historie og ultramoderne trender. Når du er på storbyferie i London kan du bokstavelig talt stå og se på den verdensberømte parlamentsbygningen og Big Ben, og så bare snu deg og se den enorme og futuristiske skyskraperen Shard ruve over byen. En tur opp til utsiktsplattformene i 68. og 72. etasje er nesten obligatorisk.

Historien er selvfølgelig et stort trekkplaster for de fleste som besøker London, så det lønner seg å få tak i en lokal guidebok for å finne de beste severdighetene rundt omkring i byen – selv om heldigvis mange av de viktigste attraksjonene ligger ved Themsen eller like i nærheten. En tur i kjempepariserhjulet London Eye er en utmerket måte å få en følelse av Londons omfang på.

De som er glade i fin arkitektur, bør besøke Westminster Abbey, der kongelige bryllup foregår. St. Paul-katedralen er selvfølgelig også verdt et besøk. De som er interesserte i den kongelige historien, bør ta seg tid til å besøke Tower of London for å se på kronjuvelene, og ingen tur til London er komplett uten en tur til Buckingham Palace, selvfølgelig.

Vitenskap og kultur er også svært godt tilgodesett i London, med mange museer og gallerier med samlinger av global betydning. British Museum, med sin verdenssamling, er et opplagt utgangspunkt, men Victoria & Albert Museum er også et utmerket valg. Man bør sette av flere timer til et besøk på begge. Tilhengere av samtidskunst vil sikkert like den makeløse moderne samlingen på Tate Modern, som ligger på sørsiden av elva (South Bank).

London er også en stor handleby, med kjente varehus som for eksempel Harrods samt et vell av lokale, uavhengige butikker og til og med store utendørsmarkeder slik som det i Camden. Matelskere bør ta en tur til Borough Market og se på blandingen av gatekjøkkenmat og ferske råvarer.
Når man snakker om mat, er London selvfølgelig kjent for kvaliteten på maten og mangfoldet av restauranter. London er en drøm for matkroker, enten du vil gå på en fin restaurant i eksklusive områder som Knightsbridge, eller bare få deg en uformell matbit. Byens berømte lokale delikatesse er pai, potetmos og persillesaus. Eventuelt med ål i gelé (jellied eels) ved siden av!

Overnatting i London

Før du reiser avgårde, kan du også ta en titt på hotellguiden for London for å få vite mer om byens mange praktiske overnattingsalternativer.

Hvis du er på jakt etter et overnattingssted i toppsjiktet av hotellutvalget, vil du trives på Bulgari Hotel, London som ligger i 171 Knightsbridge, eller Mandarin Oriental Hyde Park, London, som ligger i 66 Knightsbridge. Hvis du ønsker et mer budsjettvennlig alternativ, kan Sloane Square Hotel i 7–12 Sloane Square og Montana Hotel London i 67/69 Gloucester Road være et bedre valg for deg.

Mens du tilbringer tiden i London, vil du selvfølgelig besøke Tower of London, så en annen mulighet er å overnatte i nærheten av denne velkjente attraksjonen. Olive Níké Apartments ligger kun 0,9 kilometer unna. Et annet alternativ er Andaz London Liverpool Street, som ligger 0,9 kilometer unna.


Guide til London


De beste hotelltilbudene i London

Se alle de 4 123 hotellene i London
1,222 kr
The Grosvenor Hotel

The Grosvenor Hotel

101 Buckingham Palace Road, London
4,2
av 5, basert på 1 128 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i Belgravia og 15 minutters gange unna Victoria Palace Theatre, Buckingham Palace og St. James Park. Dessuten ligger Big Ben og Sloane Square kun 2 kilometer unna.

501 kr
BLOC Hotel Gatwick

BLOC Hotel Gatwick

South Terminal, Gatwick Airport, Gatwick
4,2
av 5, basert på 3 711 anmeldelser
3.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i Gatwick, 2 kilometer unna Archway Theatre og 10 kilometer unna Crawley rådhus og County Mall Shopping Centre. Dessuten ligger Gatwick luftfartsmuseum og Hawth Theatre kun 10 kilometer unna.

1,223 kr
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
4,4
av 5, basert på 8 904 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i London, få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna.

553 kr
Hyatt Place London Heathrow Airport

Hyatt Place London Heathrow Airport

The Grove, West Drayton
4,3
av 5, basert på 5 520 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet ligger nær flyplassen, 4,6 kilometer unna Stockley Park og 10 kilometer unna London Motor Museum og Brunel University. Dessuten ligger Windsor Castle og Twickenham stadion 15 kilometer unna.

1,233 kr
Sofitel London Heathrow

Sofitel London Heathrow

Terminal 5, West Drayton
4,6
av 5, basert på 3 830 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger nær flyplassen, i samme område som Runnymede Air Forces Memorial, Windsor Castle og Thorpe Park. Andre severdigheter i nærheten er Frogmore House og St. Laurence kirke, Slough.

933 kr
Sofitel London Gatwick

Sofitel London Gatwick

North Terminal, Gatwick
4,4
av 5, basert på 2 015 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette moderne forretningsorienterte hotellet er forbundet med nordterminalen på Gatwick flyplass via en overbygd gangvei. London sentrum ligger 45 km unna og kan nås på 30 minutter med tog.

665 kr
Lancaster Gate Hotel

Lancaster Gate Hotel

66-71 Lancaster Gate, London
3,9
av 5, basert på 4 388 anmeldelser
3.5 av 5.0

Dette London-hotellet ligger i gangavstand fra Hyde Park og Paddington stasjon. Kensington Palace og Royal Albert Hall ligger begge 1,5 km fra hotellet.

1,369 kr
Royal Garden Hotel

Royal Garden Hotel

2-24 Kensington High Street, London
4,5
av 5, basert på 1 088 anmeldelser
5.0 av 5.0

Hotell i London bygget i 1960-årene, som ligger på travle Kensington High Street, 50 meter fra Kensington Palace og Gardens og Hyde Park.

De beste tilbudene på fly + hotell

De beste tilbudene på fly

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.