Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

London City Hall

Bli bedre kjent med politikken i London i denne innovative bygningen som er formet som et skjevt egg og nesten kun består av glass.

Rådhuset er en moderne bygning som Londons borgermester og mange som jobber for Greater London Authority, holder til i. Bygningen har en innovativ design og ligner et skjevt egg. De politiske debattene i rådhuset er ofte åpne for publikum. Det arrangeres dessuten midlertidige utstillinger og andre typer arrangementer tilknyttet London her.

Rådhuset ble oppført i 2002. Studer bygningens spennende form. Den egglignende bygningen er stort sett laget av glass og ser ut til å helle mot siden på toppen. En tidligere borgermester omtalte rådhuset som en "glasstestikkel". Glassfasaden skal gjenspeile Londons politiske livs gjennomsiktighet.

Gå opp den 500 meter høye vindeltrappen inne i bygningen. Fra utsiktsplattformen i 10. etasje, som er bygningens øverste etasje, kan du nyte panoramautsikten over London. Rommet ved siden av utsiktsplattformen er kjent som Londons stue. Her arrangeres det kunstutstillinger viet landets hovedstad.  

Ta deg en pause på en av kafeene og restaurantene ved siden av bygningen. Du finner et stort grøntområde her, kjent som Potters Field Park, hvor du kan sole deg i ro og fred langs elven i de varmere månedene. Ta med deg mat og se gatekunstnerne på gresset. Om kvelden kan du slappe av med en øl mens du ser himmelen bli rød over Themsen. Du kan videre se The Shard, som ligger nær rådhuset, og som er Storbritannias høyeste bygning.

Londons rådhus er åpent på hverdager fra morgenen til tidlig på kvelden. Utstillingene er alltid gratis. Det er dessuten gratis wi-fi tilgjengelig her.

City Hall ligger på Themsens sørlig bredd i Southwark i London. Det går busser til en holdeplass rett utenfor bygningen. Det tar 10 minutter å spasere hit fra den nærmeste undergrunnsstasjonen, London Bridge.


Guide til utforskning av London rådhus


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 3 837 hotellene nær London rådhus
1,151 kr
Apex City of London Hotel

Apex City of London Hotel

1 Seething Lane, London
4,6
av 5, basert på 2 118 anmeldelser
4.5 av 5.0

Denne store og moderne bygningen ligger midt i sentrum av byen, 400 meter fra Tower of London og Tower Bridge og 750 meter fra Bank of England.

1,257 kr
The Tower Hotel

The Tower Hotel

St Katharine's Way, London
4,3
av 5, basert på 2 156 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i Wapping og 10 minutters gange unna Tower Bridge, Tower of London og HMS Belfast.

3,637 kr
Shangri La Hotel At The Shard London

Shangri La Hotel At The Shard London

31 St Thomas Street, London
4,8
av 5, basert på 604 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Bermondsey og 5 minutters gange unna The Shard og Borough Market. Dessuten ligger London Bridge og HMS Belfast kun 10 minutter unna.

1,385 kr
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
4,4
av 5, basert på 8 877 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i London, få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna.

1,083 kr
Novotel London Tower Bridge

Novotel London Tower Bridge

10 Pepys Street, London
4,4
av 5, basert på 4 317 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i forretningsområdet i London og 10 minutters gange unna Tower of London og The Gherkin. Dessuten ligger London Bridge og Tower Bridge kun 15 minutter unna.

1,023 kr
Club Quarters Hotel, Gracechurch

Club Quarters Hotel, Gracechurch

7 Gracechurch Street, London
4,1
av 5, basert på 2 076 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette business-hotellet ligger i den østlige delen av London, i et historisk område i nærheten av Bank of England, ved siden av Leadenhall Market. Hotellet ligger blant kirker, parker og puber, og er bare en kort spasertur fra Tower of London, Tower Bridge og Themsen.

810 kr
citizenM Tower of London

citizenM Tower of London

40 Trinity Square, London
4,6
av 5, basert på 665 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i Tower Hamlets og 15 minutters gange unna Tower of London og London Bridge. Dessuten ligger St. Paul's Cathedral og Covent Garden Market kun 5 kilometer unna.

2,151 kr
Hilton London Tower Bridge

Hilton London Tower Bridge

5 More London Place, Tooley Street, London
4,6
av 5, basert på 1 658 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i Bermondsey og 5 minutters gange unna HMS Belfast og London rådhus. Dessuten ligger London Bridge og Borough Market kun 10 minutter unna.