Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

London Guildhall

Gå på utforskning i denne ærverdige bygningen fra det 15. århundre, som inneholder flere museer i tillegg til gravkamre fra middelalderen, en stor forsamlingssal og et bibliotek. 

London Guildhall er det administrative setet til City of London og blir i tillegg brukt i mange seremonielle sammenhenger. Her finner du et kunstgalleri og flere interessante museer.

Bygningen står der et romersk amfiteater tidligere stod og er en av de få bygningene fra middelalderen som overlevde den ødeleggende bybrannen i 1666 og bombingen under den andre verdenskrig. Den slapp riktignok ikke fra noen av hendelsene uberørt og har gått gjennom flere restaureringer så vel som fått moderne tilbygg.

Begynn i hovedsalen, som skilter med et stilfullt, rødt gulv, imponerende bueganger og overdådige lysekroner. Få med deg de store lindeskulpturene av to berømte kjemper kalt Gog og Magog, som man sa ble fengslet på Guildhall etter å ha tapt et slag.

Fortsett gjennom bygningen til East Crypt og West Crypt, byens største gravkamre fra middelalderen. Minnesmerkene her hedrer viktige figurer, slik som Winston Churchill og Horatio Nelson. På en av plakettene ser du navnet Lady Jane Grey. Hun stod til rette her som tenåring og ble henrettet for landssvik.

Legg besøket innom Guildhall Art Gallery for å se kunstsamlingen til City of London. Galleriet ligger i en steinbygning i gotisk stil og inneholder hundrevis av verker fra anerkjente kunstnere som John Constable og Dante Gabriel Rossetti.

Blant andre høydepunkter her finnes Guildhall Library, der du finner bokverk fra helt tilbake til det 11. århundre. Fokuset på dette biblioteket er oppslagsverk om London.

Bygningen blir brukt til mange offisielle arrangementer, som for eksempel Lord Mayor’s Show. Maratonruten under OL i 2012 gikk til og med gjennom gården. Salene er åpne for publikum under den årlige London Open House, som finner sted i september. 

London Guildhall ligger mellom undergrunnsstasjonene St. Paul’s, Moorgate og Liverpool Street i City of London. Du kommer deg hit med undergrunnen via en hvilken som helst av disse stasjonene, men du kan også bruke bussen. Kontakt dem på forhånd for å forsikre deg om åpningstidene da bygningen ofte holder lukket ved spesielle arrangementer. I nærheten finner du severdigheter som St. Pauls katedral, Bank of England Museum og Museum of London.


Guide til utforskning av London Guildhall


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 2 862 hotellene nær London Guildhall
kr 515
Tune Hotel Liverpool Street, London

Tune Hotel Liverpool Street, London

13-15 Folgate Street, London
3,8
av 5, basert på 1 379 anmeldelser
2.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i London sentrum og 2 kilometer unna Walkie Talkie, London Bridge og Tower of London. Dessuten ligger The Gherkin og Royal Exchange kun 2 kilometer unna.

kr 1,508
Apex London Wall Hotel

Apex London Wall Hotel

7-9 Copthall Avenue, London
4,6
av 5, basert på 286 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet boutique ligger i London sentrum og 10 minutters gange unna Royal Exchange og Museum of London. Dessuten ligger London Bridge og St. Paul's Cathedral kun 15 minutter unna.

kr 859
Club Quarters Hotel, Gracechurch

Club Quarters Hotel, Gracechurch

7 Gracechurch Street, London
4,1
av 5, basert på 970 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette business-hotellet ligger i den østlige delen av London, i et historisk område i nærheten av Bank of England, ved siden av Leadenhall Market. Hotellet ligger blant kirker, parker og puber, og er bare en kort spasertur fra Tower of London, Tower Bridge og Themsen.

kr 1,433
Grange St. Paul's

Grange St. Paul's

10 Godliman Street, London
4,3
av 5, basert på 427 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i London sentrum og 5 minutters gange unna St. Paul's Cathedral og London Stock Exchange. Dessuten ligger Old Bailey og Globe Theatre kun 10 minutter unna.

kr 1,031
The Tower Hotel

The Tower Hotel

St Katharine's Way, London
4,1
av 5, basert på 627 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Wapping og 10 minutters gange unna Tower Bridge, Tower of London og HMS Belfast.

kr 1,439
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
4,4
av 5, basert på 2 908 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i London og 5 minutters gange unna Sea Life London Aquarium, London Eye og London Dungeon. Dessuten ligger Big Ben og Southbank Centre kun 10 minutter unna.

kr 985
Club Quarters Hotel, St. Paul's

Club Quarters Hotel, St. Paul's

24 Ludgate Hill, London
4,3
av 5, basert på 1 487 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette club-aktige hotellet ligger på gårdsplassen til det historiske Stationers Hall, med gangavstand til Tate Modern, Museum of London og Millennium Bridge.

kr 958
Apex City Of London Hotel

Apex City Of London Hotel

1 Seething Lane, London
4,6
av 5, basert på 1 080 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet nær flyplassen ligger i sentrum av London, innenfor gåavstand til Tower Hill Pageant, Tower of London og 30 St. Mary Axe. Tower Bridge og Royal Exchange ligger også i nærheten.