London Guildhall

Gå på utforskning i denne ærverdige bygningen fra det 15. århundre, som inneholder flere museer i tillegg til gravkamre fra middelalderen, en stor forsamlingssal og et bibliotek. 

London Guildhall er det administrative setet til City of London og blir i tillegg brukt i mange seremonielle sammenhenger. Her finner du et kunstgalleri og flere interessante museer.

Bygningen står der et romersk amfiteater tidligere stod og er en av de få bygningene fra middelalderen som overlevde den ødeleggende bybrannen i 1666 og bombingen under den andre verdenskrig. Den slapp riktignok ikke fra noen av hendelsene uberørt og har gått gjennom flere restaureringer så vel som fått moderne tilbygg.

Begynn i hovedsalen, som skilter med et stilfullt, rødt gulv, imponerende bueganger og overdådige lysekroner. Få med deg de store lindeskulpturene av to berømte kjemper kalt Gog og Magog, som man sa ble fengslet på Guildhall etter å ha tapt et slag.

Fortsett gjennom bygningen til East Crypt og West Crypt, byens største gravkamre fra middelalderen. Minnesmerkene her hedrer viktige figurer, slik som Winston Churchill og Horatio Nelson. På en av plakettene ser du navnet Lady Jane Grey. Hun stod til rette her som tenåring og ble henrettet for landssvik.

Legg besøket innom Guildhall Art Gallery for å se kunstsamlingen til City of London. Galleriet ligger i en steinbygning i gotisk stil og inneholder hundrevis av verker fra anerkjente kunstnere som John Constable og Dante Gabriel Rossetti.

Blant andre høydepunkter her finnes Guildhall Library, der du finner bokverk fra helt tilbake til det 11. århundre. Fokuset på dette biblioteket er oppslagsverk om London.

Bygningen blir brukt til mange offisielle arrangementer, som for eksempel Lord Mayor’s Show. Maratonruten under OL i 2012 gikk til og med gjennom gården. Salene er åpne for publikum under den årlige London Open House, som finner sted i september. 

London Guildhall ligger mellom undergrunnsstasjonene St. Paul’s, Moorgate og Liverpool Street i City of London. Du kommer deg hit med undergrunnen via en hvilken som helst av disse stasjonene, men du kan også bruke bussen. Kontakt dem på forhånd for å forsikre deg om åpningstidene da bygningen ofte holder lukket ved spesielle arrangementer. I nærheten finner du severdigheter som St. Pauls katedral, Bank of England Museum og Museum of London.


Utforsk mer av London (og omegn)


Hoteller i nærheten

Beste 10 hoteller nærmest London Guildhall


Mest bestilte hoteller

De mest populære hotellene nær London Guildhall

Se alle hotell i nærheten av London Guildhall