London Eye

Fra dette kjempepariserhjulet får man utmerket utsikt over den britiske hovedstaden.

Fra toppen av London Eye kan man se utover i alle retninger og gjenkjenne mange av Londons severdigheter. Nedenfor bukter Themsen seg gjennom den travle metropolen, og på klare dager kan man se helt til Windsor Castle, som ligger nesten 40 kilometer fra London Eye.

Turen varer en halv time, som er tiden det tar for hjulet å gå én omdreining. Om bord i kapselen kan du se Big Ben og Buckingham Palace i utmerket fugleperspektiv. Og hvis tidspunktet og været er riktig, kan man få med seg en fantastisk solnedgang.

Pariserhjulet ble offisielt åpnet i 2000, og ble raskt et av Londons best kjente landemerker. Gjesteopptredener i filmer som «Harry Potter» og «The Fantastic Four» har styrket hjulets profil. Med sin futuristiske design langs Themsen har hjulet vært et ideelt bakteppe for Londons nyttårsfyrverkeri siden 2005.

Hvert år tar ca. 3,5 millioner mennesker plass i de luftkondisjonerte og ultramoderne kapslene, og London Eye er da også Storbritannias mest populære betalte turistattraksjon. Med en høyde på 135 meter er det Europas største pariserhjul.

Hjulet ligger på sørsiden av Themsen i Jubilee Gardens, og er lett tilgjengelig fra det meste av London. Køene kan være lange, så det lønner seg å kjøpe billetter på nettet på forhånd.

Etter turen med hjulet kan man ta en av de mange elvebåtene eller spasere til Big Ben og parlamentet, som ligger rett på den andre siden av elva.

London Eye ligger ca. fem minutters gange fra Waterloo undergrunnsstasjon.


Utforsk mer av London (og omegn)


Hoteller i nærheten

Beste 10 hoteller nærmest London Eye


Mest bestilte hoteller

De mest populære hotellene nær London Eye

Se alle hotell i nærheten av London Eye