Starten på sidens hovedinnhold
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Hippodromen (Hipodrom)

På denne plassen foregikk det en gang i tiden kappkjøring med hestevogner og seremonier i det gamle Konstantinopel, og den er fremdeles et populært møtested.

Konstantinopels gamle hippodrom (Hipodrom) er nå en vakker bypark som på folkemunne kalles "At Meydani" (Hesteplassen). Plassen er vel verdt et besøk hvis du vil nyte Istanbuls middelhavsklima samtidig som du får et glimt av det gamle Konstantinopel.

Hippodromens kappkjøringsbane ble bygget i sin opprinnelige form i det 3. århundre, og her samlet det seg i gamle dager mer enn 100 000 tilskuere for å se løpene fra galleriene rundt banen. Under det bysantinske keiserdømmet fant også hoffseremonier, parader og kroninger sted her. En stor del av den originale hippodromen har gått tapt, men du kan fremdeles følge den opprinnelige kappkjøringsbanen, som nå er brolagt. Beundre et av Istanbuls eldste monumenter: Theodosius-obelisken. Den ble laget i det gamle Egypt og brakt til Istanbul av keiser Theodosius den store mot slutten av det 4. århundre.

En enda eldre søyle som fremdeles står på hippodromen, er Slangesøylen, som er et minnesmerke over grekernes seier over perserne i 480 fvt. Denne bronsesøylen ble fraktet fra Delfi av keiser Konstantin og plassert her mens han renoverte den eksisterende hippodromen som en del av en generell utvidelse av byen. Sett kursen mot den nordlige enden av plassen for å se et mer moderne og europeisk bidrag til hippodromen: et lysthus kjent som Keiser Vilhelm-fontenen. Lysthuset var en gave fra Tyskland og ble reist i 1900.

Hippodromen er også berømt for å ha huset sju statuer til minne om den legendariske romerske vognkusken Porfyrius. Soklene til to av dem står fremdeles på det nærliggende Istanbuls arkeologiske museum, som også huser et av slangehodene fra Slangesøylen.

Hippodromen ligger midt i Istanbuls historiske kvarter i gamlebyen og ikke langt fra andre kjente attraksjoner som Hagia Sofia. Så vil du slappe av i solskinnet i Istanbul og få et glimt av livet i det gamle Konstantinopel, bør du dra til den gamle hippodromen, som nå er en offentlig park.


Guide til Konstantinopels hippodrom


De beste hotelltilbudene i Konstantinopels hippodrom

Vis alle de 3 548 overnattingsstedene i Konstantinopels hippodrom
Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class 952 kr
Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class

Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class

Alemdar Mh., Ticarethane Sk. No:13, Fatih, Istanbul, Istanbul
   
  5.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Sultanahmet og 5 minutters gange unna Den underjordiske sisternen, Hagia Sophia (Sophiamoskeen) og Sultanahmet-plassen. Dessuten ligger Den blå moskeen og Grand Bazaar kun 10 minutter unna. Sultanahmet stasjon og Gülhane stasjon ligger fem minutters gange unna.

  Sura Hagia Sophia Hotel 915 kr
  Sura Hagia Sophia Hotel

  Sura Hagia Sophia Hotel

  Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Ticarethane Sk. No 10 Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
    
   5.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Istanbul og 5 minutters gange unna Den underjordiske sisternen, Sultanahmet-plassen og Hagia Sophia (Sophiamoskeen). Dessuten ligger Den blå moskeen og Grand Bazaar kun 10 minutter unna. Sultanahmet stasjon ligger to minutters gange unna, og Çemberlitaş stasjon ligger 6 minutters gange unna.

   Hotel Arcadia Blue Istanbul 1 415 kr
   Hotel Arcadia Blue Istanbul

   Hotel Arcadia Blue Istanbul

   Dr. Imran Oktem Cad. No:1, Sultanahmet, Istanbul
     
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger i Sultanahmet og få skritt unna Tyrkisk og islamsk kunstmuseum og Konstantinopels hippodrom. Dessuten ligger Sultanahmet-plassen og Den blå moskeen kun 10 minutter unna. Sultanahmet stasjon ligger bare 3 minutters gange unna og Çemberlitaş stasjon ligger 5 minutters gange unna.

    Side Hotel 658 kr
    Side Hotel

    Side Hotel

    Cankurtaran Mah Utangac Sok No 22, Sultanahmet Fatih, Istanbul
      
     0.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet ligger i Sultanahmet og få skritt unna Sultanahmet-plassen og Hagia Sophia (Sophiamoskeen). Dessuten ligger Den blå moskeen og Den underjordiske sisternen kun 5 minutter unna. Istanbul Cankurtaran stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Sultanahmet stasjon ligger 5 minutters gange unna.

     Radisson President Beyazit Istanbul 759 kr
     Radisson President Beyazit Istanbul

     Radisson President Beyazit Istanbul

     Tiyatro Caddesi, No. 25, Beyazit, Istanbul, Istanbul
       
      0.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet er familievennlig og ligger ved The Strip i Istanbul og 15 minutters gange unna Grand Bazaar, Konstantinopels hippodrom og Suleymaniye-moskeen. Dessuten ligger Den blå moskeen og Spice Bazaar kun 2 kilometer unna. Beyazıt stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Çemberlitaş stasjon ligger 7 minutters gange unna.

      Sultanhan Hotel - Special Class 1 388 kr
      Sultanhan Hotel - Special Class

      Sultanhan Hotel - Special Class

      Piyer Loti Cad No:7, Istanbul, Istanbul
        
       4.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet med et spa ligger i Sultanahmet og få skritt unna Çemberlitas hammam og Konstantins søyle (Çemberlitas sütunu). Dessuten ligger Sultanahmet-plassen og Den blå moskeen kun 10 minutter unna. Çemberlitaş stasjon og Sultanahmet stasjon ligger fem minutters gange unna.

       Lapis Inn Hotel Old City ( Ex.Ambassador Hotel) 496 kr
       Lapis Inn Hotel Old City ( Ex.Ambassador Hotel)

       Lapis Inn Hotel Old City ( Ex.Ambassador Hotel)

       Ticarethane Cikmazi No 19, Istanbul, Istanbul
         
        3.5 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet med et spa ligger i Sultanahmet og 5 minutters gange unna Den underjordiske sisternen, Sultanahmet-plassen og Hagia Sophia (Sophiamoskeen). Dessuten ligger Den blå moskeen og Konstantinopels hippodrom kun 5 minutter unna. Sultanahmet stasjon ligger to minutters gange unna, og Çemberlitaş stasjon ligger 6 minutters gange unna.

        Antusa Palace Hotel & Spa 549 kr
        Antusa Palace Hotel & Spa

        Antusa Palace Hotel & Spa

        Alemdar Mah. Dr.Emin Paşa Sokak No:7, Sultanahmet, Fatih, Istanbul, Istanbul
          
         0.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet med et spa ligger i Sultanahmet og 5 minutters gange unna Sultan Ahmet den førstes grav, Sultanahmet-plassen og Den underjordiske sisternen. Dessuten ligger Den blå moskeen og Hagia Sophia (Sophiamoskeen) kun 5 minutter unna. Sultanahmet stasjon ligger to minutters gange unna, og Çemberlitaş stasjon ligger 5 minutters gange unna.