Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Fraumünster

Besøk Zürichs berømte kirke med det blå spiret for å gjenleve byens åndelige fortid, og se på glassmaleriene laget av den berømte kunstneren Marc Chagall.

Med sitt fremtredende blå spir er Fraumünster (Vår Frues kirke) en av de mest velkjente og fotograferte attraksjonene i Zürichs silhuett. Inne i kirken kan du se gotisk og romansk interiør, glassmalerier av den berømte kunstneren Marc Chagall og en historie som gjenlever Zürichs religiøse fortid. 

Det første du ser når du nærmer deg Fraumünster, er det velkjente klokketårnet med det elegante blå spiret. Du kan gå inn i kirken og se det brede gotiske skipet og det største orgelet i Zürich, som består av 5793 piper. Det elegante romanske koret har en bemerkelsesverdig høyde på 18 meter og en spiss bue i tverrskipet. Gå inn i tverrskipet og beundre glassvinduet av Giacometti. Dette vinduet forestiller de fire evangelistene, Gud, de åtte profetene og Kristus. 

I tillegg til det velkjente blå spiret er kirken også berømt for sine fem glassmalerier laget av kunstneren Marc Chagall. Med en høyde på 10 meter illustrerer de fortellingene om profetene, Jakob, Sion og Loven i Chagalls uforlignelige, drømmeaktige stil. Hvert vindu har sin egen symbolske fargepalett. Grønt og blått representerer jorden, og rødt og gult symboliserer himmelen. 

Gjenlev Zürichs fortid ved å utforske bygningens historie. Den nåværende kirken kan dateres tilbake til 1250, men den opprinnelige Fraumünster ble bygd i 853 som et benediktinsk nonnekloster for kvinnelige medlemmer av det europeiske aristokratiet. Inne i selve basilikaen hevdes det at etterlevningene av Zürichs skytshelgener, Felix og Regula, ligger i krypten. Under reformasjonen ble nonneklosteret stengt. Den siste abbedissen konverterte til protestantismen, og mange av de religiøse ikonene og bildene ble ødelagt. 

Det er gratis inngang til Fraumünster. Det anbefales å sjekke åpningstidene på forhånd, siden de kan variere. Kirken har utsikt mot Münsterhof-plassen og ligger på den venstre bredden av elven Limmat i Fraumünsterstrasse. Du kan komme deg til kirken ved å ta trikken til Rådhuset eller ved en spasertur på to minutter fra Paradeplatz.


Kart

De beste hotelltilbudene

Vis alle de 330 overnattingsstedene i Fraumünster
St Gotthard Hotel 2 010 kr
St Gotthard Hotel

St Gotthard Hotel

Bahnhofstrasse 87, Zürich, ZH
   
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet ligger i Gamlebyen og 5 minutters gange unna Urania observatorium og Det sveitsiske nasjonalmuseet. Dessuten ligger Bahnhofstrasse og Fraumünster kun 15 minutter unna. Bahnhofstrasse/HB stasjon og Zurich sentrum S-Bahn-stasjon ligger to minutter unna til fots.

  Boutique Hotel Wellenberg 2 127 kr
  Boutique Hotel Wellenberg

  Boutique Hotel Wellenberg

  Niederdorf Strasse 10, Zürich, ZH
    
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet ligger i Gamlebyen og få skritt unna Predigerkirche og Zürich rådhus. Dessuten ligger Kunsthaus Zürich og Fraumünster kun 10 minutter unna. Rudolf-Brun-Brücke stasjon ligger to minutters gange unna, og Rathaus trikkeholdeplass ligger 2 minutters gange unna.

   Motel One Zürich 1 217 kr
   Motel One Zürich

   Motel One Zürich

   Brandschenkestrasse 25, Zürich
     
    0.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger i Gamlebyen og 10 minutters gange unna Etnografisk museum ved Universitetet i Zürich, Bahnhofstrasse og Fraumünster. Dessuten ligger Det sveitsiske nasjonalmuseet og Kunsthaus Zürich kun 2 kilometer unna. Selnau stasjon og Stockerstrasse trikkeholdeplass ligger fem minutters gange unna.

    Hotel Schweizerhof Zürich 3 388 kr
    Hotel Schweizerhof Zürich

    Hotel Schweizerhof Zürich

    Bahnhofplatz 7, Zürich, ZH
      
     4.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen i Zürich og 10 minutters gange unna Det sveitsiske nasjonalmuseet og Zürich rådhus. Dessuten ligger Bahnhofstrasse og Fraumünster kun 15 minutter unna. Zurich sentrum S-Bahn-stasjon og Bahnhofplatz/HB stasjon ligger to minutter unna til fots.

     Leoneck Swiss Hotel 1 458 kr
     Leoneck Swiss Hotel

     Leoneck Swiss Hotel

     Leonhardstrasse 1, Zürich, ZH
       
      3.5 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger i Oberstrass og 5 minutters gange unna Liebfrauen kirke og Det sveitsiske nasjonalmuseet. Dessuten ligger Kunsthaus Zürich og ETH Zürich kun 15 minutter unna. Haldenegg trikkeholdeplass ligger to minutters gange unna, og Stampfenbachplatz trikkeholdeplass ligger 3 minutters gange unna.

      Savoy Hotel Baur en Ville 3 782 kr
      Savoy Hotel Baur en Ville

      Savoy Hotel Baur en Ville

      Poststrasse 12, Zürich
        
       5.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Gamlebyen og få skritt fra Paradeplatz, Bahnhofstrasse og Fraumünster. Dessuten ligger Kunsthaus Zürich og Det sveitsiske nasjonalmuseet kun 15 minutter unna. Paradeplatz trikkeholdeplass ligger to minutters gange unna, og Börsenstrasse trikkeholdeplass ligger 2 minutters gange unna.

       Glockenhof Zürich 2 364 kr
       Glockenhof Zürich

       Glockenhof Zürich

       Sihlstrasse 31, Zürich, ZH
         
        4.5 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet er familievennlig og ligger i et shoppingområde i Zürich og 10 minutters gange unna Urania observatorium og Bahnhofstrasse. Dessuten ligger Det sveitsiske nasjonalmuseet og Kunsthaus Zürich kun 15 minutter unna. Sihlstrasse trikkeholdeplass og Rennweg trikkeholdeplass ligger fem minutters gange unna.

        Sorell Hotel Seidenhof 1 891 kr
        Sorell Hotel Seidenhof

        Sorell Hotel Seidenhof

        Sihlstrasse 9, Zürich, ZH
          
         3.5 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet ligger i Gamlebyen og 10 minutters gange unna Urania observatorium, Bahnhofstrasse og Fraumünster. Dessuten ligger Det sveitsiske nasjonalmuseet og Zürich rådhus kun 10 minutter unna. Rennweg trikkeholdeplass og Sihlstrasse trikkeholdeplass ligger fem minutters gange unna.