Fly til Gotlands län

Turisme er en viktig næringsvei på Gotland, og det går fly til Gotland fra en rekke flyplasser i Norden, blant annet København, Göteborg, Linköping, Helsinki og Oslo. Flere av lavprisselskapene har også relativt billige flybilletter til Gotland, men mange flyreiser til Gotland er sommerruter. På Expedia.no kan du søke etter en oversiktlig liste over flybilletter til Gotland og sortere etter de kriteriene du ønsker.

Det er ikke vanskelig å finne variert innkvartering på Gotland. Overnatting på Gotland kan spenne fra luksuriøse strandhoteller med spa til billige campinghytter, b&b, vanderhjem og stuer. For å utforske øya har hovedstaden Visby rikelige muligheter for bilutleie på Gotland. Men det kan være like greit å leie sykkel – Gotland er godt tilrettelagt for syklister, og det flate landskapet egner seg godt for sykkelferie. På sykkel kommer du dessuten tettere på den vakre naturen. Det er fullt mulig å leie hotellrom på Gotland med sykkel inkludert i prisen.

En perle i Østersjøen

Gotland ligger i Østersjøen, om lag 90 km fra kysten. Du kommer til øya med båt fra Nynäshamn, eller med fly til Gotland fra blant annet Oslo, København, Gøteborg, Stockholm og Helsinki. Flyplassen ligger 3,5 km fra Visby. Det er et godt utbygget kollektivtrafikknett på Gotland. Flere busselskaper arrangerer reiser og utflukter av ulike slag, og det går flybuss mellom flyplassen og Visby sentrum.

Gjennom flere tiår, helt siden 1970-tallet, har Gotland vært kjent som et yndet feriested for ungdom, gjerne med høy partyfaktor. De senere årene har øya imidlertid markert seg som et mer allsidig reisemål. Ikke minst har Gotlands rike kulturarv blitt løftet frem.

Ta fly til Gotland og besøk middelalderbyen Visby

På slutten av middelalderen var Visby en av perlene blant hansabyene. Byen var velstående, og innenfor den 3,5 km lange bymuren – som fortsatt står og regnes som Nord-Europas best bevarte – ble det handlet med varer fra hele verden. Byen innenfor murene, med sine steinhus og mange kirker, står på UNESCOs verdensarvliste, og her virker middelalderen både levende og nær. Det gjelder ikke minst den første uka i august. Da arrangeres en storslagen middelalderuke, med fekteturneringer, musikktilstelninger og middelaldermarked. Gatene fylles med selgere, gatekustnere og musikk fra hansaperioden.

Også resten av sommeren er Visby preget av en lett og vennlig atmosfære. Byen er full av liv, og det vrimler av kafeer, kroer og nattklubber. Blant attraksjonene det er verdt å besøke, er Botaniska Trädgården, byens eldste kvartal Fiskargränd og Gotlands Konstmuseum.

Naturen på Gotland

Gotland har en storslagen og uhyre variert natur å by på. Her finner du alt fra vakre strender til røffe klipper, fra frodige blomsterenger til karrige miljøer med lave trær og busker. Det milde kystklimaet fremmer vekster som ellers bare vokser på sørligere breddegrader. Ikke minst blomsterengene er yndede piknikmål. Det finnes for øvrig over hundre naturreservater på Gotland.

Fårø

Gotland er Sveriges største øy, med en kystlinje på hele 800 km. Landskapet på Gotland består av flere øyer, blant annet Fårø, med fergeforbindelse til Visby hver halvtime. Det finnes ikke et eneste tettsted på Fårø, og det er heler ikke hit man drar for få byopplevelser. Hit drar man for å nyte naturen og sandstrendene – det vakre og ville, som lokket filmregissøren Ingmar Bergman til å flytte hit.