Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Basilikasisternen (Yerebatan Sarayi)

Dette "sunkne palasset" er et av de mest imponerende minnene etter det bysantinske Konstantinopel og er det største av Istanbuls mange hundre gamle reservoarer.

Selv om minaretene og kuplene som fyller Istanbuls horisont, er både vakre og storslåtte, er Basilikasisternen, eller Yerebatan Sarayi på tyrkisk, et godt bevis på at det også er mye flott å se under gateplanet i denne storbyen. Istanbuls mange hundre mørke, bysantinske sisterner er et minne fra Konstantinopels dager. Og ingen av dem er flottere eller mer berømt enn Basilikasisternen. På varme sommerdager er dette "sunkne palasset" det perfekte sted å kjøle seg ned.

Basilikasisternen, som ble bygget av den bysantinske keiseren Justinian I den store i år 532, ble brukt som reservoar for keiserpalasset. Senere ble den mer eller mindre glemt av byen frem til dens prakt ble gjenoppdaget på 1500-tallet. Etter at lokalbefolkningen hadde brukt den til å kvitte seg med søppel og til og med lik, fikk sisternen en ny oppgave som vannforsyning for Topkapi-palasset.

Lytt til den stemningsfulle musikken og følg den trolske belysningen på din vei langs de hevede gangveiene, som ble bygget på 1990-tallet for å gi bedre utsikt over de mørke dypene under deg. Her finnes til og med en kafé som selger forfriskninger og tyrkisk te.


Selv om sisternen ikke lenger oppfyller sin opprinnelige misjon, er den fremdeles et bemerkelsesverdig stykke ingeniørarbeid. Størrelsen er imponerende, og sisternen har 336 marmorsøyler fordelt på et område på nesten ti mål. En gang i tiden inneholdt den mer enn 80 millioner liter vann som ble pumpet gjennom mer enn 19 kilometer med akvedukter. Se om du kan finne søylene som viser ansiktet til Medusa opp-ned, lengst bak på den nordvestre siden.

Ved å besøke Basilikasisternen under Sultanahmet-plassen i gamlebyen kan du oppleve noe annet enn palassene, moskeene og basarene som vanligvis står på programmet når man er i Istanbul. Et besøk tar vanligvis ikke mer enn en time. Sisternen er åpen hver dag, og utlendinger må betale entré. Trikken stopper i nærheten.


Kart

De beste hotelltilbudene

Vis alle de 2 809 overnattingsstedene i Den underjordiske sisternen
Sultanhan Hotel - Special Class 1 292 kr
Sultanhan Hotel - Special Class

Sultanhan Hotel - Special Class

Piyer Loti Cad No:7, Istanbul, Istanbul
   
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet med et spa ligger i Sultanahmet og få skritt unna Çemberlitas hammam og Konstantins søyle (Çemberlitas sütunu). Dessuten ligger Sultanahmet-plassen og Hagia Sophia (Sophiamoskeen) kun 10 minutter unna. Çemberlitaş stasjon og Sultanahmet stasjon ligger fem minutters gange unna.

  Ottoman Hotel Imperial - Special Class 901 kr
  Ottoman Hotel Imperial - Special Class

  Ottoman Hotel Imperial - Special Class

  Caferiye Sok. No. 6/1, Sultanhmet, Istanbul, Istanbul
    
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Istanbul og få skritt fra Den underjordiske sisternen og Hagia Sophia (Sophiamoskeen). Dessuten ligger Istanbul arkeologiske museum og Sultanahmet-plassen kun 5 minutter unna. Sultanahmet stasjon ligger 5 minutters gange unna og Gülhane stasjon ligger 6 minutters gange unna.

   Pera Palace Hotel 1 495 kr
   Pera Palace Hotel

   Pera Palace Hotel

   Mesrutiyet Cad. No. 52, Tepebasi Beyoglu, Istanbul, Istanbul
     
    5.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Taksim og 10 minutters gange unna Pera-museet, Galata-tårnet og Istiklal-avenyen. Istanbul cruiseskipterminal ligger 1,5 kilometer unna. Tünel-plassen stasjon ligger 5 minutters gange unna og Tophane stasjon ligger 12 minutters gange unna.

    Sura Hagia Sophia Hotel 1 495 kr
    Sura Hagia Sophia Hotel

    Sura Hagia Sophia Hotel

    Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Ticarethane Sk. No 10 Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
      
     5.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Istanbul og 5 minutters gange unna Den tyske fontenen, Den underjordiske sisternen og Sultanahmet-plassen. Dessuten ligger Konstantinopels hippodrom og Cagaloglu Hamami kun 5 minutter unna. Sultanahmet stasjon ligger to minutters gange unna, og Çemberlitaş stasjon ligger 5 minutters gange unna.

     Doruk Palas Hotel 518 kr
     Doruk Palas Hotel

     Doruk Palas Hotel

     Emekyemez Mahallesi, Nazli Hanim Sk. No 19 Galata, Istanbul, Istanbul
       
      0.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger i Istanbul sentrum og 15 minutters gange unna Galata-tårnet og Pera-museet. Dessuten ligger Suleymaniye-moskeen og Spice Bazaar kun 2 kilometer unna. Tünel-plassen stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Karaköy stasjon ligger 8 minutters gange unna.

      Niles Hotel Istanbul - Special Class 727 kr
      Niles Hotel Istanbul - Special Class

      Niles Hotel Istanbul - Special Class

      Ordu Caddesi Dibekli Cami Sokak No: 13, Beyazit, Istanbul, Istanbul
        
       4.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet ligger i Istanbul sentrum og 15 minutters gange unna Çemberlitas hammam, Konstantinopels hippodrom og Suleymaniye-moskeen. Dessuten ligger Den underjordiske sisternen og Spice Bazaar kun 2 kilometer unna. Beyazıt stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Laleli universitet stasjon ligger 7 minutters gange unna.

       GLK PREMIER The Home Suites & Spa 964 kr
       GLK PREMIER The Home Suites & Spa

       GLK PREMIER The Home Suites & Spa

       Kucukayasofya Cad No:60, Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
         
        5.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet er familievennlig og ligger ved havet i Istanbul, 10 minutters gange unna Mosaikkmuseet, Tyrkisk og islamsk kunstmuseum og Den blå moskeen. Dessuten ligger Sultanahmet-plassen og Hagia Sophia (Sophiamoskeen) kun 15 minutter unna. Sultanahmet stasjon ligger 11 minutters gange unna og Çemberlitaş stasjon ligger 13 minutters gange unna.

        Antis Hotel - Special Class 543 kr
        Antis Hotel - Special Class

        Antis Hotel - Special Class

        Sultanahmet Mah Akbiyik Degirmeni, Degirmeni Sok No:98, Istanbul, Istanbul
          
         4.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet ligger i Sultanahmet og 10 minutters gange unna Sultanahmet-plassen, Konstantinopels hippodrom og Hagia Sophia (Sophiamoskeen). Dessuten ligger Den blå moskeen og Den underjordiske sisternen kun 10 minutter unna. Istanbul Cankurtaran stasjon ligger 5 minutters gange unna og Sultanahmet stasjon ligger 10 minutters gange unna.