Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Basilikasisternen (Yerebatan Sarayi)

Dette "sunkne palasset" er et av de mest imponerende minnene etter det bysantinske Konstantinopel og er det største av Istanbuls mange hundre gamle reservoarer.

Selv om minaretene og kuplene som fyller Istanbuls horisont, er både vakre og storslåtte, er Basilikasisternen, eller Yerebatan Sarayi på tyrkisk, et godt bevis på at det også er mye flott å se under gateplanet i denne storbyen. Istanbuls mange hundre mørke, bysantinske sisterner er et minne fra Konstantinopels dager. Og ingen av dem er flottere eller mer berømt enn Basilikasisternen. På varme sommerdager er dette "sunkne palasset" det perfekte sted å kjøle seg ned.

Basilikasisternen, som ble bygget av den bysantinske keiseren Justinian I den store i år 532, ble brukt som reservoar for keiserpalasset. Senere ble den mer eller mindre glemt av byen frem til dens prakt ble gjenoppdaget på 1500-tallet. Etter at lokalbefolkningen hadde brukt den til å kvitte seg med søppel og til og med lik, fikk sisternen en ny oppgave som vannforsyning for Topkapi-palasset.

Lytt til den stemningsfulle musikken og følg den trolske belysningen på din vei langs de hevede gangveiene, som ble bygget på 1990-tallet for å gi bedre utsikt over de mørke dypene under deg. Her finnes til og med en kafé som selger forfriskninger og tyrkisk te.


Selv om sisternen ikke lenger oppfyller sin opprinnelige misjon, er den fremdeles et bemerkelsesverdig stykke ingeniørarbeid. Størrelsen er imponerende, og sisternen har 336 marmorsøyler fordelt på et område på nesten ti mål. En gang i tiden inneholdt den mer enn 80 millioner liter vann som ble pumpet gjennom mer enn 19 kilometer med akvedukter. Se om du kan finne søylene som viser ansiktet til Medusa opp-ned, lengst bak på den nordvestre siden.

Ved å besøke Basilikasisternen under Sultanahmet-plassen i gamlebyen kan du oppleve noe annet enn palassene, moskeene og basarene som vanligvis står på programmet når man er i Istanbul. Et besøk tar vanligvis ikke mer enn en time. Sisternen er åpen hver dag, og utlendinger må betale entré. Trikken stopper i nærheten.


Guide til Den underjordiske sisternen


Kart

De beste hotelltilbudene i Den underjordiske sisternen

Vis alle de 3 198 overnattingsstedene i Den underjordiske sisternen
Sultanhan Hotel - Special Class 941 kr
Sultanhan Hotel - Special Class

Sultanhan Hotel - Special Class

Piyer Loti Cad No:7, Istanbul, Istanbul
   
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet med et spa ligger i Sultanahmet og få skritt unna Çemberlitas hammam og Konstantins søyle (Çemberlitas sütunu). Dessuten ligger Sultanahmet-plassen og Hagia Sophia (Sophiamoskeen) kun 10 minutter unna. Çemberlitaş stasjon og Sultanahmet stasjon ligger fem minutters gange unna.

  Ottoman Hotel Imperial - Special Class 771 kr
  Ottoman Hotel Imperial - Special Class

  Ottoman Hotel Imperial - Special Class

  Caferiye Sok. No. 6/1, Sultanhmet, Istanbul, Istanbul
    
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Istanbul og få skritt fra Den underjordiske sisternen og Hagia Sophia (Sophiamoskeen). Dessuten ligger Sultanahmet-plassen og Gülhane-parken kun 5 minutter unna. Gülhane stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Sultanahmet stasjon ligger 5 minutters gange unna.

   The Ambassador Hotel 714 kr
   The Ambassador Hotel

   The Ambassador Hotel

   Ticarethane Cikmazi No 19, Istanbul, Istanbul
     
    3.5 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet med et spa ligger i Sultanahmet og 5 minutters gange unna Den underjordiske sisternen, Sultanahmet-plassen og Konstantinopels hippodrom. Dessuten ligger Hagia Sophia (Sophiamoskeen) og Cagaloglu Hamami kun 5 minutter unna. Sultanahmet stasjon ligger to minutters gange unna, og Çemberlitaş stasjon ligger 6 minutters gange unna.

    Hotel Fehmi Bey - Special Class 500 kr
    Hotel Fehmi Bey - Special Class

    Hotel Fehmi Bey - Special Class

    Binbirdirek Mah. Ucler Sok. No.15, Sultanahmet, Istanbul
      
     0.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet for romantiske reiser ligger i Sultanahmet og 10 minutters gange unna Den underjordiske sisternen, Hagia Sophia (Sophiamoskeen) og Den blå moskeen. Topkapi-palasset ligger 1,3 kilometer unna. Çemberlitaş stasjon ligger bare 5 minutters gange unna og Sultanahmet stasjon ligger 5 minutters gange unna.

     Sura Hagia Sophia Hotel 1 215 kr
     Sura Hagia Sophia Hotel

     Sura Hagia Sophia Hotel

     Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Ticarethane Sk. No 10 Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
       
      5.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Istanbul og 5 minutters gange unna Den tyske fontenen, Den underjordiske sisternen og Çemberlitas hammam. Dessuten ligger Sultanahmet-plassen og Konstantinopels hippodrom kun 5 minutter unna. Sultanahmet stasjon ligger to minutters gange unna, og Çemberlitaş stasjon ligger 4 minutters gange unna.

      Senatus Hotel - Special Class 548 kr
      Senatus Hotel - Special Class

      Senatus Hotel - Special Class

      Akbiyik Caddesi No: 40, Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
        
       0.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet ligger i Sultanahmet og 10 minutters gange unna Arasta-basaren, Den underjordiske sisternen og Topkapi-palasset. Dessuten ligger Den blå moskeen og Istanbul arkeologiske museum kun 15 minutter unna. Istanbul Cankurtaran stasjon ligger bare 3 minutters gange unna og Sultanahmet stasjon ligger 8 minutters gange unna.

       GLK PREMIER The Home Suites & Spa 825 kr
       GLK PREMIER The Home Suites & Spa

       GLK PREMIER The Home Suites & Spa

       Kucukayasofya Cad No:60, Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
         
        5.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet er familievennlig og ligger ved havet i Istanbul og 5 minutters gange unna Lille Hagia Sophia og Mosaikkmuseet. Dessuten ligger Tyrkisk og islamsk kunstmuseum og Sultanahmet-plassen kun 10 minutter unna. Sultanahmet stasjon ligger 9 minutters gange unna og Çemberlitaş stasjon ligger 10 minutters gange unna.

        Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet 3 162 kr
        Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet

        Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet

        Tevkifhane Sokak No. 1, Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
          
         5.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Sultanahmet og få skritt fra Sultanahmet-plassen og Hagia Sophia (Sophiamoskeen). Dessuten ligger Den underjordiske sisternen og Konstantinopels hippodrom kun 10 minutter unna. Istanbul Cankurtaran stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Sultanahmet stasjon ligger 6 minutters gange unna.