Chinatown

Chinatown, midt i London, byr på autentisk asiatisk mat, sjarmerende tehus, livlige utesteder og feiring av det kinesiske nyttåret.

En reise til Chinatown er en reise til Det fjerne østen – midt i London. Denne travle bydelen er sentrum for den østasiatiske minoriteten i London, og her finner du blant annet barer, restauranter og suvenirbutikker. Bydelen byr også på fargesprakende festivaler og undervisningsmuligheter i maling og kampsport. Chinatown oppsto på østkanten av London på 1700-tallet og ble etablert på det nåværende stedet, i nærheten av Leicester Square, på 1950-tallet.

Chinatown består i hovedsak av to parallelle gater, Gerrard Street og Lisle Street. Begynn reisen i en av endene av gågaten Gerrard Street ved å gå gjennom en av de utsmykkede portene med rødmalte søyler, pent utskåret kalligrafi og drageskulpturer. Butikkene har tradisjonelle asiatiske fasader – de voktes ofte av statuer av mytologiske skapninger, og er dekorerte med lykter og kinesiske skrifttegn.

Fra de mange restaurantene siver det henrivende dufter ut i gatene. Her finner du alt fra restauranter i mellom- og toppklassen til hurtigmatutsalg og tehus. Prøv typiske kinesiske retter som wok og dim sum, som er et utvalg dampede eller friterte småretter. Du finner også steder som serverer japansk, thailandsk og vietnamesisk mat.

Det anbefales å bruke litt tid på å kikke i butikkene, som er fulle av fargerike suvenirer som buddhastatuer, røkelsespinner og lykkeamuletter. Unn deg litt massasje ved en av refleksologisalongene.

Chinese Community Centre, det lokale samfunnshuset, byr på et utvalg kulturelle aktiviteter. Hvis du skal bo en stund i byen, kan du få undervisning i kantonesisk eller ta kurs i kunstmaling, tai chi eller taekwondo.

Besøk gjerne bydelen under feiringen av kinesisk nyttår, som foregår i januar eller februar. Her kan du se opptog med fargesprakende dansetrupper og dansende drager. På Trafalgar Square, som er like i nærheten, holdes det konserter og teaterforestillinger.

En tur til Chinatown, som ligger i West End-distriktet i London, begynner gjerne med Londons omfattende offentlige transportnettverk. De mest praktiske undergrunnsstasjonene er Leicester Square og Piccadilly Circus. Attraksjoner som Carnaby Street, National Gallery og National Portrait Gallery ligger bare en kort gåtur unna.


De beste hotelltilbudene

Se alle hoteller i Chinatown
1.0 av 5.0
1.5 av 5.0
2.0 av 5.0
2.5 av 5.0
3.0 av 5.0
3.5 av 5.0
4.0 av 5.0
4.5 av 5.0
5.0 av 5.0
De mest populære pakketilbudene som er funnet av våre reisende
De mest populære pakketilbudene som er funnet av reisende fra [originCity]

De beste tilbudene på fly + hotell

Se alle pakkereiser til Chinatown

De beste tilbudene på fly

Se alle Chinatown flyvninger

Bestill ferie til Chinatown