Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

British Museum

Opprinnelig en «samling av kuriositeter» som siden har vokst til å bli et skattkammer med noen av menneskehetens største prestasjoner.

British Museum er Storbritannias eldste, med nesten 8 millioner gjenstander fra alle verdensdeler. Selv erfarne museumsgjengere kan ikke få med seg alt i på én dag. Men ikke la museets størrelse avskrekke deg selv om du bare har noen timer til rådighet. Det er vel verdt et besøk.

Museets store samling ble opprinnelig bygd opp av samlinger som bereiste og velstående britiske eventyrere anskaffet seg under det britiske imperiets glanstid, og som siden er blitt donert til museet. Det utvides den dag i dag, og samlingene er nå ordnet geografisk. Her kan man se monumentale fortidsminner som for eksempel den mystiske Påskeøy-statuen og Parthenonskulpturene. Historieelskere fra hele verden samler seg rundt Rosetta-steinen og Ramses hode.

Utover hovedattraksjonene fins roligere gallerier med tema på havskulturenes, Midtøstens og Babylons begynnelse. I de ulike galleriene er det anledning til å få holde historiske gjenstander i sine egne hender. Reservasjon kreves ikke, det er bare å gå til «hands-on»-rommene der personalet gir informasjon og svarer på spørsmål. Hvis du er interessert i politikk, bør du gå og se leserommet der Karl Marx skrev Det kommunistiske manifest.

Bare det å gå opp den brede trappen og gjennom de 44 nyklassisistiske søylene er en opplevelse i seg selv. Når du har kommet inn i museet, kan du bruke Great Court som et utgangspunkt for de store galleriene. British Museum har vært landets mest besøkte museum helt fra det åpnet i 1750. Rundt 6 millioner mennesker besøker det årlig, og gir forskere adgang til det svært ettertraktede lageret av historiske gjenstander.

Hvis du føler deg litt overveldet eller har dårlig tid, kan du ta en gratis 30 til 40 minutters omvisningstur. Disse foregår hele dagen. Museet har kafeer og spiseplasser, og har morsomme og informative gaver til barna. Museet er åpent daglig unntatt 24., 25. og 26. desember samt 1. januar.

British Museum ligger i nærheten av Bloomsbury Gardens og Russell Square Gardens. Nærmeste undergrunnsstasjoner er Tottenham Court Road, Holborn og Russell Square.


Guide til utforskning av British Museum


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 5 343 hotellene nær British Museum
The Strand Palace Hotel 992 kr
The Strand Palace Hotel

The Strand Palace Hotel

372 The Strand, London
   
  4,0
  av 5, basert på 9 049 anmeldelser
  4.0 av 5.0

  Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i City of Westminster og 15 minutters gange unna Covent Garden Market og Piccadilly Circus. Dessuten ligger London Dungeon og Big Ben kun 2 kilometer unna.

  Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras 528 kr
  Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras

  Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras

  324 Gray's Inn Road, London
    
   3,8
   av 5, basert på 5 523 anmeldelser
   2.5 av 5.0

   Dette hotellet i London (Camden) ligger nær British Library, Russell Square og University of London. I nærheten finner du også University College London og London Stock Exchange.

   Park Plaza Westminster Bridge London 1,804 kr
   Park Plaza Westminster Bridge London

   Park Plaza Westminster Bridge London

   200 Westminster Bridge Road, London
     
    4,4
    av 5, basert på 9 548 anmeldelser
    4.0 av 5.0

    Dette hotellet med et spa ligger i Waterloo og få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet.

    Grange St. Paul's 1,248 kr
    Grange St. Paul's

    Grange St. Paul's

    10 Godliman Street, London
      
     4,3
     av 5, basert på 1 531 anmeldelser
     5.0 av 5.0

     Dette hotellet i London har en luksuriøs stil og ligger i gåavstand fra St. Paul's Cathedral, London Stock Exchange og Old Bailey. I nærheten finner du dessuten Museum of London og London Bridge.

     DoubleTree by Hilton London West End
     DoubleTree by Hilton London West End

     DoubleTree by Hilton London West End

     92 Southampton Row, London
       
      4,0
      av 5, basert på 1 546 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Dette sentrale London-hotellet åpnet først i 1911 og ligger i Bloomsbury-distriktet, ett kvartal fra British Museum og 200 meter fra Russell Square.

      Radisson Blu Edwardian Kenilworth Hotel
      Radisson Blu Edwardian Kenilworth Hotel

      Radisson Blu Edwardian Kenilworth Hotel

      97 Great Russell Street, London
        
       4,0
       av 5, basert på 1 538 anmeldelser
       4.0 av 5.0

       Beliggenhet

       Thistle Holborn - The Kingsley
       Thistle Holborn - The Kingsley

       Thistle Holborn - The Kingsley

       Bloomsbury Way, London
         
        4,3
        av 5, basert på 976 anmeldelser
        4.0 av 5.0

        Dette hotellet ligger i Camden og 10 minutters gange unna British Museum, Russell Square og Royal Opera House. Dessuten ligger University of London og University College London kun 15 minutter unna.

        Radisson Blu Edwardian Grafton Hotel 1,209 kr
        Radisson Blu Edwardian Grafton Hotel

        Radisson Blu Edwardian Grafton Hotel

        130 Tottenham Court Road, London
          
         4,1
         av 5, basert på 1 937 anmeldelser
         4.0 av 5.0

         Radisson Blu Edwardian Grafton Hotel har en glimrende beliggenhet på berømte Tottenham Court Road, i hjertet av Fitzrovia. Mange populære steder i London ligger i nærheten, som Eurostar og St. Pancras. Hotellet ligger også nært Regent's Park, Oxford Street og West End. T-banestasjonen Warren Street ligger rett rundt hjørnet og har gode forbindelser på linjene Northern og Victoria.