Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Bloomsbury Square

Sett deg på en benk og se den flotte arkitekturen på alle kanter av dette trerike torget i en av Londons flotteste distrikter.

Bloomsbury Square er et sted for å slappe av, samle tankene og sette pris på de vakre eksemplene på arkitektur i georgiansk stil. Det er et verdsatt grøntareal i Bloomsbury-området som besøkes av alt fra par til familier og arbeidere i lunsjpauser. Bloomsbury Square ble opprettet av jarlen av Southampton på 1660-tallet som hagen på eiendommen og er et av Londons eldste torg.

Torget har en sentral, asfaltert plass omringet av plener i skyggen av trær. Ta plass på en av benkene, og se på folkelivet. Se på arbeiderne som tar seg en rolig lunsjpause, og studentene som sitter med nesen i bøkene.

Ved den nordre inngangen til torget er det et informasjonsskilt som gir et innblikk i restaureringen av torget, som fant sted mellom 2006 og 2007. Se etter en bronsestatue av Charles James Fox, en anerkjent statsmann og Whig-politiker.

Gå rundt utsiden av torget, og se de flotte terrassehusene i georgiansk stil. Tidligere beboere omfatter forfatteren Isaac D’Israeli og arkitekten Edwin Lutyens. På den østre siden av torget ligger Victoria House i neoklassisk stil. Før var det hovedkvarteret til et forsikringsselskap, men i dag er det et sted for handel og fritid.

På solrike dager er torget perfekt for pikniker. Kjøp mat og drikke fra butikkene og kaféene i nærheten.

Bloomsbury Square ligger sørøst i Bloomsbury, og du kan enkelt finne veien via kollektivtransport. Bussene stopper ved torgets omsluttende gater, og undergrunnsstasjonen Holborn ligger 5 minutters gange unna. Det er betalingsparkering under torget.

Bloomsbury Square er åpent så lenge det er lyst. Kombiner tiden her med et besøk til noen av Bloomsburys andre severdigheter. British Museum, som har tusenvis av kunstgjenstander og arkeologiske artefakter, er bare noen få skritt unna. Du kan også utforske naboområdene som Covent Garden og Soho.


Guide til utforskning av Bloomsbury Square


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 4 168 hotellene nær Bloomsbury Square
1,223 kr
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
4,4
av 5, basert på 9 008 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i London, få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna.

1,075 kr
The Strand Palace Hotel

The Strand Palace Hotel

372 The Strand, London
4,0
av 5, basert på 8 698 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i City of Westminster og 5 minutters gange unna Covent Garden Market og King's College London. Dessuten ligger Royal Opera House og London Coliseum kun 10 minutter unna.

859 kr
St Giles London - A St Giles Hotel

St Giles London - A St Giles Hotel

Bedford Avenue, London
3,6
av 5, basert på 3 466 anmeldelser
3.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Bloomsbury og 10 minutters gange unna British Museum, St George’s, Bloomsbury og Russell Square. Dessuten ligger University College London og Leicester Square kun 15 minutter unna.

582 kr
Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras

Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras

324 Gray's Inn Road, London
3,8
av 5, basert på 5 247 anmeldelser
2.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i Camden og 2 kilometer unna KoKo London, University College London og British Library. Dessuten ligger Russell Square og British Museum kun 2 kilometer unna.

Radisson Blu Edwardian Kenilworth Hotel

Radisson Blu Edwardian Kenilworth Hotel

97 Great Russell Street, London
4,0
av 5, basert på 1 495 anmeldelser
4.0 av 5.0

Beliggenhet

1,070 kr
Marlin Waterloo

Marlin Waterloo

111 Westminster Bridge Road, London
4,4
av 5, basert på 376 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette leilighetshotellet i London (Lambeth) ligger nær Imperial War Museum, London Dungeon og Big Ben. I nærheten finner du dessuten Sea Life London Aquarium og Coca-Cola London Eye.

1,246 kr
DoubleTree by Hilton London West End

DoubleTree by Hilton London West End

92 Southampton Row, London
4,0
av 5, basert på 1 530 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette sentrale London-hotellet åpnet først i 1911 og ligger i Bloomsbury-distriktet, ett kvartal fra British Museum og 200 meter fra Russell Square.

Club Quarters Lincoln's Inn Fields

Club Quarters Lincoln's Inn Fields

61 Lincoln's Inn Fields, London
4,5
av 5, basert på 1 536 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i Camden og 10 minutters gange unna Royal Opera House, St George’s, Bloomsbury og King's College London. Dessuten ligger Covent Garden Market og British Museum kun 10 minutter unna.