Tyskland kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

BerlinGermany

Berlin, tidligere kjent for sin deling, er nå forent og en moderne by hvor unik tysk livsstil kan oppleves på de mange museene, offentlige plassene og festivalene.

Den tyske hovedstaden passer perfekt til en storbyferie. Den har rundt 3,5 millioner innbyggere og er inndelt i 12 bydeler, hver med sitt eget særpreg Det er lett å ta seg frem i byen ved å bruke det karakteristiske og effektive trikkenettet, og mange besøkende setter kursen direkte til Museumsinsel (museumsøya) i bydelen Mitte – et sted som i seg selv er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

På Museumsinsel ligger fem internasjonalt betydelige institusjoner - deriblant Pergamon-museet (historiske bygninger) og Bode-museet (antikk og bysantinsk skulptur) samt de berømte Altes Museum, Neues Museum og Alte Nationalgalerie – noe som gjør stedet til ett av de fineste kulturminner i Europa.

Hvis du vil vite mer om Berlin under østtysk styre, ligger DDR-museet i beleilig nærhet av Museumsinsel, og en kort spasertur nordover fører deg til minnesmerket over Berlinmuren, hvor du finner velstelte parkområder og en del av muren som er blitt stående igjen som en påminnelse om byens deling.

Som en av Europas viktigste byer, og samtidig en by preget av store politiske endringer, er Berlin anerkjent på verdensbasis som en betydelig by også når det gjelder arkitektur. Berlins arkitektur gjenspeiler byens fortid og inneholder en rekke fine eksempler på mange av verdens mest berømte arkitektoniske stiler.

Fra Berliner Dom med sin elegante blanding av renessanse, gotikk og neoklassisk stil til klassisk barokk i det praktfulle slottet Charlottenburg: Det er ikke rart at arkitektstudenter fra hele verden valfarter til byen. Det kanskje mest ikoniske av det hele er selvfølgelig Riksdagsbygningen. Et perfekt eksempel på møtet mellom det nye og det gamle Berlin – den klassiske steinbygningen er nå kronet med en fantastisk, moderne glasskuppel med spektakulær utsikt over byen.

Men Berlin er også mye mer enn museer og arkitektur: Det er by der man kan slappe av og nyte den tyske levemåten. Hvorfor ikke ta en spasertur langs de velstelte plenene eller på gangstiene under trekronene i den enorme Tiergarten? Tiergarten, hvor vi finner det verdenskjente Berlin Zoo, rommer også et dystert minnesmerke for ofrene for Holocaust – en gripende hyllest som alle burde ta seg tid til å verdsette.

Om det fortsatt er én ting tyskerne elsker, så er det å spise og drikke – og det er derfor vi finner virkelig ekte tysk liv og røre på offentlige plasser som Alexanderplatz eller Potsdamer Platz. Steder som er fullpakket med kneiper og små spisesteder, og perfekte til å nippe til et krus tysk øl, ta en karriwurst og studere folkelivet i Berlin.

Videoreiseguide til Berlin

Hvor du bør bo i Berlin

Mitte fasiliteter samt by og moderne arkitektur

Mitte

4/5Very Good!(97 anmeldelser av området)

Mitte har mye å by på, blant annet interessante museer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Riksdagsbygningen og Brandenburger Tor, og hopper du på metroen på Schwartzkopffstrasse U-bahn-stasjon eller Reinickendorfer Strasse U-bahn-stasjon, kan du utforske mer av byen.

Mitte
Kreuzberg fasiliteter samt utendørs kunst i tillegg til en kvinne

Kreuzberg

4.5/5Wonderful!(5 anmeldelser av området)

God mat og spennende museer er noe av det som trekker folk til Kreuzberg. Populære attraksjoner som Checkpoint Charlie-museet og Checkpoint Charlie er også verdt et besøk, og for å utforske byen er det bare å hoppe på metroen på Prinzenstrasse U-bahn-stasjon eller Moritzplatz U-bahn-stasjon.

Kreuzberg
Friedrichshain som inkluderer utendørs kunst

Friedrichshain

4/5Very Good!(5 anmeldelser av området)

Trivelige barer og spennende museer er noe av det som trekker folk til Friedrichshain. Populære attraksjoner som Mercedes-Benz Arena og East Side Gallery er også verdt et besøk, og for å utforske byen er det bare å hoppe på metroen på Frankfurter Tor U-bahn-stasjon eller Warschauer Straße stasjon.

Friedrichshain
Prenzlauer Berg fasiliteter samt by

Prenzlauer Berg

Trivelige barer er én av grunnene til at mange reiser til Prenzlauer Berg, og mens du er i byen, bør du ta turen til Velodrom. For å utforske mer kan du hoppe på metroen på Greifswalder Straße S-Bahn-stasjon eller Prenzlauer Allee S-bahn-stasjon.

Prenzlauer Berg
Schöneberg, Berlin, Tyskland

Schöneberg

3.5/5Good!(12 anmeldelser av området)

Schöneberg kan friste med blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg Kurfürstendamm, som er en populær attraksjon. For å se mer av Berlin er det bare å hoppe på metroen på Schöneberg S-Bahn-stasjon eller Innsbrucker Platz stasjon.

Schöneberg
Charlottenburg som viser gatescener og spise utendørs i tillegg til en liten gruppe med mennesker

Charlottenburg-Wilmersdorf

4.5/5Wonderful!(33 anmeldelser av området)

Spennende butikker er bare én av grunnene til at mange liker Charlottenburg-Wilmersdorf, og for å se mer av Berlin er det bare å hoppe på metroen på Messe Süd (Eichkamp) S-Bahn-stasjon eller Westkreuz S-bahn-stasjon. Du bør også prøve å få med deg populære attraksjoner som Olympiastadion og Waldbuhne.

Charlottenburg-Wilmersdorf

De mest populære hotellene i Berlin

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt
4 out of 5
Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
Prisen er 537 kr per natt fra 11. okt. til 12. okt.

Dette hotellet ligger i Mitte og 5 minutters gange unna Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Dessuten ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint ...

4.2/5Very Good! (1,807 anmeldelser)
Anbefales!

"Sentralt og praktisk beliggende i Mitte. Hyggelig personale og super frokostbuffet. Vi hadde et rom mot bakgården og hørte ikke noe støy av trafikk eller annet. Rommet var praktisk innredet, men litt trangt."…"

Anmeldelse skrevet 13. jan. 2020

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt
Select Hotel Berlin The Wall
Select Hotel Berlin The Wall
4 out of 5
Zimmerstrasse 88, Berlin, BE
Prisen er 586 kr per natt fra 11. okt. til 12. okt.

Dette hotellet ligger i Mitte og få skritt unna Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie-museet. Dessuten ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer ...

4.5/5Wonderful! (1,630 anmeldelser)

"I miss balanced ventilation. It seemed to be closed circulation. Had to have window open to get som air"…"

Anmeldelse skrevet 23. jan. 2020

Select Hotel Berlin The Wall
MEININGER Hotel Berlin Tiergarten
MEININGER Hotel Berlin Tiergarten
3.5 out of 5
Turmstrasse 25-26, Berlin
Prisen er 396 kr per natt fra 1. nov. til 2. nov.

Dette hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen i Berlin og 3 kilometer unna Bellevue palass, Riksdagsbygningen og Zoologischer Garten Berlin. Dessuten ...

4.2/5Excellent! (929 anmeldelser)

"Sentralt, nytt og rent, litt preg av å være et ungdomshotell pga. rimelig pris. Rommet var fint innredet, gode senger, lite men pent bad. Noen minustegn, bl.a upraktiske kleshengere, ikke glass på rommet/badet. Høy musikk i resepsjonsarealet. Hotellet ligger i et kryss der det passerer mange ambullanser ..."…"

Anmeldelse skrevet 9. feb. 2020

MEININGER Hotel Berlin Tiergarten
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Berlin

The Mandala Suites Berlin
The Mandala Suites Berlin
4 out of 5
Friedrichstr.185-190, Berlin, BE
Prisen er 1 458 kr per natt fra 30. okt. til 31. okt.

Dette leilighetshotellet i boutique-stil ligger i Mitte og 5 minutters gange unna Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Dessuten ligger Checkpoint ...

4.6/5Wonderful! (811 anmeldelser)
Staselig hotell med romslige og trivelige løsninge

"Manglet varmtvann i servanten på toalettrommet i tre dager fra vi sa i fra og frem til det ble utbedret. Det samme gjaldt tett sluk i samme servant. Sluket i servanten på badet var nesten helt tett. Det ble aldri utbedret. Servise, bestikk og annet kjøkkenutstyr var dårlig rengjort da vi kom, noe ..."…"

Anmeldelse skrevet 3. aug. 2019

The Mandala Suites Berlin
Wilde Aparthotels by Staycity Berlin Checkpoint Charlie
Wilde Aparthotels by Staycity Berlin Checkpoint Charlie
Zimmerstrasse 91, Berlin
Prisen er 985 kr per natt fra 1. nov. til 2. nov.

Dette leilighetshotellet ligger i Mitte og få skritt unna Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie-museet. Dessuten ligger Gendarmenmarkt og ...

4.9/5Exceptional! (62 anmeldelser)
Flotte, nye leiligheter sentralt i Berlin

"Flotte, nye leiligheter sentralt i Berlin. Ypperlig for familier. Stille og rolig gate, lite trafikk. Kort vei til U-banen. Hyggelige betjening. God service. Liten resepsjon, men betjent hele døgnet."…"

Anmeldelse skrevet 5. des. 2019

Wilde Aparthotels by Staycity Berlin Checkpoint Charlie
VISIONAPARTMENTS Berlin Otto-Braun-Strasse
VISIONAPARTMENTS Berlin Otto-Braun-Strasse
3.5 out of 5
Otto-Braun-Strasse 67, Berlin, BE
Prisen er 756 kr per natt fra 5. okt. til 6. okt.

Denne leiligheten ligger i Mitte og 10 minutters gange unna Torstrasse og Alexanderplatz. Dessuten ligger Berliner Fernsehturm og Hackescher Markt kun 15 minutter ...

4/5Very Good! (158 anmeldelser)

"Bra og din leilighet og sentralt Men veldig lytt. Jeg hørte naboen alt de sa og og når de så på TV Man hørte også alt fra ute. Biler og trikk osv. Ellers font og stort og sentralt :)"…"

Anmeldelse skrevet 21. feb. 2019

VISIONAPARTMENTS Berlin Otto-Braun-Strasse
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Berlin

Alexanderplatz
Bilde av Alexanderplatz

Alexanderplatz

4.5/5(60 anmeldelser)

Med sitt nakne 1960-tallspreg er "Alex" et utstillingsvindu for kommunisttidens arkitektur og en livlig, sentral møteplass for lokalbefolkningen.

Potsdamer Platz
Bilde av Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

4/5(53 anmeldelser)

Hit, til denne åpne plassen som ble jevnet med jorden under andre verdenskrig og isolert under den kalde krigen, kommer berlinerne for å feire byen sin.

Mercedes-Benz Arena
Bilde av Mercedes-Benz Arena

Mercedes-Benz Arena

4/5(7 anmeldelser)

Få med deg et arrangement ved Mercedes-Benz Arena under turen til Berlin. Dette urbane området har interessante museer og teatre du bør oppleve.

Berliner Fernsehturm
Bilde av Berliner Fernsehturm

Berliner Fernsehturm

4/5(27 anmeldelser)

Nyt fantastisk utsikt over Berlin og nyt et måltid i en snurrende restaurant inne i kulen på dette ikoniske tårnet, det høyeste byggverket i Tyskland.

Brandenburger Tor
Bilde av Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

4.5/5(61 anmeldelser)

Finn ut mer om bakgrunnen til Brandenburger Tor, et populært monument i Unter den Linden. Dette urbane området har shoppingmuligheter og monumenter du bør oppleve.

Olympiastadion
Bilde av Olympiastadion

Olympiastadion

4/5(6 anmeldelser)

Få med deg et arrangement ved Olympiastadion under turen til Berlin. Dette urbane området har teatre og interessante museer du bør oppleve.

Populære aktiviteter i Berlin

Berlin WelcomeCard
Bilde av Berlin WelcomeCard

Berlin WelcomeCard

245 kr
per voksen
Anbefales av 88 % av reisende
Berlin-tur med sightseeingbuss
Bilde av Berlin-tur med sightseeingbuss

Berlin-tur med sightseeingbuss

288 kr
per voksen
Anbefales av 74 % av reisende
Halvdagstur til sentrum til fots
Bilde av Halvdagstur til sentrum til fots

Halvdagstur til sentrum til fots

213 kr
per voksen
Anbefales av 94 % av reisende
Tur med sightseeingbuss
Bilde av Tur med sightseeingbuss

Tur med sightseeingbuss

227 kr
per voksen
Anbefales av 76 % av reisende
Hitlers Tyskland: Fottur til Berlin under Det tredje riket og 2. verdenskrig
Bilde av Hitlers Tyskland: Fottur til Berlin under Det tredje riket og 2. verdenskrig

Hitlers Tyskland: Fottur til Berlin under Det tredje riket og 2. verdenskrig

170 kr
per voksen
Anbefales av 96 % av reisende
Skip-the-Line & Dine på Hard Rock Cafe Berlin
Bilde av Skip-the-Line & Dine på Hard Rock Cafe Berlin

Skip-the-Line & Dine på Hard Rock Cafe Berlin

225 kr
per voksen
Anbefales av 88 % av reisende

Anmeldelser av Berlin

4.6

Populært reisemål

5 - Fantastisk
69
5 - Fantastisk 63.30275229357798%
4 - Bra
36
4 - Bra 33.027522935779814%
3 - OK
2
3 - OK 1.834862385321101%
2 - Skuffende
2
2 - Skuffende 1.834862385321101%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Voksent

19. mar. 2020

Berlin stedet som har alt, sterkt begrenset muligheter i forhold til situasjonen i verden er i nå.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

22. feb. 2020

Elsker Berlin og skal tilbake. Kommer til å bo nær Alexanderplatz.

4/5 - Bra

Haavard

20. feb. 2020

Bra sted å besøke for en innholdsrik ferie, helt topp å ha med barna :)

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

10. feb. 2020

Kulturby, må ikke ødelegges av turisme!!! Har et fantastisk litteraturhus; masse kjempebra teater, velfungerende transportsystem, masse muligheter for en reisende som er i stand til å senke skuldrene!

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

20. des. 2019

Mange flott bygninger og museer. i tillegg er det verd å ta en tur med båt på Wannsee, en fin naturopplevelse. Mye god mat å få. Drar dit gang på gang. Hotellene er også rimelig iforhold til andre storbyer i tyskland

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

17. des. 2019

Berlin havner definitivt på min topp 3 liste over favoritt storby.

Byer nær Berlin

Berlin som inkluderer by, moderne arkitektur og blokk

Berlin

Sanssouci Park som viser historisk arkitektur og kulturarv

Potsdam

Bilde tatt av Kai Möller

Brandenburg an der Havel