Reiserestriksjoner, inkludert karantenekrav, kan være iverksatt i Tyskland grunnet COVID-19.

BerlinGermany

Berlin, tidligere kjent for sin deling, er nå forent og en moderne by hvor unik tysk livsstil kan oppleves på de mange museene, offentlige plassene og festivalene.

Den tyske hovedstaden passer perfekt til en storbyferie. Den har rundt 3,5 millioner innbyggere og er inndelt i 12 bydeler, hver med sitt eget særpreg Det er lett å ta seg frem i byen ved å bruke det karakteristiske og effektive trikkenettet, og mange besøkende setter kursen direkte til Museumsinsel (museumsøya) i bydelen Mitte – et sted som i seg selv er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

På Museumsinsel ligger fem internasjonalt betydelige institusjoner - deriblant Pergamon-museet (historiske bygninger) og Bode-museet (antikk og bysantinsk skulptur) samt de berømte Altes Museum, Neues Museum og Alte Nationalgalerie – noe som gjør stedet til ett av de fineste kulturminner i Europa.

Hvis du vil vite mer om Berlin under østtysk styre, ligger DDR-museet i beleilig nærhet av Museumsinsel, og en kort spasertur nordover fører deg til minnesmerket over Berlinmuren, hvor du finner velstelte parkområder og en del av muren som er blitt stående igjen som en påminnelse om byens deling.

Som en av Europas viktigste byer, og samtidig en by preget av store politiske endringer, er Berlin anerkjent på verdensbasis som en betydelig by også når det gjelder arkitektur. Berlins arkitektur gjenspeiler byens fortid og inneholder en rekke fine eksempler på mange av verdens mest berømte arkitektoniske stiler.

Fra Berliner Dom med sin elegante blanding av renessanse, gotikk og neoklassisk stil til klassisk barokk i det praktfulle slottet Charlottenburg: Det er ikke rart at arkitektstudenter fra hele verden valfarter til byen. Det kanskje mest ikoniske av det hele er selvfølgelig Riksdagsbygningen. Et perfekt eksempel på møtet mellom det nye og det gamle Berlin – den klassiske steinbygningen er nå kronet med en fantastisk, moderne glasskuppel med spektakulær utsikt over byen.

Men Berlin er også mye mer enn museer og arkitektur: Det er by der man kan slappe av og nyte den tyske levemåten. Hvorfor ikke ta en spasertur langs de velstelte plenene eller på gangstiene under trekronene i den enorme Tiergarten? Tiergarten, hvor vi finner det verdenskjente Berlin Zoo, rommer også et dystert minnesmerke for ofrene for Holocaust – en gripende hyllest som alle burde ta seg tid til å verdsette.

Om det fortsatt er én ting tyskerne elsker, så er det å spise og drikke – og det er derfor vi finner virkelig ekte tysk liv og røre på offentlige plasser som Alexanderplatz eller Potsdamer Platz. Steder som er fullpakket med kneiper og små spisesteder, og perfekte til å nippe til et krus tysk øl, ta en karriwurst og studere folkelivet i Berlin.

Videoreiseguide til Berlin

Hvor du bør bo i Berlin

De mest populære hotellene i Berlin

Hotel Berlin, Berlin
Hotel Berlin, Berlin
4.5 out of 5
Lützowplatz 17, Berlin, BE
Prisen er 751 kr per natt fra 29. des. til 30. des.

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Mitte og 3 kilometer unna Potsdamer Platz, Brandenburger Tor og Riksdagsbygningen. Dessuten ligger Checkpoint Charlie-museet ...

4.2/5Very Good! (2,891 anmeldelser)
Good hotel for good price

"I thought it was a nice hotel, and for the price it is definitely up to standards. The bar is great, and the staff are very friendly. Not far away from the U-Bahn network and easy to get into the city centre. I also liked the room alot, and everything was clean and proper."…"

Anmeldelse skrevet 9. mar. 2020

Hotel Berlin, Berlin
TITANIC Comfort Berlin Mitte
TITANIC Comfort Berlin Mitte
3.5 out of 5
Elisabeth-Mara-Strasse 4, Berlin
Prisen er 552 kr per natt fra 4. des. til 5. des.

Dette hotellet ligger i Mitte og 15 minutters gange unna Gendarmenmarkt, Nikolaikirche og Checkpoint Charlie. Dessuten ligger Museumsinsel (museumsøy) og Berliner ...

4.2/5Very Good! (1,037 anmeldelser)
4 dager i Berlin.

"Oppholdet var greit, men pga covi-19, ble ikke rommet rengjort. Litt rart, da det var full, frokost servering. Hotellet ligger ellers ganske sentealt til U- banen og en liten gåtur fra Alexander plass."…"

Anmeldelse skrevet 22. aug. 2020

TITANIC Comfort Berlin Mitte
Hotel Riu Plaza Berlin
Hotel Riu Plaza Berlin
4 out of 5
Martin Luther Strasse 1, Berlin, Berlin
Prisen er 698 kr per natt fra 4. des. til 5. des.

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Schöneberg og 15 minutters gange unna Kaufhaus des Westens, Zoologischer Garten Berlin og Europa-Center. Wittenbergplatz ...

4.4/5Excellent! (1,130 anmeldelser)
Sommerferie

"Fint og nytt hotel. Rask innsjekk og utsjekk. Tok hensyn til Covid-19. Håndsprit over alt, egen inn/utgang. Fint og stort rom. Kan godt bruke dette hotellet en annen gang."…"

Anmeldelse skrevet 4. aug. 2020

Hotel Riu Plaza Berlin
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Berlin

The Mandala Suites Berlin
The Mandala Suites Berlin
4 out of 5
Friedrichstr.185-190, Berlin, BE
Prisen er 1 706 kr per natt fra 4. des. til 5. des.

Dette leilighetshotellet i boutique-stil ligger i Mitte og 5 minutters gange unna Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Dessuten ligger Checkpoint ...

4.6/5Wonderful! (819 anmeldelser)
Staselig hotell med romslige og trivelige løsninge

"Manglet varmtvann i servanten på toalettrommet i tre dager fra vi sa i fra og frem til det ble utbedret. Det samme gjaldt tett sluk i samme servant. Sluket i servanten på badet var nesten helt tett. Det ble aldri utbedret. Servise, bestikk og annet kjøkkenutstyr var dårlig rengjort da vi kom, noe ..."…"

Anmeldelse skrevet 3. aug. 2019

The Mandala Suites Berlin
Aeronaut powered by Pearl 1 Living and Yachting Hospitality
Aeronaut powered by Pearl 1 Living and Yachting Hospitality
4 out of 5
Hermannstraße 227, Berlin
Prisen er 832 kr per natt fra 3. des. til 4. des.

Denne leiligheten ligger i Neukölln og 3 kilometer unna Huxleys Neue Welt, Columbiahalle og Oberbaum bro. Dessuten ligger East Side Gallery og Mercedes-Benz ...

5/5Exceptional! (1 anmeldelse)

"Der Service war sehr gut, die Angestellten sehr höflich und das Zimmer sehr sauber, helle und modern mit Wohlfühlfaktor und hohem Komfort. Alles so wie man es sich wünscht. Uns hat die Unterkunft sehr gut gefallen und wir werden auf jeden Fall unseren nächsten Berlin Aufenthalt wieder in diesem Hotel ..."…"

Anmeldelse skrevet 26. okt. 2020

Aeronaut powered by Pearl 1 Living and Yachting Hospitality
Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie
Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie
4.5 out of 5
Markgrafenstrasse 16 - 16a, Berlin, BE

Dette leilighetshotellet er familievennlig og ligger i forretningsområdet i Berlin og 10 minutters gange unna Det jødiske museet i Berlin og Checkpoint Charlie. ...

4.3/5Excellent! (1,174 anmeldelser)

"Greit hotel med bra beliggenhet"…"

Anmeldelse skrevet 8. des. 2019

Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Berlin

Populære aktiviteter i Berlin

Anmeldelser av Berlin

4.6

Populært reisemål

5 - Fantastisk
69
5 - Fantastisk 63.30275229357798%
4 - Bra
36
4 - Bra 33.027522935779814%
3 - OK
2
3 - OK 1.834862385321101%
2 - Skuffende
2
2 - Skuffende 1.834862385321101%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Voksent

19. mar. 2020

Berlin stedet som har alt, sterkt begrenset muligheter i forhold til situasjonen i verden er i nå.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

22. feb. 2020

Elsker Berlin og skal tilbake. Kommer til å bo nær Alexanderplatz.

4/5 - Bra

Haavard

20. feb. 2020

Bra sted å besøke for en innholdsrik ferie, helt topp å ha med barna :)

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

10. feb. 2020

Kulturby, må ikke ødelegges av turisme!!! Har et fantastisk litteraturhus; masse kjempebra teater, velfungerende transportsystem, masse muligheter for en reisende som er i stand til å senke skuldrene!

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

20. des. 2019

Mange flott bygninger og museer. i tillegg er det verd å ta en tur med båt på Wannsee, en fin naturopplevelse. Mye god mat å få. Drar dit gang på gang. Hotellene er også rimelig iforhold til andre storbyer i tyskland

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

17. des. 2019

Berlin havner definitivt på min topp 3 liste over favoritt storby.

Byer nær Berlin