LichtenbergBerlin

Øst for det populære Friedrichshain-distriktet i Berlin finner du dette boligområdet med noen av Øst-Berlins mest interessante landemerker.

Kom deg vekk fra folkemengden og det pyntelige i sentrum, og dra til dette ikoniske nabolaget som fanger sjelen til den mørke fortiden til Øst-Tyskland. Utforsk Lichtenberg og se den sovjetiske arkitekturen, den store boligbebyggelsen og hovedkvarteret til Øst-Tysklands tidligere hemmelige politi, Stasi. Området har ikke gjennomgått store endringer siden murens fall, og tilbyr derfor et interessant innblikk til hvordan landet pleide å se ut. Det er også en dyster påminnelse om grusomhetene utført av myndighetene.

Hopp på M6 eller M8 og dra til Lichtenberg for å få en ekte opplevelse av Øst-Berlin. Det er kun den østre delen av muren du kan nå med trikk, mens det tidligere Vest-Berlin kun har busstilbud. Se de massive husprosjektene som ruver langs Lichtenbergs breie gater. Området gjennomgikk en transformasjon på 1970-tallet, og er i dag et symbol på arkitekturen i Øst-Tyskland.

Oppsøk Berlins dystre historie og lær om historien til Stasi på disse attraksjonene. Det tidligere hovedkvarteret til Stasi har nå blitt gjort om til et innholdsrikt museum. Besøk Stasimuseum i Haus 1 i hovedkvarteret og se utstillingen «Staatssicherheit in der SED-Diktatur».

Oppsøk det tidligere Stasi-fengselet, som ligger lenger nord, og lær om den grufulle behandlingen og isolasjonen fangene gjennomgikk. Hohenschonhausen ble omgjort til et minnesmerke i 1994, og er i dag et rørende og viktig historisk landemerke. Se de små cellene hvor fangene ble holdt og lær om skjebnene deres.

Etter et besøk her kan det være godt å gjøre noe helt annet. Dra til Berlins mindre kjente zoo. Tierpark Berlin var den største dyreparken i Øst-Tyskland, og er blant de største zoologiske hagene i Europa. Se mer enn 6500 dyr og mer enn 750 arter i denne spennende parken.

Utforsk multikulturelle Lichtenberg og prøv ut mat fra hele verden. Her finner du også Øst-Berlins Chinatown, med flere gode asiatiske restauranter. Planlegg et besøk til Dong Xuan Center for å prøve tradisjonell vietnamesisk gatemat og oppleve en boblende atmosfære.

De mest populære hotellene i Lichtenberg

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
SMARTments business Berlin Karlshorst
SMARTments business Berlin Karlshorst
3.5 out of 5
Treskowallee 115, Berlin

Denne leiligheten ligger i Lichtenberg og 5 kilometer unna Tierpark Berlin, Kindl-Buhne Wuhlheide og FEZ Berlin. Stadion An der Alten Forsterei ligger 4,6 kilometer ...

4.4/5Excellent! (42 anmeldelser)

"Nichts zu beanstanden . Ein sehr sauberes Appartement, dass intelligent konzipiert ist. Die Küche ist jlein aber sehr zur Selbstversorgung geeignet. Service ist auch schnell. An der Rezeption sind sehr freundliche Mitarbeiter, die schnell weiterhelfen. Gerne komme ich wieder."…"

Anmeldelse skrevet 28. feb. 2020

SMARTments business Berlin Karlshorst
a&o Berlin Kolumbus
a&o Berlin Kolumbus
2.5 out of 5
Genslerstraße 18, Berlin
Prisen er 391 kr per natt

Dette hotellet ligger i Lichtenberg, 4,3 kilometer unna Velodrom og 5 kilometer unna Simon-Dach-Strasse. Dessuten ligger East Side Gallery og Alexanderplatz ...

3.5/5Good! (558 anmeldelser)
Helt greit

"Stort og rimelig hotell med store rom. Litt minus at eget bad var plassert i gang som ble delt med et naborom. Gangen ga god lydskjerming. Nesten støyfritt. God internettforbindelse! Hyggelig personale. Litt usentralt i forhold til attraksjoner og flyplass."…"

Anmeldelse skrevet 16. aug. 2018

a&o Berlin Kolumbus
City Hotel Berlin East
City Hotel Berlin East
Landsberger Allee 203, Berlin, BE
Prisen er 504 kr per natt

Dette hotellet ligger i Lichtenberg og 5 kilometer unna Velodrom, Mercedes-Benz Arena og East Side Gallery. Dessuten ligger Alexanderplatz og Oberbaum bro kun ...

3.5/5Good! (993 anmeldelser)

"Fint hotell nært to trikkestopp. Kort vei til nydelige Friedrichshain. Litt i utkanten av sentrum, men kun 30-45 min med kollektivtransport til de fleste bydeler."…"

Anmeldelse skrevet 8. jan. 2019

City Hotel Berlin East
Comfort Hotel Lichtenberg
Comfort Hotel Lichtenberg
3 out of 5
Rhinstr. 159, Berlin, BE
Prisen er 471 kr per natt

Dette hotellet er familievennlig og ligger i sentrum av Berlin, 4,1 kilometer unna Tierpark Berlin og 10 kilometer unna Aquadom og Simon-Dach-Strasse. Dessuten ...

3.8/5Good! (541 anmeldelser)
Greit nok

"Positivt : - Sengen var god. - Vennlig personale i resepsjonen - Rent Negativt : - trafikkstøy - frokost ok men kjedelig. Spiste 5 frokoster- ingen variasjon i pålegg - Surt personale i frokostsal - Rotter løp på terassen utenfor frokostsalen. Fikk vite at rotter var generelt et stort problem i ..."…"

Anmeldelse skrevet 24. sep. 2019

Comfort Hotel Lichtenberg
the niu Hide
the niu Hide
3 out of 5
Frankfurter Allee 113, Berlin
Prisen er 439 kr per natt

Dette hotellet ligger i Lichtenberg, 1,8 kilometer unna Simon-Dach-Strasse og 5 kilometer unna Mercedes-Benz Arena og East Side Gallery. Dessuten ligger Alexanderplatz ...

4.5/5Wonderful! (213 anmeldelser)

"Un poco alejado de los sitios emblemáticos, pero cerca del barrio de Boxhagener Platz. Hay muchos servicios de primera necesidad a menos de 50m. La comodidad es irreprochable, aunque no tiene gym o piscina."…"

Anmeldelse skrevet 15. mar. 2020

the niu Hide
NH Berlin City Ost
NH Berlin City Ost
4 out of 5
Rathausstr. 2-3, Berlin, BE
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 516 kr per natt

Dette hotellet ligger i Lichtenberg, 0,5 kilometer unna Stasi Museum Berlin og 5 kilometer unna East Side Gallery og Alexanderplatz. Magdalenenstrasse U-bahn-stasjon ...

3.9/5Very Good! (367 anmeldelser)
Quit good!

"Well I got what i expected from it, a very simple hotel with quite friendly and helpfull personel. The location of the Hotel was quite ok, because it was close to the Underban, and if you took U5 u could reach Alexander platz with in 10 min. The only thing that I did not like, was the fact that the ..."…"

Anmeldelse skrevet 3. apr. 2013

NH Berlin City Ost

Populære steder å besøke i Lichtenberg

Friedrichsfelde Palace
Bilde av Friedrichsfelde Palace

Friedrichsfelde Palace

Historien til Berlin vil du kunne lære mer om dersom du besøker Friedrichsfelde Palace. Dette romantiske området har interessante museer og kunst du bør oppleve.

Alexanderplatz
Bilde av Alexanderplatz

Alexanderplatz

4.5/5(60 anmeldelser)

Med sitt nakne 1960-tallspreg er "Alex" et utstillingsvindu for kommunisttidens arkitektur og en livlig, sentral møteplass for lokalbefolkningen.

Potsdamer Platz
Bilde av Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

4/5(53 anmeldelser)

Hit, til denne åpne plassen som ble jevnet med jorden under andre verdenskrig og isolert under den kalde krigen, kommer berlinerne for å feire byen sin.

Mercedes-Benz Arena
Bilde av Mercedes-Benz Arena

Mercedes-Benz Arena

4/5(7 anmeldelser)

Få med deg et arrangement ved Mercedes-Benz Arena under turen til Berlin. Dette urbane området har interessante museer og teatre du bør oppleve.

Berliner Fernsehturm
Bilde av Berliner Fernsehturm

Berliner Fernsehturm

4/5(27 anmeldelser)

Nyt fantastisk utsikt over Berlin og nyt et måltid i en snurrende restaurant inne i kulen på dette ikoniske tårnet, det høyeste byggverket i Tyskland.

Brandenburger Tor
Bilde av Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

4.5/5(61 anmeldelser)

Finn ut mer om bakgrunnen til Brandenburger Tor, et populært monument i Unter den Linden. Dette urbane området har monumenter og shoppingmuligheter du bør oppleve.

Populære aktiviteter i Lichtenberg

Berlin WelcomeCard
Bilde av Berlin WelcomeCard

Berlin WelcomeCard

241 kr
per voksen
Anbefales av 88 % av reisende
Halvdagstur til sentrum til fots
Bilde av Halvdagstur til sentrum til fots

Halvdagstur til sentrum til fots

210 kr
per voksen
Anbefales av 94 % av reisende
Berlin-tur med sightseeingbuss
Bilde av Berlin-tur med sightseeingbuss

Berlin-tur med sightseeingbuss

231 kr
per voksen
Anbefales av 74 % av reisende
Skip-the-Line & Dine på Hard Rock Cafe Berlin
Bilde av Skip-the-Line & Dine på Hard Rock Cafe Berlin

Skip-the-Line & Dine på Hard Rock Cafe Berlin

221 kr
per voksen
Anbefales av 88 % av reisende
Tur med sightseeingbuss
Bilde av Tur med sightseeingbuss

Tur med sightseeingbuss

230 kr
per voksen
Anbefales av 76 % av reisende
Guidet sykkeltur i Berlin
Bilde av Guidet sykkeltur i Berlin

Guidet sykkeltur i Berlin

539 kr
per voksen
Anbefales av 100 % av reisende

Andre områder i Berlin

Friedrichshain som inkluderer utendørs kunst

Friedrichshain

4/5Very Good!(5 anmeldelser av området)

Trivelige barer og spennende museer er noe av det som trekker folk til Friedrichshain. Populære attraksjoner som Mercedes-Benz Arena og East Side Gallery er også verdt et besøk, og for å utforske byen er det bare å hoppe på metroen på Frankfurter Tor U-bahn-stasjon eller Warschauer Straße stasjon.

Friedrichshain
Prenzlauer Berg fasiliteter samt by

Prenzlauer Berg

Trivelige barer er én av grunnene til at mange reiser til Prenzlauer Berg, og mens du er i byen, bør du ta turen til Velodrom. For å utforske mer kan du hoppe på metroen på Greifswalder Straße S-Bahn-stasjon eller Prenzlauer Allee S-bahn-stasjon.

Prenzlauer Berg
Kreuzberg fasiliteter samt utendørs kunst i tillegg til en kvinne

Kreuzberg

4.5/5Wonderful!(5 anmeldelser av området)

God mat og spennende museer er noe av det som trekker folk til Kreuzberg. Populære attraksjoner som Checkpoint Charlie-museet og Checkpoint Charlie er også verdt et besøk, og for å utforske byen er det bare å hoppe på metroen på Prinzenstrasse U-bahn-stasjon eller Moritzplatz U-bahn-stasjon.

Kreuzberg
Weissensee som viser by

Pankow

4.5/5Wonderful!(8 anmeldelser av området)

Trivelige barer er bare én av grunnene til at mange drar til Pankow. For å få med deg attraksjoner som Max-Schmeling-Halle er det bare å hoppe på metroen på Berlin-Blankenburg S-Bahn-stasjon eller Pankow-Heinersdorf stasjon.

Pankow
Mitte fasiliteter samt by og moderne arkitektur

Mitte

4/5Very Good!(97 anmeldelser av området)

Mitte har mye å by på, blant annet interessante museer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Riksdagsbygningen og Brandenburger Tor, og hopper du på metroen på Schwartzkopffstrasse U-bahn-stasjon eller Reinickendorfer Strasse U-bahn-stasjon, kan du utforske mer av byen.

Mitte
Tiergarten fasiliteter samt kulturarv og historisk arkitektur

Tiergarten

Potsdamer Platz og Zoologischer Garten Berlin er to attraksjoner du bør få med deg i Tiergarten i tillegg til byens spennende butikker. For å utforske mer er det bare å hoppe på metroen på Kurfürstenstrasse U-bahn-stasjon eller Bundestag U-bahn-stasjon.

Tiergarten