Spania kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

BarcelonaSpain

Reis på ferie til Spanias nest største by, som er velsignet med særegen arkitektur, museer i verdensklasse og gater fylt med katalonske rytmer og dufter.

Kombiner strand- og storbyferien og dra til Barcelona, hovedstaden i Catalonia, som har 2,5 millioner innbyggere. Tapasbarene ligger tett langs de sjarmerende, trange gatene, og på byens torg blir tilskuerne underholdt med tradisjonell dans. Hele byen bærer preg av den modernistiske arkitekten Antoni Gaudi – alt fra parker til offentlige bygg.

Ikke finn på å bruke bil når du er på storbyferie i Barcelona. Benytt deg heller av metrosystemet, ta bussen eller lei en sykkel. Men det beste er å ta beina fatt. La sansene pirres av synsinntrykk, lyder og smaker mens du spaserer rundt i byens gater.

Ta deg en tur langs promenadegaten Las Ramblas, midt i hjertet av byen. Den strekker seg fra parken Plaça de Catalunya i nord og ned til havneområdet. Her ligger restaurantene, blomsterbodene og souvenirbutikkene på rekke og rad. På dagtid er det et yrende folkeliv her, og flust med gateartister, mens partyløvene fyller gatens barer til langt på natt.

Utforsk "Det gotiske kvarter", som ligger nord for Las Ramblas. Her finner du den vakre Barcelona-katedralen fra 1300-tallet, der Barcelonas skytshelgen, Santa Eulàlia, er begravd.

Ta taubanen opp til toppen av Montjuic, en høyde like ved sentrum. Her kan tilbringe en hel dag, få med deg de mange attraksjonene og nyte fantastisk utsikt over hele byen. Kjøl deg ned ved Font Magica (den magiske fontenen) foran nybarokke Palau National (nasjonalpalasset) før du nyter tradisjonell kunst og mat i Poble Espanyol (den spanske landsbyen).

Gaudis fantasifulle bygninger er et høydepunkt i Barcelona. Disse kan ses i kronologisk rekkefølge. Begynn med det første huset, Casa Vicens, og avslutt med hans siste mesterverk, Sagrada Familia. Ikke gå glipp av Park Guell, som har en mosaikkterrasse med utsikt over byen og havneområdet.

I Barcelona finner du mer enn 50 museer. I Picasso-museet kan du se tegninger Spanias mest berømte kunstner laget som barn. Deretter kan du sette seil for Museu Maritim (maritimt museum) i det historiske verftet fra 1300-tallet.

Barcelona er en barnevennlig by. Tilbring en dag sammen med lokalbefolkningen på stranden, eller studer livet under vann i akvariet i Barcelona. Om kvelden kan du høre katalansk musikk i Palau de la Música Catalana, før du rusler videre gjennom gatene for å oppleve Barcelonas unike atmosfære på kveldstid.

Hvor du bør bo i Barcelona

Barri Gòtic, Barcelona, Cataluña, Spania

Barri Gòtic

4.5/5Wonderful!(32 anmeldelser av området)

Barri Gòtic har mye å by på, blant annet flotte katedraler og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som La Rambla og Port Vell, og hopper du på metroen på Jaume I stasjon eller Liceu stasjon, kan du utforske mer av byen.

Barri Gòtic
Eixample, Barcelona, Cataluña, Spania

Eixample

4.5/5Wonderful!(37 anmeldelser av området)

Eixample har mye å by på, blant annet flerfoldige kaféer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Casa Batllo og Passeig de Gracia, og hopper du på metroen på Passeig de Gràcia stasjon eller Diagonal stasjon, kan du utforske mer av byen.

Eixample
Gracia, Barcelona, Cataluña, Spania

Gracia

5/5Exceptional!(1 anmeldelse av området)

Særegen arkitektur, hyggelige kaféer og spennende butikker er bare noe av det som trekker folk til Gracia. Mens du er her, bør du også få med deg Park Guell og Passeig de Gracia, og for å komme deg rundt i byen er det bare å hoppe på metroen på Lesseps stasjon eller Vallcarca stasjon.

Gracia
El Born, Barcelona, Cataluña, Spania

El Born

God mat og interessante museer er bare noe av det byen kan friste med. Mens du er her, bør du også ta turen til Picasso-museet og Palau de la Musica Catalana, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Barcelonata stasjon.

El Born
Barceloneta, Barcelona, Cataluña, Spania

Barceloneta

5/5Exceptional!(3 anmeldelser av området)

Mange reiser til Barceloneta på grunn av vakre strender, god mat og vakker sjøutsikt. Mens du er i byen, bør du også få med deg attraksjoner som Barceloneta strand og San Sebastian-stranden.

Barceloneta
El Raval, Barcelona, Cataluña, Spania

El Raval

3.5/5Good!(15 anmeldelser av området)

El Raval har mye å by på, blant annet trivelige barer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Palau Guell og Boqueria marked, og hopper du på metroen på Parc de Montjuïc stasjon eller Paral-lel stasjon, kan du utforske mer av byen.

El Raval

De mest populære hotellene i Barcelona

Hotel SB Plaza Europa
Hotel SB Plaza Europa
4 out of 5
Calle Ciències 11-13, L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona
Prisen er 813 kr per natt fra 16. nov. til 17. nov.

Dette hotellet ligger i Sants-Montjuic og 10 minutters gange unna Gran Via 2 og Fira Barcelona. Dessuten ligger Poble Espanyol og Placa d'Espanya kun 3 kilometer ...

4.2/5Excellent! (1,344 anmeldelser)
Fint opphold!

"Flott hotell, litt stort og upersonlig, ingen sitteplasser på rommet, bare senger og en kontorpult med stol. Jeg likte ikke at det ikke var vask på toilettet, vasken var utenfor. Dusjen var i badekaret, jeg liker bedre at det er egen dusj, og vannet rant ikke ned når man dusjet, så man stod med vann ..."…"

Anmeldelse skrevet 12. okt. 2019

Hotel SB Plaza Europa
Travelodge Barcelona Poblenou
Travelodge Barcelona Poblenou
1 out of 5
Carrer de Llacuna 32, Barcelona, Barcelona
Prisen er 352 kr per natt fra 20. okt. til 21. okt.

Dette hotellet ligger i Poblenou og 15 minutters gange unna Bogatell strand og Mar Bella strand. Dessuten ligger Barcelona zoologiske hage og Glòries-tårnet ...

3.9/5Good! (973 anmeldelser)

"Var der i 4 netter. Fryktelig dårlig service, og lovte ting de ikke holdt. Dårlig luft på rommet. Personalet var ikke villige til å yte service. Ble fortalt v/innsjekk at det var gratis kaffe for å ta med på rommet. Men da vi skulle hente på morgenen, var det veldig problematisk. Dette skjedde hver ..."…"

Anmeldelse skrevet 15. mar. 2020

Travelodge Barcelona Poblenou
Arc la Rambla
Arc la Rambla
3 out of 5
La Rambla 19, Barcelona, Barcelona
Prisen er 561 kr per natt fra 1. nov. til 2. nov.

Dette hotellet ligger i Barri Gòtic og få skritt unna Teatre Principal, Centre d'Art Santa Monica og Palau Guell. Dessuten ligger Barcelona voksmuseum og Gran ...

4.3/5Excellent! (1,486 anmeldelser)
Anbefales

"Bare en tur for å slappe av"…"

Anmeldelse skrevet 16. des. 2019

Arc la Rambla
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Barcelona

Camping 3 Estrellas
Camping 3 Estrellas
2 out of 5
C-31, km 186, Gava, Barcelona
Prisen er 412 kr per natt fra 30. okt. til 31. okt.

Denne campingplassen, i en regional park, befinner seg like ved stranden i Gava, 4,3 kilometer unna Castelldefels strand og 20 kilometer unna Placa d'Espanya ...

3.8/5Good! (493 anmeldelser)

"Beds was a little uncomfortable,.. small beds fell apart whith my oldesr son (98 kg and 197 tall) So need to put the matress on the floor."…"

Anmeldelse skrevet 18. jul. 2019

Camping 3 Estrellas
Capri by Fraser Barcelona
Capri by Fraser Barcelona
4 out of 5
Sancho de Avila 32-34, Barcelona, Barcelona
Prisen er 675 kr per natt fra 1. nov. til 2. nov.

Dette leilighetshotellet ligger i Sant Marti og 10 minutters gange unna Museu de la Musica og Teatre Nacional de Catalunya. Dessuten ligger Glòries-tårnet og ...

4.4/5Excellent! (763 anmeldelser)

"Supert opphold, veldig god service. Treningsstudio som var stort og vellutstyrt. Frokosten kunne vært mye sunnere, eneste savn."…"

Anmeldelse skrevet 21. jul. 2019

Capri by Fraser Barcelona
SLEEP Fira by STAY
SLEEP Fira by STAY
3.5 out of 5
Calle Valencia 32-34, Barcelona, Barcelona
Prisen er 1 479 kr per natt fra 3. nov. til 4. nov.

Denne leiligheten ligger i Eixample og 10 minutters gange unna Arenas de Barcelona og Placa d'Espanya. Dessuten ligger Poble Espanyol og Fira de Barcelona Montjuïc ...

3.8/5Good! (21 anmeldelser)

"Muy limpio, muy tranquila la zona y super cerca a la estacion de trenes."…"

Anmeldelse skrevet 22. mar. 2020

SLEEP Fira by STAY
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Barcelona

Sagrada Familia
Bilde av Sagrada Familia

Sagrada Familia

4.5/5(37 anmeldelser)

Gaudís basilika i sentrum av Barcelona er en arkitektonisk perle, og de åtte tårnspirene byr på praktfull utsikt over byen.

La Rambla
Bilde av La Rambla

La Rambla

4/5(51 anmeldelser)

Finn suvenirer til venner og kjente når du går innom La Rambla, et populært shoppingområde i Barcelona. Dette urbane området har monumenter og kirker du bør oppleve.

Camp Nou
Bilde av Camp Nou

Camp Nou

4.5/5(18 anmeldelser)

Få med deg et arrangement ved Camp Nou under turen til Barcelona. Området har teatre og shoppingmuligheter du bør oppleve.

Placa de Catalunya
Bilde av Placa de Catalunya

Placa de Catalunya

4/5(40 anmeldelser)

Dette populære møtestedet i Barcelona knytter den gamle byen med den nye og er kjent for alle butikkene, monumentene og festivalene som du finner her.

Park Guell
Bilde av Park Guell

Park Guell

4/5(25 anmeldelser)

Fra Gaudí-terrassen i denne parken nord i Barcelona kan du nyte utsikten over hele byen.

Casa Batllo
Bilde av Casa Batllo

Casa Batllo

4/5(11 anmeldelser)

Gaudí tegnet dette huset til en familie tidlig på 1900-tallet og benyttet sine signaturelementer i designen, deriblant kurvede linjer og klare farger.

Populære aktiviteter i Barcelona

Først i køen: Sagrada Familia-omvisning
Bilde av Først i køen: Sagrada Familia-omvisning

Først i køen: Sagrada Familia-omvisning

537 kr
per voksen
Anbefales av 86 % av reisende
Hola Barcelona: Ubegrenset transportkort i Barcelona
Bilde av Hola Barcelona: Ubegrenset transportkort i Barcelona

Hola Barcelona: Ubegrenset transportkort i Barcelona

174 kr
per voksen
Anbefales av 84 % av reisende
Halvdagstur til Montserrat fra Barcelona
Bilde av Halvdagstur til Montserrat fra Barcelona

Halvdagstur til Montserrat fra Barcelona

593 kr
per voksen
Anbefales av 86 % av reisende
Først i køen-billetter til Casa Batlló med SmartGuide
Bilde av Først i køen-billetter til Casa Batlló med SmartGuide

Først i køen-billetter til Casa Batlló med SmartGuide

266 kr
per voksen
Anbefales av 90 % av reisende
Tre land på én dag i en liten gruppe – Spania, Frankrike og Andorra fra Barcelona
Bilde av Tre land på én dag i en liten gruppe – Spania, Frankrike og Andorra fra Barcelona

Tre land på én dag i en liten gruppe – Spania, Frankrike og Andorra fra Barcelona

1 374 kr
per voksen
Anbefales av 90 % av reisende
Billetter til Montserrat-klosteret med transport og lunsj
Bilde av Billetter til Montserrat-klosteret med transport og lunsj

Billetter til Montserrat-klosteret med transport og lunsj

564 kr
per voksen
Anbefales av 90 % av reisende

Byer nær Barcelona

Granollers som inkluderer gatescener i tillegg til en stor gruppe med mennesker

Granollers

Bildet «Mataro» tatt av Jorge Franganillo (CC BY) / originalbilde beskjært

Mataro

Caldes de Montbui

Caldes de Montbui

Castelldefels

Castelldefels