Barbican Arts Centre

Opplev et svært sammensatt utvalg av kunst, film, dans, musikk og teaterforestillinger ved et av Europas største sentre for scenekunst.

Barbican Arts Centre er et kultursenter over flere etasjer der du kan oppleve mange ulike typer scenekunst. Her kan du se og la deg inspirere av kunstnere, artister og kompanier på et svært høyt nivå. I Barbican Arts Centre finner du en kino, konsertsaler, gallerier og teatre, i tillegg til barer, kafeer og restauranter. Dronning Elisabeth II innviet senteret i 1982, og det omtales gjerne som en gave til folket fra City of London.

Ved dette senteret er det noe for enhver smak. Man kan lytte til konserter med BBC Symphony Orchestra og London Symphony Orchestra, og se opptredener av samtidsmusikere som den sørafrikanske pianisten Abdullah Ibrahim og det japanske trommeensemblet Kodo. Få med deg fremføringer av barokkmusikk og klassisk musikk av Academy of Ancient Music.

Også de omreisende utstillingene ved Barbican Art Gallery er verdt et besøk. Her kan du beundre verker av kunstnere som har vunnet den prestisjetunge Turner-prisen, og se en hyllest til de innflytelsesrike 1900-tallsdesignerne Charles og Ray Eames. Du finner enda mer kunst ved The Curve Gallery.

Opplev Shakespeare-stykker fremført av Royal Shakespeare Company ved Barbican Theatre. Du kan også se mer eksperimentelle teaterforestillinger, som interaktivt dukketeater, ved den mindre scenen The Pit. Ved senterets kino kan du få med deg alt fra de siste storfilmene fra Hollywood til uavhengige filmer og 3D-forestillinger.

Arkitekturen til senteret er verdt et studium i seg selv og er preget av brutalismen fra midten av 1900-tallet. Hvis du blir med på en av arkitekturomvisningene, får du vite mer om bygningens historie, arkitektene bak den samt flere forbløffende fakta om anlegget.

Barbican Arts Centre ligger nord for City of London-området, og det er lett å komme seg hit med offentlig transport. Undergrunnsstasjonene Barbican og Moorgate ligger i gangavstand fra senteret. Det er også en parkeringsplass med betalingsparkering på stedet.

Senteret er åpent hver dag. Det er gratis adgang, men man må betale for å se de enkelte utstillingene og forestillingene. Du finner en full oversikt over arrangementer, foredrag og seminarer på det offisielle nettstedet til senteret.


Utforsk mer av London (og omegn)


Hoteller i nærheten

Beste 10 hoteller nærmest Barbican Arts Centre


Mest bestilte hoteller

De mest populære hotellene nær Barbican Arts Centre

Se alle hotell i nærheten av Barbican Arts Centre