Bank of England Museum

Se samlinger av historiske monetære artefakter mens du tar en lærerik reise gjennom Bank of Englands 300 år lange historie.

Besøk Bank of England Museum for å få et innblikk i historien til Storbritannias sentralbank fra den ble etablert i 1694. Se gamle banksedler, mynter og sølvtøy, hold en ekte gullbarre og se utstillingene med antikt bankutstyr. Bank of England Museum ligger i hovedkvarteret til Bank of England. Når du besøker museet, kan du også legge merke til bankens imponerende arkitektur.

Museet har fem utstillingshaller med hvert sitt tema som tar deg med på en reise gjennom historien til banken, bygningene og personene. Start i Stock Office-galleriet, som er en nøyaktig kopi av 1700-talls versjonen. Ta en virtuell omvisning i bankhvelvene og få et innblikk i betydningen av verdensomspennende finanskriser. Oppdag bakgrunnen for å etablere banken, i galleriet The Early Years, 1694–1800.

Gå gjennom galleriet The Rotunda, 1800–1946 og se statuene av Sir John Sloane som var en del av dekoren til den opprinnelige bygningen. Her kan du holde en gullbarre som veier 13 kilo og se midlertidige utstillinger som fotoutstillinger.

Ta en titt på de ulike utgavene av banksedler i The Banknote Gallery. Her kan du se alt fra tidlige håndskrevne sedler til dagens fargerike design. Avslutt besøket i galleriet The Modern Economy, 1946 til nåtid. Legg merke til de omfattende sikkerhetstiltakene for dagens penger. Se en kort film om rollen og ansvaret til Bank of England i Storbritannias økonomi.

Bank of England Museum ligger i Londons historiske finansdistrikt, som kalles City of London. Det er enkelt å komme seg hit med kollektivtransport, som buss, tog eller undergrunn. Museet ligger ved siden av Bank stasjon. Museum of London og St. Paul's Cathedral ligger ca. 15 minutters gange unna.

Museet er åpent fra mandag til fredag, unntatt på enkelte offentlige høytidsdager. Det er gratis adgang til alle utstillinger og arrangementer. Gratis informasjonsbrosjyrer og aktivitetsark til barna kan hentes i resepsjonen. Du finner mer informasjon på museets offisielle nettsted.


Utforsk mer av London (og omegn)


Hoteller i nærheten

Beste 10 hoteller nærmest Bank of England museum


Mest bestilte hoteller

De mest populære hotellene nær Bank of England museum

Se alle hotell i nærheten av Bank of England museum