Reiserestriksjoner, inkludert karantenekrav, kan være iverksatt i Nederland grunnet COVID-19.

AmsterdamNetherlands

Hovedstaden i Nederland er kjent for sitt nettverk av kanaler som ble bygd på 1700-tallet, hus med gavler, museer og «coffee shops».

Mange mener Amsterdam minner om Venezia, siden det er en by basert på et nettverk av halvsirkelformede kanaler og hundrevis av broer. Amsterdams berømte museer og kjente «coffee shops» er populære på dagtid, og er en av hovedgrunnene til at mange turister velger en ferie i Amsterdam, men når kvelden kommer samles innbyggerne i barene og klubbene som man finner spredt rundt torgene i byen. Innbyggerne i Amsterdam liker å snakke engelsk, og er kjent for å være veldig liberale. Denne flerkulturelle hovedstaden ønsker alle velkommen!

Smale, brosteinsbelagte gater, begrenset med parkering og trikker som kjører på kryss og tvers gjennom byen, gjør sightseeing med bil altfor vanskelig. I stedet bør du utforske det kompakte sentrumet til fots, leie sykkel eller benytte deg av offentlig transport. Bli med på kanaltur, og du får sett den gamle bykjernen på en times tid. Du vil i tillegg lære om Amsterdams bemerkelsesverdige historie, og se fine eksempler på ikoniske hus med gavler.

Amsterdam har sine røtter i det 13. århundre, men den berømte bydelen med alle kanalene ble først utviklet i det 17. århundre. Kanalringen er nå på verdensarvlisten. Ett av de mange monumentene i byen, er huset til Anne Frank.

På den Damplassen i sentrum kan du få en omvisning av det gamle, kongelige palasset, og la deg imponere av voksdukkene i Madame Tussauds. I nærheten finner du også det kjente Red Light District. Bydelens smale gater fulle av voksenunderholdning leder til det mer familievennlige Nieuwmarkt, en plass omringet av spisesteder.

Like utenfor kanalringen finner du museumskvartalet. Gå ikke glipp av Van Gogh-museet og Rijksmuseum, som begge har samlinger av malerier av verdenskjente, nederlandske mestre. Hvis du blir sliten kan du slappe av på gresset i Vondelpark, som du finner like i nærheten. Fra parken er det kort vei til Leidseplein, et midtpunkt for musikk og natteliv.

Siden 70-tallet har «coffee shops» gitt besøkende muligheten til å nyte byens mange inntrykk i en litt mer avslappet sinnstilstand. Hvis du heller vil drikke enn å røyke, er det bare å ta turen til en pub for å bestille en lokal øl. En typisk nederlandsk lager smaker enda bedre etter et besøk på det gamle bryggeriet, Heineken Experience.

Unge reisende trekkes til Amsterdam takket være byens rykte som en av Europas beste festbyer. De som er ute etter en mer raffinert kulturopplevelse, vil også finne mye å gjøre i denne vakre byen som byr på den typiske nederlandske gjestfriheten.

Videoreiseguide til Amsterdam

Hvor du bør bo i Amsterdam

De mest populære hotellene i Amsterdam

Park Plaza Victoria Amsterdam
Park Plaza Victoria Amsterdam
4 out of 5
Damrak 1-5, Amsterdam
Prisen er 1 332 kr per natt fra 2. feb. til 3. feb.

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Amsterdam sentrum og 10 minutters gange unna Nikolaikirken, Nasjonalmonumentet og Madame Tussauds. Amsterdam ...

4.4/5Excellent! (1,377 anmeldelser)

"Lyse trivelige rom. Fin beliggenhet. Fint stort bad. God seng"…"

Anmeldelse skrevet 26. okt. 2020

Park Plaza Victoria Amsterdam
Hotel Estheréa
Hotel Estheréa
4 out of 5
Singel 303-309, Amsterdam
Prisen er 852 kr per natt fra 9. feb. til 10. feb.

Dette hotellet med en historisk profil ligger i Amsterdam sentrum og 10 minutters gange unna Madame Tussauds, Dam-plassen og Anne Franks hus. Dessuten ligger ...

4.8/5Exceptional! (1,283 anmeldelser)
Great

"Very nice hotell, clean and good staff."…"

Anmeldelse skrevet 15. apr. 2020

Hotel Estheréa
Leonardo Boutique Museumhotel
Leonardo Boutique Museumhotel
3 out of 5
Pieter Cornelisz. Hooftstraat 2, Amsterdam
Prisen er 443 kr per natt fra 1. feb. til 2. feb.

Dette hotellet ligger i Museumskvartalet og få skritt unna Paradiso, Vondelpark og Rijksmuseum. Dessuten ligger Diamant Museum Amsterdam og Museumplein kun 5 ...

4.5/5Wonderful! (15 anmeldelser)

"lovely :)"…"

Anmeldelse skrevet 19. okt. 2020

Leonardo Boutique Museumhotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Amsterdam

PREMIER SUITES PLUS Amsterdam
PREMIER SUITES PLUS Amsterdam
3.5 out of 5
Parnassusweg 376, Amsterdam
Prisen er 1 014 kr per natt fra 28. jan. til 29. jan.

Dette leilighetshotellet ligger i Amsterdam sør og 10 minutters gange unna Vrije Universitet i Amsterdam og World Trade Center. Dessuten ligger Vondelpark og ...

4.8/5Exceptional! (6 anmeldelser)
Happy stay

"wonderful"…"

Anmeldelse skrevet 10. okt. 2020

PREMIER SUITES PLUS Amsterdam
Cityden The Garden Amsterdam South
Cityden The Garden Amsterdam South
4 out of 5
Stroombaan 1, Amstelveen
Prisen er 571 kr per natt fra 2. feb. til 3. feb.

Dette leilighetshotellet ligger i Stadshart, 2,2 kilometer unna Amsterdamse Bos og 10 kilometer unna Johan Cruyff Arena og Van Gogh-museet. Dessuten ligger Rijksmuseum ...

4.5/5Wonderful! (290 anmeldelser)
Dirty

"Dirty, the room had not had a good cleaning for a while. The receptionist happily «cleaned» it (removed the worst stains) when we arrived and complained. She promised housekeeping would clean the following day, but it never happened. Nor did they clean the following day...."…"

Anmeldelse skrevet 8. jul. 2019

Cityden The Garden Amsterdam South
De Jonker Urban Studio's & Suites
De Jonker Urban Studio's & Suites
4 out of 5
Plantage Middenlaan 40, Amsterdam
Prisen er 595 kr per natt fra 28. jan. til 29. jan.

Denne leiligheten ligger i Amsterdam sentrum og 5 minutters gange unna Artis zoo og Hortus Botanicus. Dessuten ligger Waterlooplein og Magere Brug kun 15 minutter ...

4.1/5Very Good! (47 anmeldelser)
Amsterdam in August

"Nice stay in a nice room - easy w bus 14 from central Stationsplein or a nice walk in beautiful Amsterdam."…"

Anmeldelse skrevet 13. sep. 2019

De Jonker Urban Studio's & Suites
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Amsterdam

Populære aktiviteter i Amsterdam

Anmeldelser av Amsterdam

4.5

Populært reisemål

5 - Fantastisk
68
5 - Fantastisk 58.11965811965812%
4 - Bra
43
4 - Bra 36.75213675213675%
3 - OK
5
3 - OK 4.273504273504273%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
1
1 - Forferdelig 0.8547008547008547%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

21. feb. 2020

Veldig hyggelig by

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

7. jan. 2020

Veldig kul by. Elsker åpenheten. Veldig bra for unge mennesker, men kanskje ikke for barnefamilier.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

18. des. 2019

Luktet røyk og hasj

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

9. des. 2019

Trivelig å rusle i "gamle" Amsterdam. Alt er nært og innenfor en god spasertur. Hyggelige betjening i butikker og på spisesteder. Anbefaler spesielt indonesiske restauranter.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

4. des. 2019

En by som anbefales på det varmeste. Uant med attraksjoner,veldig trivelige mennesker. Kultur og sightseeing ,det er så mye at man rekker ikke over alt på bare ett opphold. Har vært der for 4 gang bare i år og er stadig like imponert.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

16. nov. 2019

Elsker Amsterdam. Alltid noe nytt å gjøre og finne på. Vakker by rett og slett

Byer nær Amsterdam