Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Albert Memorial

Dette kunstneriske og historiske monumentet viet prins Albert viser nygotisk arkitektur på sitt flotteste.

Albert Memorial ligger i Kensington Gardens og sentralt i London. Dette høye monumentet i nygotisk stil, som er et av Londons flotteste i sitt slag, ble beordret bygget av dronning Victoria etter at mannen hennes, prins Albert, døde av tyfus i 1861. I dag er ikke monumentet kun en hyllest av en elsket ektemann, men også et fascinerende bilde på triumfene og landets storhet på dronning Victorias tid.

En av Storbritannias mest produktive arkitekter, Sir George Gilbert Scott, designet monumentet, som det tok mer enn 10 år å gjøre ferdig. Det er både en hyllest av prinsens interesser og av alt det som landet på dronning Victorias tid oppnådde. Du kan spasere rundt det firesidede monumentet og beundre marmorstatuene som representerer det tidligere svært mektige riket. Dyr og andre fremstillinger som representerer Europa, Asia, Afrika og Amerika, står på hvert sitt hjørne av monumentet.

Rundt bunnen av monumentet kan du se The Frieze of Parnassus. Denne frisen fremstiller 169 skulpturer av betydningsfulle diktere, malere, musikere, skulptører og arkitekter, og alle er samlet i grupper etter hvilket yrke de tilhørte. På hvert hjørne av frisen kan du se allegoriske skulpturer som fremstiller jordbruksmessige, kommersielle, ingeniørmessige og produksjonsmessige triumfer. Se opp på monumentets tak med spir og se statuene av engler og dyder. Under taket står det en bronsestatue av prins Albert som er vendt sørover. Prinsen stirrer utover mot Kensington Road og frem mot Royal Albert Hall, som er et annet monument viet denne høyt verdsatte prisen.

Publikum har ikke adgang forbi monumentets gjerde, men det tilbys omvisninger her den første søndagen i måneden mellom mars og desember. Du kan da gå inn gjennom porten sammen med en kunnskapsrik guide og studere frisen og statuene på nært hold i rundt 50 minutter. På nettstedet til Royal Parks finner du tidene og detaljene for omvisningene.

Albert Memorial har en sentral beliggenhet i den sørlige enden av Kensington Gardens og ligger nær andre viktige severdigheter, som Kensington Palace, Diana Memorial Fountain og Harrods. Kensington Park har mange fasiliteter og er enkel å komme seg til med undergrunnsbanen eller buss. Du kan ta turen hit året rundt fra morgen til kveld.


Guide til utforskning av Albert Memorial


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 2 912 hotellene nær Albert Memorial
kr 1,052
Park International Hotel

Park International Hotel

117 - 129 Cromwell Road, London
3,9
av 5, basert på 854 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet i London ligger i det eksklusive South Kensington, tre kvartaler unna Kensington High Street og mindre enn to kilometer unna Hyde Park, varehuset Harrods og Victoria and Albert-museet.

kr 1,502
The Gore Hotel

The Gore Hotel

190 Queen's Gate, Kensington, London
4,2
av 5, basert på 147 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet for romantiske reiser ligger i South Kensington og 10 minutters gange unna Royal Albert Hall og Imperial College London. Dessuten ligger Kensington Palace og Hyde Park kun 2 kilometer unna.

kr 1,225
Rydges Kensington London

Rydges Kensington London

61 Gloucester Road, London
3,9
av 5, basert på 437 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i South Kensington og 15 minutters gange unna Museo Nacional de Historia Natural, Imperial College London og Royal Albert Hall. Dessuten ligger Harrods og Kensington Palace kun 2 kilometer unna.

kr 1,119
Thistle Kensington Gardens

Thistle Kensington Gardens

104 Bayswater Road, London
3,9
av 5, basert på 203 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet ligger i London sentrum og 10 minutters gange unna Kensington Gardens og Kensington Palace. Dessuten ligger Hyde Park og Royal Albert Hall kun 2 kilometer unna.

kr 972
Holiday Inn London-Kensington Forum

Holiday Inn London-Kensington Forum

97 Cromwell Road, London
4,0
av 5, basert på 1 082 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette høye hotellet i sentrum ligger i Londons vestlige Kensington-distrikt, bare 4 minutters gange fra Gloucester Road-metrostasjonen, 1,6 kilometer fra Knightsbridge og Harrods, og 3,2 kilometer fra det historiske Houses of Parliament.

kr 1,593
The Bailey's Hotel London

The Bailey's Hotel London

140 Gloucester Road, London
4,2
av 5, basert på 1 173 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette røde mursteinshotellet ble oppført i 1876, og rett ved Gloucester Road undergrunnsstasjon i det kosmopolitiske strøket Kensington, bare noen kvartaler fra Kensington Palace.

kr 1,474
The Rembrandt

The Rembrandt

11 Thurloe Place, London
4,3
av 5, basert på 1 831 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet er forretningsvennlig og ligger i London, i nærheten av Victoria and Albert Museum, Sloane Square og Royal Albert Hall. London naturhistoriske museum og Harrod's ligger også i nærheten.

kr 854
Copthorne Tara Hotel London Kensington

Copthorne Tara Hotel London Kensington

Scarsdale Place, London
3,8
av 5, basert på 2 187 anmeldelser
4.0 av 5.0

Copthorne Tara Hotel ligger like ved High Street Kensington i London, med de mange butikkene og restaurantene i nærområdene Kensington, Knightsbridge og Notting Hill.