Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Albert Memorial

Dette kunstneriske og historiske monumentet viet prins Albert viser nygotisk arkitektur på sitt flotteste.

Albert Memorial ligger i Kensington Gardens og sentralt i London. Dette høye monumentet i nygotisk stil, som er et av Londons flotteste i sitt slag, ble beordret bygget av dronning Victoria etter at mannen hennes, prins Albert, døde av tyfus i 1861. I dag er ikke monumentet kun en hyllest av en elsket ektemann, men også et fascinerende bilde på triumfene og landets storhet på dronning Victorias tid.

En av Storbritannias mest produktive arkitekter, Sir George Gilbert Scott, designet monumentet, som det tok mer enn 10 år å gjøre ferdig. Det er både en hyllest av prinsens interesser og av alt det som landet på dronning Victorias tid oppnådde. Du kan spasere rundt det firesidede monumentet og beundre marmorstatuene som representerer det tidligere svært mektige riket. Dyr og andre fremstillinger som representerer Europa, Asia, Afrika og Amerika, står på hvert sitt hjørne av monumentet.

Rundt bunnen av monumentet kan du se The Frieze of Parnassus. Denne frisen fremstiller 169 skulpturer av betydningsfulle diktere, malere, musikere, skulptører og arkitekter, og alle er samlet i grupper etter hvilket yrke de tilhørte. På hvert hjørne av frisen kan du se allegoriske skulpturer som fremstiller jordbruksmessige, kommersielle, ingeniørmessige og produksjonsmessige triumfer. Se opp på monumentets tak med spir og se statuene av engler og dyder. Under taket står det en bronsestatue av prins Albert som er vendt sørover. Prinsen stirrer utover mot Kensington Road og frem mot Royal Albert Hall, som er et annet monument viet denne høyt verdsatte prisen.

Publikum har ikke adgang forbi monumentets gjerde, men det tilbys omvisninger her den første søndagen i måneden mellom mars og desember. Du kan da gå inn gjennom porten sammen med en kunnskapsrik guide og studere frisen og statuene på nært hold i rundt 50 minutter. På nettstedet til Royal Parks finner du tidene og detaljene for omvisningene.

Albert Memorial har en sentral beliggenhet i den sørlige enden av Kensington Gardens og ligger nær andre viktige severdigheter, som Kensington Palace, Diana Memorial Fountain og Harrods. Kensington Park har mange fasiliteter og er enkel å komme seg til med undergrunnsbanen eller buss. Du kan ta turen hit året rundt fra morgen til kveld.


Guide til utforskning av Albert Memorial


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 4 449 hotellene nær Albert Memorial
The Grosvenor Hotel 1,132 kr
The Grosvenor Hotel

The Grosvenor Hotel

101 Buckingham Palace Road, London
   
  4,2
  av 5, basert på 1 276 anmeldelser
  4.0 av 5.0

  Dette hotellet ligger i Belgravia og 15 minutters gange unna Victoria Palace Theatre, Buckingham Palace og St. James Park. Dessuten ligger Big Ben og Sloane Square kun 2 kilometer unna.

  Royal Garden Hotel 1,552 kr
  Royal Garden Hotel

  Royal Garden Hotel

  2-24 Kensington High Street, London
    
   4,5
   av 5, basert på 1 125 anmeldelser
   5.0 av 5.0

   Hotell i London bygget i 1960-årene, som ligger på travle Kensington High Street, 50 meter fra Kensington Palace og Gardens og Hyde Park.

   Marlin Waterloo 1,204 kr
   Marlin Waterloo

   Marlin Waterloo

   111 Westminster Bridge Road, London
     
    4,4
    av 5, basert på 408 anmeldelser
    4.0 av 5.0

    Dette leilighetshotellet i London (Lambeth) ligger nær Imperial War Museum, London Dungeon og Big Ben. I nærheten finner du dessuten Sea Life London Aquarium og Coca-Cola London Eye.

    Lancaster Gate Hotel 909 kr
    Lancaster Gate Hotel

    Lancaster Gate Hotel

    66-71 Lancaster Gate, London
      
     3,9
     av 5, basert på 4 529 anmeldelser
     3.0 av 5.0

     Dette London-hotellet ligger i gangavstand fra Hyde Park og Paddington stasjon. Kensington Palace og Royal Albert Hall ligger begge 1,5 km fra hotellet.

     Millennium Gloucester Hotel London Kensington 1,009 kr
     Millennium Gloucester Hotel London Kensington

     Millennium Gloucester Hotel London Kensington

     4-18 Harrington Gardens, London
       
      4,0
      av 5, basert på 4 854 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Dette er et stort og moderne hotell i det eksklusive South Kensington, 50 meter fra Gloucester Road undergrunnsstasjon på Piccadilly-linjen, og ved siden av Millennium Conference Centre.

      Norfolk Plaza Hotel 589 kr
      Norfolk Plaza Hotel

      Norfolk Plaza Hotel

      29-33 Norfolk Square, London
        
       3,0
       av 5, basert på 1 447 anmeldelser
       3.0 av 5.0

       Dette moderne London-hotellet ligger på et rolig torg og opptar tre byhus fra det tidlige 1900-tallet. Det befinner seg 200 meter fra Paddington Station, som har overgang til mange av Londons undergrunnslinjer (Circle, District, Hammersmith & City og Bakerloo) og også Heathrow Express. Hyde Park og Marble Arch er også innen gangavstand.

       The Rembrandt
       The Rembrandt

       The Rembrandt

       11 Thurloe Place, London
         
        4,3
        av 5, basert på 2 047 anmeldelser
        4.0 av 5.0

        Hotell som er inspirert av regjeringstiden til Edward 7. i London, og som ligger i det velstående Knightsbridge, overfor Victoria and Albert Museum, 500 meter unna Harrods og 4,8 kilometer unna West End.

        London Elizabeth Hotel 1,023 kr
        London Elizabeth Hotel

        London Elizabeth Hotel

        Lancaster Terrace, London
          
         3,6
         av 5, basert på 1 554 anmeldelser
         4.0 av 5.0

         Dette hotellet ligger i Bayswater og 15 minutters gange unna Kensington Gardens og Hyde Park. Dessuten ligger Marble Arch og Kensington Palace kun 2 kilometer unna.