Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Admiralty Arch

Dette store byggverket er inngangsporten til gaten the Mall, og byggingen ble utført på oppdrag fra kong Edward VII, som ønsket å bygge et minnesmerke for hans mor, dronning Victoria.

Admiralty Arch er et vakkert edwardiansk monument ved begynnelsen på the Mall, som er veien som fører opp til Buckingham Palace. Se den elegante arkitekturen og de tre flotte buene, og forsøk også å få øye på den rare attraksjonen på venstre side av den sentrale buen.

Admiralty Arch har fått navnet sitt fra Old Admiralty Building, som ligger rett ved siden av. I flere århundrer var denne bygningen hovedkvarteret til Royal Navy.  Admiralty Arch ble bestilt i 1910 som et minnesmerke for dronning Victoria. Se om du får øye på de latinske ordene på toppen av bygningen, der det står "Anno decimo Edwardi Septimi Regis Victoriæ Reginæ cives gratissimi MDCCCCX" ("I Kong Edward VIIs tiende år, til Dronning Victoria, fra takknemlige borgere, 1910")."

Buen ble designet av Sir Aston Webb, og var del av en større plan om å gjøre om the Mall til en majestetisk, kongelig boulevard. I 2013 ga myndighetene tillatelse til å pusse opp bygningen og gjøre den om til boliger og et luksushotell.

Se bygningens imponerende arkitektur, der midtdelen er ment å skulle se ut som en triumfbue. Biltrafikk kan passere gjennom den sentrale buen, men den åpnes bare for seremonielle begivenheter. De større buene på sidene blir brukt av kjøretøy, mens fotgjengere kan passere gjennom de mindre, ytre buene.

Når du kommer fra Trafalgar Square, bør du se om du kan få øye på noe uvanlig på den høyre buen. Omtrent to meter oppe på veggen kan du se en nese av stein stikke ut av veggen. Det har blitt fortalt mange historier om hvor denne nesen kommer fra, og noen har påstått at den er der for å hedre Hertugen av Wellingtons antatt gedigne nese. I 2011 sa derimot kunstneren Rick Buckley at det var han som plasserte nesen der i 1997, fordi han mente at alle overvåkningskameraene i byen gjorde at myndighetene stakk nesen sin opp i ting de ofte ikke hadde noe med.

Admiralty Arch ligger på det sørvestre hjørnet av Trafalgar Square, og kan nås enten med en rekke forskjellige busser, eller ved å ta undergrunnsbanen til Charing Cross. Andre kjente severdigheter i nærheten er St. James's Park og Buckingham Palace.


Guide til utforskning av Admiralty Arch


Kart

De beste hotelltilbudene

Se alle de 3 490 hotellene nær Admiralty Arch
kr 1,094
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
4,4
av 5, basert på 8 599 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i London, få skritt unna Southbank Centre Book Market og Florence Nightingale-museet. Dessuten ligger St. Thomas' Hospital og Sea Life London Aquarium kun 5 minutter unna.

kr 813
The Strand Palace Hotel

The Strand Palace Hotel

372 The Strand, London
4,0
av 5, basert på 8 383 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i City of Westminster og 5 minutters gange unna Covent Garden Market og King's College London. Dessuten ligger Royal Opera House og London Coliseum kun 10 minutter unna.

kr 3,659
Corinthia Hotel London

Corinthia Hotel London

Whitehall Place, London
4,9
av 5, basert på 500 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i City of Westminster og 10 minutters gange unna Horse Guard's Building, Nasjonalgalleriet og Trafalgar Square. Dessuten ligger Coca-Cola London Eye og Big Ben kun 10 minutter unna.

kr 1,051
Club Quarters Hotel, Trafalgar Square

Club Quarters Hotel, Trafalgar Square

8 Northumberland Ave, London
4,3
av 5, basert på 3 086 anmeldelser
4.0 av 5.0

Dette hotellet boutique ligger i City of Westminster og 5 minutters gange unna Nelsons søyle, St. Martin-in-the-Fields og Nasjonalgalleriet. Dessuten ligger Trafalgar Square og London Coliseum kun 10 minutter unna.

kr 1,176
The Grand at Trafalgar Square

The Grand at Trafalgar Square

8 Northumberland Avenue, London
4,2
av 5, basert på 2 063 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet er forretningsvennlig og ligger i London, i nærheten av Nelsons søyle, Banqueting House og St. James Palace. Palace of Westminster og Trafalgar Square ligger også i nærheten.

kr 1,969
The Trafalgar St. James London, Curio Collection by Hilton

The Trafalgar St. James London, Curio Collection by Hilton

2 Spring Gardens, London
5,0
av 5, basert på 1 anmeldelser
5.0 av 5.0

Dette hotellet er forretningsvennlig og ligger i London, i nærheten av Admiralty Arch, Banqueting House og St. James Palace. Palace of Westminster og Trafalgar Square ligger også i nærheten.

kr 1,340
Thistle Trafalgar Square Hotel

Thistle Trafalgar Square Hotel

Whitcomb Street, London
4,3
av 5, basert på 792 anmeldelser
4.5 av 5.0

Dette hotellet ligger i Soho og få skritt unna Her Majesty's Theatre, Nasjonalgalleriet og Trafalgar Square. Dessuten ligger Leicester Square og Nelsons søyle kun 5 minutter unna.

kr 1,351
Citadines Trafalgar Square London

Citadines Trafalgar Square London

18/21 Northumberland Avenue, London
4,3
av 5, basert på 2 669 anmeldelser
3.0 av 5.0

Denne bygningen fra 1935 har en rolig beliggenhet på andre siden av Whitehall Gardens, 2 kvartaler fra Trafalgar Square og National Gallery, og en kvart mil fra Londons West End.